Спільното, вітання! Поїхав по району на "багаті" села з маєтками бідних-бідних українців, біля хат яких зазвичай стоять по 4 авто, два з яких Тесла) Фігня, ліс біля тих сіл не чистять, літом ходити не можливо. Повертався назад і заїхав у посадки, які бив тогоріч, там і ходив суботу+неділю. За рік підвезли крапаль знахідок, я приємно здивований... Знову трапився домонгол, ще й навіть ремінне закінчення, як сказали тут: https://reibert.info/threads/scho-vono-take.1537625/
Пробежала вчера по пол огородика. Одну вчера в миле поддержал. Кроме того орлянка.и цвет мет. всех типов жирний. Завтра пойду добью. Что будет, покажу. (Советники в цвет. мет.)
Всім вітання! Наче і нема особливо що викладати, але ж треба підтримати групу на форумі і щось запостити. Отже, сезон потроху починається. Жнива давно почалися, і деінде між золотавою стерні вже з'являються таки милі копарській душі клаптики чорного кольору. Злітаються на них лелеки, злітаються і птахи іншого польоту. Машуть руками, приладами, лопатами; вітають один одного з відкриттям; потім розходяться по чорній землі. І ось то в одного, то в іншого- дзенькає прилад, і з'являються на світ Божий...невідомо ким і коли викинуті "безкозирки", алюмінієві дротики - і решта непотрібних речей, які невідомо хто і коли охрестив міським копарським "шмурдяк". І дуже рідко ті клаптики полів нагороджують обраних за наполегливість - і з'являються на світ речі іншого штибу - монети, гудзики, персні. І тьох серце завзятого пошуковика, і невідомо звідки візьмуться сили.. І знов машуть копарі приладами...
Досить непогано. Я б сказав, що це, прям, якась "хата моргана". Особливо зворушливий образ копаря, з його невдачами, надіями та вічним пошуком. На тлі успішного, та впевненого в собі лелеки, дуже яскраво змальована трагічна, неприкаяна доля цього бродяги - копаря. Читачу так і хочеться знати Персня і віддати цій втомленій, зневірений людині
Мене надихнув, чесно, не МК, а камрад ФлегМАТ. Дякую, що мій скромний нарис не залишив імярека байдужим. Ви в миру не видавець, випадково?.. Сподіваюсь, що ні. Повбивав би Давайте ближче до копу)
Вибрався зранку, зазвичай одна жбонь на тому полі.Просив діда хабара - дай ящик мг повний ех... Гнилі консерви і осколки в кадр не попали один ящик покинув чат другий міцний порадував закинув його в лимонку.Все небезпечне було"умножено на ноль"
Красавчег Мне такие не раз попадались, правда отказники ( торчащие в верх крылами ) разного диаметра… но так шоб в дипломате? Ни разу…
И всё ж як би в землі було тільки оте що на фото і подібне, я б ніколи в житті не став займатися копом. І і скажіть куди ото "усе"? Ні додому, ні в чермет, ні в колекції, ні в музей.... Чи як? Я ще розумію, котелок, каска, штик ніж, жетон, побутові речі... Знайшов випадково мосінку, в сохрані, без прикладу. Кинув. Камрад каже : -можна мені? - як ти її довезеш? А ми приїхали з площі Шевченка на автобусі. -- Якось довезу. -ну вона ж з рюкзака торчить. - Щось придумаю. Ну допоміг йому. Витягли усі що були пакетики. Обмотают усю. Хай, кажу, думають що вудка. Так і віз на автобусі, потім ще до Оболоні...
Где то 5000 гр может +. Есть аукцион! Продавай как есть. ну и вырубка у меня… сплошной мурашник стал покурить ( уже в штаны залезли ) находки есть… чуть насобираю выложу..
Нагадало я так з Мощуна віз моську , як антена стирчала обматана камрада торбою Через рік потім з камрадом вибрались на Мриги і чуваку вискакує мосінка рама зі стволом ну він по відпрацьованій схемі пакетом обмотав і в торбу. Потім ще 4 шт 45 бб в гільзах знайшли , опустошили то все пропалили і туди ж в торбу по 2 кожному На тому коп закінчився, він з автобуса на метро, я на маршрутку. Ну і щоб не розтягувати , зайшов він в метро і його зразу до кабінету поліції на огляд повитягали то все . Один поліцейський іншому, а де базука? Камрад , каже та немає такого. Вони засміялися- це собака наша В них там експерт був, прийшов перевірив все- так снаряди 45 мм пусті, гільзи мисливські(мг-фф), ствол гвинтівки мосіна (ржава, це вже металобрухт). Все закінчилось, краще бути не могло , відпустили. Камрад видихнувши , і з тремором в руках рушив додому Така історія. Фортануло
Навершие булавки ржв. Сребренник Владимира. ржв - если, может не знаете, - ранний железный век. ( находка-Корчи, лес)
Если много знать? Долго прожить не дадут Находки зачёт! Жаль редкость большая! Я тут на выезде чашу нашел как то - друг аж слюну глотнул…. Грит Черняховская культура…. Но мусора там аки грязи…
А если, чуть пофлудить про жизнь и коп, - так каждому свое и у каждого свои тараканы в голове. Я время от времени езжу с братом в волонтерские поездки туда где летают КАБы. (более подробно только после окончания войны).... Иногда беру что то на память. То что НЕ ПРОТИВОЗАКОННО и мне интересно, а по суди - это мусор войны... Каждому свое... С ув.