Куля .224 . Made in UA.With proud.Тести для бажаючих

Тема у розділі 'Релоадінг', створена користувачем Alex KS, 14 чер 2021.

Статус теми:
Закрита.
  1. Vallerich

Vallerich Stabsgefreiter

Повідомлення:
    218
    Адреса:
    Слов'янськ
    Сегодня отстрелял пробную партию,только приехал с полигона.
    Гильза везде GGG, порошок GDB 111, кнопка Фиочи,длинна патрона для 55-ых пулек-55мм.,для остальных 55.5мм.
    Все виды пуль снаряжены в трех навесках- 21, 22 и 23 грейна.
    Инструмент- Везерби Вангард 2 Варминт спэшл,ствол-550мм,твист 12. Прицел Вектор Оптикс Парагон 4-20*50.
    Условия: дистанция 100 метров,по ветру штиль,стрельба со стола, упор на мешки.
    После первых 9 выстрелов сильно мешал мираж от саундмодератора.
    Ствол тоже очень теплый,жарко однако, и время вечернее боялся не успеть.
    О качестве пуль Олег Сан выше уже сказал более чем подробно.
    Результатом отстрела доволен. Особенно как для первого раза.
    На мишенях указан вес пули,навеска и кучность в мм. по краям пробоин. По центрам- минусуйте диаметр пули.
    Расшифровка типов пуль на мишенях:
    55 HPFB-указан полностью.
    62FB - 62 HPFB
    62BT-62HPRBT
    65 HPRBT с 12-го твиста не полетел,даже не стал фотать мишени,одна навеска осталась,попробую с АРки.
    20210618_203423.jpg 20210618_203443.jpg 20210618_203459.jpg 20210618_203517.jpg 20210618_203537.jpg
    Повторюсь-пульки понравились,хорошо если пойдут в серию.
    Пока как то так.

Vagran, Dima_od, Unnamed Player та 4 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. (в наявності 95 шт.)
      У лоті 10 гільз. Прибране піддуття нижньої чатини гільзи. Декапсюльована. Мита у ротаційній мийці. О...
      60 грн.
    2. Гільзи Fiocchi нові 25 Auto (6.35 browning), 100шт
      1500 грн.
    3. (в наявності 4 шт.)
      У нашій колекції з’явилися нові коробки ( limited red ) на 37 набоїв (12+12+12+1). Ці коробки стан...
      340 грн.
    4. (в наявності 5 шт.)
      Єврокапсуль Еврокапсуль Nobel 688 ціна за 100шт
      390 грн.
    5. Триклер для точного навішування пороху. Сучасні порохи електризуються, збиваються в грудочки, з нерж...
      1600 грн.
  3. Продавец Alex KS

Alex KS Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    590
    Адреса:
    Запоріжжя
    Тут впливають ( на розміри і довжину) такі фактори. По довжині- скаче на оці самі декілька десяток оболонка. Це дає трохи різний отвір.візуально по носиках куль можна побачити.і відповідно- скачки загальної довжини кулі. Фактором який на щось впливає тут може виступити тільки трохи різний лобовий опір повітря при польоті пташки. Наскільки він.цей фактор буде значний- можна перевірити запустивши кулю на 300+ м .
    Заморочитись підрізкою на чітко однакову довжину оболонки можу. Але це вже буде матчева куля. І буде це трохи пізніше.
    По діаметру- там такий тонкий момент є. Формуюча матриця по розміру спроектована з урахуванням того що після того як тиск преса при формуванні кулі припиниться - вона( оболонка кулі) дає деякий відскок по розміру назад. Залежно від величини тиску і товщини оболонки. Тому.по вищевказаним причинам при виробництві якоїсь партії кульок не міняю установки матриць і налаштування преса.а також не змішую різні партії кульок в одну купу.
    Також відносно діам - у мене більше ніж 5.71- 5.72 на FB кулях не видавало. Вони прекрасно прожимаються тиском газів по стволу. Перевірю налаштування мікрометра про всяк випадок .

Unnamed Player, Олег САН, _AURUM_ та ще 1-му подобається це.
  4. Продавец Alex KS

Alex KS Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    590
    Адреса:
    Запоріжжя
    Хвалітє мєня.хвалітє))).
    З однієї сторони - я був впевнений в тому що кульки гуд. З іншої- критичні відгуки теж сприйму конструктивно. Це мотивація для поліпшення твого продукту.

Vagran, Unnamed Player, Олег САН та 2 іншим подобається це.
  5. Vallerich

Vallerich Stabsgefreiter

Повідомлення:
    218
    Адреса:
    Слов'янськ
    Повторюсь отстрел пробный,теперь есть от чего оттолкнуться и где остановится подробнее.
    Думаю можно выжать из пульки большее.
    Карабин, после приобретения АРки в декабре,первый раз покинул сейф.
    Да и стрелок я так себе...

6. Дмитрий196666

Дмитрий196666 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    289
    Адреса:
    г.Харьков
    Отмечусь в теме. Про размер писали повторяться не буду. На всякий случай проверил магнитом. Не магнитятся. Внешний вид без изысков но каких то пятен царапин и вмятин нет.

Останнє редагування: 20 чер 2021
  7. Дмитрий196666

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    289
    Адреса:
    г.Харьков
    На пробу крутнул в мойке 5 шт. Закинул их вместе с гильзами что было ошибкой. Блестеть стали лучше но бока стали слегка покоцанные.Гильзы их поцарапали. Эти 5 отстреляю отдельно посмотрю как повлияло на кучность.

Images:

20210620_093718.jpg
  8. Дмитрий196666

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    289
    Адреса:
    г.Харьков
    Первые косяки с полуоболочкой. Три из 35 булек стали раком. Испорчены три гильзы и три бульки. Гильзы были подготовлены по полной программе. Причина очевидна. Мягкий свинец очень легко деформируется. С HPBT таких проблем нет. Бульки сели на место как влитые.

9. Продавец Alex KS

Alex KS Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    590
    Адреса:
    Запоріжжя
    Хмм.... Ок.щоб підтвердити ваші висновки - завтра зроблю напівоболонку пару шт і споряджу пару гільз. Повинні сідати нормально. Про всяк випадок - ці кульки з однією і тією ж кривою оживальної частини 6 S. В сенсі - абсолютно усі. Хоч оболонкові хоч напівоболонкові.
    Р.S. погано виник у сенс вами написаного. 3 шт. з 35 не захотіли нормально сідати. Не усі підряд.

10. Продавец Alex KS

Alex KS Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    590
    Адреса:
    Запоріжжя
    Відносно розмірів куль які вказав шановний Олег Сан. Я провів невеличке дослідження. Бо перевищення діаметру на такі значні величини від оптимальних значень- то не є здраво. Від тієї партії 62 грейнових кульок які я надсилав бажаючим - у мене залишилося пару десятків.Для перевірок достатньо. Перше що було зроблено - на фото тестова куля з формуючої матриці.чистій свинець. Вона не дає ніяких відскоків.оболонка не пружинить. Можна побачити фактичний розмір формуючої матриці. Мікрометр перевірено ще разок на погрішності.і більшість розмірів перевірялася також другим мікрометром. Показання ідентичні. 5.69 мінус пару мікронів

Images:

IMG_20210620_114607.jpg
    Dima_od та Олег САН подобається це.
  11. Продавец Alex KS

Alex KS Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    590
    Адреса:
    Запоріжжя
    Заготовка яка іде у формуючу матрицю. Результат вимірів - на табло

Images:

IMG_20210620_114641.jpg
  12. Продавец Alex KS

Alex KS Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    590
    Адреса:
    Запоріжжя
    Кулі 62 gr HPRBT. З тої партії яку я розсилав усім на проби. Ну тут для мене немає ніяких несподіванок.

Images:

IMG_20210620_115130.jpg
  13. Продавец Alex KS

Alex KS Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    590
    Адреса:
    Запоріжжя
    І наприкінець кулі 62 gr HPFB . Розміри- на табло. Моє припущення( я його перевірю завтра за допомогою скотчбрайту) - я їх прокрутив з горіховою шкарлупою.заради почистити поверхню від плям. І це було помилкою. В ротаційній машині це робити не треба. Я набив мікровершин і западин на поверхні.які дають такі викривлення при замірах. Для вимірів мікрометром це достатньо відчутний показник. Бо навіть пляма мастила з брудом на його вимірювальних поверхнях вже дає коливання на 0.01 мм вльогку.
    Коротше - завтра потру скотчбрайтом поверхні декількох кульок з цієї партії і перевірю цю свою версію

Images:

IMG_20210620_114854.jpg
  14. Продавец Alex KS

Alex KS Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    590
    Адреса:
    Запоріжжя
    З тих же кульок на 62 гр. Мій висновок - штангель не вичерпно точний інструмент.навіть цифровий. для замірів поверхонь і діаметрів.
    Але я щіро вдячний за те що звернули мою увагу і вимусили зосередитися на повторних перевірках тих речей які я пропустив.не звернув увагу.
    Для цього власне я і створював цю тему

Images:

IMG_20210620_114921.jpg
    Олег САН подобається це.
  15. Продавец Alex KS

Alex KS Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    590
    Адреса:
    Запоріжжя
    Також додам що завтра я планую зайнятися надлегкими кульками.на 45-50 грейнів.та софтпойнтами на 65 і більше грейн. Це для тих хто виявляв бажання затестити у таких типорозмірах і вазі. Як буде готово - усім повисилаю.кому обіцяв

16. kerric

kerric Schütze

Повідомлення:
    35
    А не планується дешева куля для тренувань/тренувальних змагань по МКПС? На 62-65 грейн. Щоб теж можна було на +/-900 мисів розігнати і щоб в напівавтомат подавалася норм? На одне тренування йде 100-150 куль. Гадаю, попит був би...

Alex KS подобається це.
  17. Дмитрий196666

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    289
    Адреса:
    г.Харьков
    Я думаю что все решили мелочи. Двух идеальных гильз не бывает и пуль кстати тоже. При посадке пули она центрируется и требуется определенное усилие. Матрица давит на кончик пули и если чуть другой угол или чуть больше усилие свинец деформируется и пуля идет боком и не может занять свое место а оболочка не чувствительна к таким изменениям она просто садится на место с чуть большим усилием. Эта проблема знакома по свинцу с полимером там это бывает время от времени

Alex KS подобається це.
  18. Продавец Alex KS

Alex KS Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    590
    Адреса:
    Запоріжжя
    Відповідь буде короткою

Images:

IMG_20210621_153914.jpg
  19. Продавец Alex KS

Alex KS Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    590
    Адреса:
    Запоріжжя
    Я витратив сьогодні трохи часу на ноукові дослідження))). Ця куля подасться з магазину у напівавтоматі як з добрим раночком.
    65gr SPRBT Soft Point ReBoat Tail

doss подобається це.
  20. Продавец Alex KS

Alex KS Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    590
    Адреса:
    Запоріжжя
    Відносно цих пташок- я не дуже впевнений в успіху такої конструкції. Моя думка полягає
    в тому що вага таких кульок не дозволить ними успішно дірявити бомажку чи теплокровні об'єкти з точністю 1 Моа і менше на відстані більшій ніж 150-200 м. Значить форми FB їй більше ніж достатньо. При створенні такої форми і підганяючи вагу сердечника під загальний показник хоча б 50 грейн.не кажучи вже про меншу вагу- я отримую доволі велику порожнину у носі кульки. Формування оживальної частини кульки теж як на мій смак не дуже ідеальне.Бо у носі відсутній матеріал сердечника який підтримує.підпирає стінку оболонки з внутрішньої сторони поки на неї давлять ззовні стінки матриці.Формуючи загальну форму кульки.Буду підшукувати на майбутнє свинець з іншою щільністю. Щоб при одній вазі з чистим свинцем його було більше по об'єму.
    Тим не менш завтра надішлю тестові кульки власникам пологих твістів- спробуйте запустити. Подивимося на результат.
    Хто має іншу інформацію і аргументи - буду радий послухати

Images:

IMG_20210621_133548.jpg
    Unnamed Player подобається це.
  21. Дмитрий196666

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    289
    Адреса:
    г.Харьков
    Не надо сложных решений. Вы работаете в бюджетном сегменте соответственно в приоритете цена. Не нужен большой ассортимент. Сделайте стандартную пулю 55грейн и что нибудь потяжелее но без фанатизма69 например. Сделайте их хорошо минимизируйте цену и придет к вам коммерческий успех.

Fobus та Олег САН подобається це.
  22. Дмитрий196666

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    289
    Адреса:
    г.Харьков
    Теперь о результатах тестируемых пуль. Я сразу предупреждал что мой мтвол любит легкие пули. Так что мои результаты нельзя считать истинной в последней инстанции но тем не менее.

Images:

20210621_165914.jpg
    20210621_165919.jpg
    20210621_165924.jpg
    20210621_170258.jpg
    50_Reichsmark, Dima_od та Alex KS подобається це.
  23. Дмитрий196666

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    289
    Адреса:
    г.Харьков
    По центру был сделан отстрел пулей speer52hpbt и результаты вполне себе неплохие. Темповая стрельба с упора загонник6крат. Слева те же условия но пуля 62грейна предоставленная на тест. Ну комментировать особо нечего результат плачевный. Полуоболочка на 52 грейна то что вверху справа мишени немного лучше но как бы тоже ничего выдающегося. Я понимаю что пуля за 8грн. И за 3 дают чуть разный результат но факт есть факт.

Alex KS подобається це.
  24. Дмитрий196666

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    289
    Адреса:
    г.Харьков
    Контрольный отстрел был сделан для исключенияразговоров типа руки кривые. Результат не выдающийся но вполне приличный. Повторюсь стрельба велась в темпе. На то что чуть выше и левее не обращайте внимания прицел пристрелян на барнс36грейн. Спир это был ближайший по весу контрольный вариант из того что у меня есть

Останнє редагування: 21 чер 2021
    Alex KS подобається це.
  25. Продавец Alex KS

Alex KS Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    590
    Адреса:
    Запоріжжя
    Хмм... Ок.роблю у вазі 52 грейни кулю таку ж по формам. Надішлю вам на наступний тест. Давайте разом подивимося на дірочки які з цього вийдуть. Стало цікаво - вийде на таку ж купку з вашого ствола порівняно з фірмачами вийти ?

26. Продавец Alex KS

Alex KS Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    590
    Адреса:
    Запоріжжя
    Ви забули вказати дистанцію відстрілу

Статус теми:
Закрита.