Корпус печатки?

Тема в разделе "Горище", создана пользователем bogdanovchar, 18 сен 2023.

1. bogdanovchar

bogdanovchar Oberfeldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    4
    Доброго здоров`я!
    Підскажіть будь ласка що це може бути.
    Мені схоже на корпус печатки, це дійсно так? Якщо так то може зоорієнтуєте яких часів?

Изображения:

IMG_20230918_201728.jpg
    IMG_20230918_201739.jpg
    IMG_20230918_201756.jpg
    IMG_20230918_201809.jpg
    IMG_20230918_201822.jpg
    Tartar и antykvar_2009 нравится это.
  2. Интересные лоты

1. Штопор циганський старовинний виробництва Франціі
      250 грн.
    2. Все, як на фото. В гарному колекційному стані. Клеймо підглазурне від відомого у Рейху виробника. Фі...
      1900 грн.
    3. До Вашої уваги блюдце від кавового набору, столовой для офіцерського составу вермахт. Тавро Tielsch...
      2400 грн.
    4. Все, як на фото. Не битий, без втручань. Клеймо підглазурне. Столовий ніж Люфтваффе на фото для масш...
      1650 грн.
    5. Тарелка настенная, "Победа над нацизмом". 1945 год. ------------ На тарелке надпись «Herri...
      1900 грн.
  3. Bakay

Bakay General-major

Рейтинг:
    4
    Отзывов:
    94
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    169
    Вітаю.
    До печатки не має відношення.
    Якийсь прижимний винт ?
    Подібний (тільки в білому металі) бачив в штативі для кріплення фотоапарата.

Последнее редактирование: 18 сен 2023
    Otryta, antykvar_2009, SergZSK и 7 другим нравится это.
  4. bogdanovchar

Рейтинг:
    1
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    4
    Я теж про це думав, але тоді для чого проточене заглиблення? Схоже що туди повинно було щось вставлятися-вкладатися

5. \Lisovik/

\Lisovik/ General-major

6. SergZSK

SergZSK Oberleutnant

Вітаю!
    Підтримаю цю версію. Виготовлений грамотно: проточка біля основи різьблення робить гвинт невипадним і притискним, а великий забіг різьблення дає можливість швидкого вкручування без перекосу гвинта.
    Думаю, що цей гвинт виготовлений як запасний або натомість стандартного втраченого (відсутність гальванічного покриття).
    Виїмка (проточене заглиблення) в голівці - або полегшення його ваги, або самодіяльність токаря, або 100% копійність з оригіналу (якщо робився як запасний).
    Колись мав схожий гвинт в комплекті фотострубцини. Там теж на комплектному гвинті було таке заглиблення.

7. mays2012

mays2012 Stabsfeldwebel

Чим би не нарізали різьбу (плашкою, різцьом) в данному віпадку до кінця не доріжеш. Шоб закрутити цю деталь в інщу до упору необхідно зробити таку канавку. Правда канавка змуншує міцність детали, але в даному випадку то суттєво. Ніякої самодіяльності тут не бачу.
    "Проточка — участок поверхности детали, предназначенный для устранения недореза резьбы за счет уменьшения диаметра стержня для наружной резьбы и увеличения диаметра отверстия для внутренней резьбы, обеспечивающий выход резьбообразующего инструмента." Є ГОСТ 10549-80, там все написано.

SergZSK, Мансур Львович и bogdanovchar нравится это.
  8. mays2012

mays2012 Stabsfeldwebel

І ще. Як що від штатива фотоапарата, то там (різьба для кріплення в апараті) не метрична. Подівіться, що за різьба.
    Як варіант - ножка від чогось - в заглиблення вставлялось гумове або з войлока кружок, щоб не псував поверхню та не іздив по ній.

SergZSK, Мансур Львович и bogdanovchar нравится это.
  9. bogdanovchar

Рейтинг:
    1
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    4
    Всім дякую за увагу до моєї теми. Вияснив що це), виявилось все банально - "це була колись заглушка на газ. балон." - відповів на моє запитання попередній власник автомобіля, в бардачку якого я цю штуковину знайшов))

SergZSK и mays2012 нравится это.
  10. mays2012

mays2012 Stabsfeldwebel

Точно, кришка заправочного клапана газобалонного обладнання авто (зріджений газ). Закріває отвір, через який виконують заправку газом від пилу, болота та іншого. Отой пиндик з різьбою у пластмасових з часом ломається, я вже штуки три поміняв, а в часи тотального дефіциту мабудь було простіше виточити таку. Виходить ота проточка-заглиблення - точно фантазія токаря.
    Ось така повинна бути Крышка.jpg Різьба там М 10, як що не помиляюсь.

11. bogdanovchar

Рейтинг:
    1
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    4
    В цієї латунної різьба більша, я одразу ще до створення теми порівнював з пластиковою заглушкою як на фото, та меншого діаметра. Чому і подумав що це щось інше. А воно просто від іншого стандарту))