Всіх вітаю! Можливо хтось стикався з укорочуванням ствола ПКМ. Можливо у когось є поради як краще зробити. Є варіанти, але може хтось вже й робив це. Буду вдячний за відповіді
Дам підказку кожний прицільний засіб особливо механічний робиться під якусь довжину ствола і відповідно розрахунок рисок і польоту кулі також, Тож при зміні довжини ствола слід чекати зміни польоту відповідно і зміни як наявного механічного прицілу так і інших засобів прицілювання, нуу або стріляти по стволу що значно важче)
Це все зрозуміло! Мається на увазі не тупо обрізка ствола, а перестановка колодки мушки, приведення до НБ, вирахування траєкторії і всі всі подальші процеси. Я бачив русня то зробила, кустарно, з таблицями, зі всіма кінцевими даними. Але сама процедура укорочення цікавить, нюанси і моменти в посадці колодки мушки і тд і тп.
Ну якщо розуміння є, то головне бажання, впевнений щось вийде! Посадка колодки мушки не зміниться а от зі стволом попрацювати треба буде + важливий момент зріз виходу зі ствола важливий момент для польоту, А от на яку довжину різати якщо є якісь дані це вже щось а вообще можна погратися в аррифметику дюймів міліметрів і калібрів, всього що працює на 7.64#54 може вже розрахунок є, як варіант мосінка там є короткі стволи а от де і як прицільне ставити дилема(
Вітаю Ось такого собі зробив бо не вистачало трохи мобільності та зручності при транспортуванні в бронетранспорті, був за трофейний запасний ствол і при першій нагоді всі процедури робили в майстерні. В кучності нічого не програв стандартній довжині ствола, відстріл далі ніж 300 метрів не було змоги зробити, при переміщенні значно зручніше, ще би приклад трохи коротший і буде взагалі те ще треба, ну це сугубо мої примхи та побажання комусь і в стандарті все задовольняє
Так чисто для себе і аудиторії пару питань 1. Прицільне міняли, або змішували і якщо так то розкрийте ) 2, як робили сам обрізання ствола чисто технічна сторона питання цікава всім, 3, по відчуттям в механіці роботи щось змінилося?? Ну і може стане в нагоді, бачив тут хтось робив на пкм приклади можливо зверніться він зробить щось менше що ви шукаєте
Вітаю! Дякую за детальні фото! Дуже цікавить, як і товариша вище, саме технічні моменти. Як і чим різався ствол, як знялась колодка мушки і тд і тп. Буду вдячний за розгорнуту відповідь. І багато хто я думаю теж скаже дякую. (Бачу у багатьох стає питання короткого (штурмового) ствола для пкм)
Прицільні не міняв, відстріл робився на 100 та 300 метрів все співпадає наче, далі не було можливості. Робили обрізання на токарному станку, знімали фаску все як на заводському Колодку мушки зняли випрусовавши штіфти Таким чином поставили назад як і було Всі деталі повноцінно не можу описати присутній не був коли це робили, але без проф обладнання щоб все рівно і правильно було тут не обійтися ну а також без гарного майстра. По відчуттям нічого не змінилося ні віддача ні скорострільність все як і в стандарті.