Гарні знахідки Просвітіть, яка їх локація, думаю, що форумчанам буде цікаво, де ще таке "багатство" закопане. І на майбутнє, робіть фотки з копу, так набагато цікавіше переглядати З повагою!
Дякую за рецензію. Усе знайдено в околиці Гданьска та на Балтийській косі. Останньо дуже рідко їзжу на своє місце - бракує часу. У цьму році був один раз, але трапив 10 жетонів (дивіться у Знахідка року). Обіцяю "виправитися" та якщо буду на копі, та щось цікавого знайду - обов"язково будуть фото.
Їдемо далі: А оцей хакенкройц лежав посеред дороги А з тими за рани (їх було 28) було ще 34 жетони з однієї військової частини та що цікаве - половина була східніх HiWi, а рнешта німці.
Дякую за комплемент, але не треба перебільшувати - це звичайні речі, котрі належали звичайним солдатам, а вони перед тим як йти до полону отих речей позбувалися. Одна знахідка мене, як то кажуть, торкнула - обручка з датою 28.01.1945р. Як її підняв, то сів на пеньку, запалив та подумав: хлопє не встиг дружиною натішитися та пішов до неволі, а чи отую неволю пережив?
Снігу багато, земля мерзла - тільки спомини лишились А оця шпанга була знайдена на лісній дорозі - шкода що розчавлена
Ще трішки споминів На жаль не усі хрестики пережили іспити часом А хто знає що це воно таке - ніде не знайшов відповіді на це питання?
Напевно не брєлок - скоріше петлічний знак або відзнака кулеметника - зверніть увагу на нитки, котрими оті кулемети були пришиті до мундиру/петлиць.
Вітаю шановних колегів та пропоную ще трішки споминів - трішки "творчого" безладу А оце не знайдене, а отримане - Золота Стрілецька Відзнакка
Квалификационный знак пулемётчика времён вишистcкой Франции. https://www.awm.gov.au/collection/REL25372/ Пару лет назад тут уже проскакивал подобный.
Вельми дякую - тіки звідки там вішістські кулеметники трапили? Туркмени були, власівці були, фрайвілігери теж були, а навіть трішки полонених макароників, а от за французів не чув.