Треба закони шукати і перечитувати. В будь якого обьекта мають бути параметри,габарити. Ну і сам пам'тний знак. А скільки іх распахано без памяток ?
Где-то читал, что охранная зона кургана определяется как окружность с центром в наивысшей точке кургана. Радиус этой окружности составляет 3 (или 5, уже не помню) высот самого кургана. Чем выше курган, тем больше охранная зона.
Правильно. Охоронна зона має бути розроблена індивідуально для кожного археологічного об'єкту. Але хз, чи має той курган такий паспорт, чи ні...а знака може бути, а може і не бути. Інше...згідно закону...ідемо від супротивного...на території охоронної зони арх. пам'ятки не можна проводити будь-яких робіт, в т.ч. землерозробних, меліоративних і т.ін. Але ми бачимо факт проведення саме цих робіт навколо кургану, тобто виходить, ця територія не входить в охоронну зону об'єкту. Тому, де проводиться розпашка, ми, теоретично, можемо також копати... Або ж умовний трактор, чи будь-яка особа з емпіричною лопатою порушує закон
Не факт. В Україні всі подібні споруди могилами називали. Серед них є і дійсно поховання, і фортифікаційні споруди, і спостережувальні точки, і природні утворення і т.д. Наприклад, курган Розрита Могила на Полтавщині суть козацька фортеця.
ви прочитали уважно?????де написано копать курган????написано ПОБЛИЗУ.як приклад поселення яке дес 1-1.5 км від кургану.і щоб копати скіфський курган,треба екскаватор.у мене тільки лопатка маленька
Курган — разновидность погребальных памятников, распространённая на всех континентах, кроме Австралии и Антарктиды. Характеризуется обычно сооружением земляной насыпи над погребальной ямой. Выделяются многочисленные типы курганов, характеризующиеся особенностями конструкции погребальной камеры и насыпи. Название происходит от тюркского «корган» — сооружение, крепость
ну тогда пишите более конкретно. 1,5 км - копать можно. с другой стороны - поселение само может быть археологическим памятником и находится под охраной государства.
Як хочете, не буду сперечатись. Це моя думка. Просто знаю ще декілька об'єктів, які називають курганами, при цьому вони є штучними реперними пунктами совєцького періоду побудови
почитал посмеялся-вспоминая Хотовское городище 2 века до нашей эры на котором теперь мило располагается маеток господина Косюка и которому насрать на все археологичны памьятки и прочий мотлох
Мьі с вами принадлежим к другому сословию. Для нас будут действовать одни законьі, для господина Косюка - другие... Странно, что Вам ето нужно обьяснять.
Перечитав ще раз Ваше питання. Можливо я помиляюсь , алє таки немає інструкції , яка чітко встановила би межі археологічних об'єктів культурної спадщини. Алє Закон України "Про охорону культурної спадщини" вказує на те ,що такі зони повинні бути. Спойлер: зони охорони пам'ятки зони охорони пам'ятки (далі - зони охорони) - встановлювані навколо пам'ятки охоронна зона, зона регулювання забудови, зона охоронюваного ландшафту, зона охорони археологічного культурного шару, в межах яких діє спеціальний режим їх використання; Самому цікаво. Також є осі такі роздуми в голос Спойлер: Охорона пам"яток Ось тут
Читайте, Вам стане зрозуміліше: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/318-2002-п http://kga.gov.ua/dp.kga.gov.ua/images/files/8DBN_B.2.2-2-2008.pdf https://www.google.com.ua/url?sa=t&...12_90_32.pdf&usg=AOvVaw0R6BUrzWuAzTjpLQADexMA
Дякую. Алє воно як би і так ,алє всеж таки ні, як казав мій один знайомий. Ви не підкажете де подивитись реєст арх.пам'ятників по Киівський обл. ?
Вечер добрый камрады Сегодня открыл сезон копа 2018 ) И открыл его кошельком, хоть и советским, но все таки приятно) В кошельке было 13 ранних советов, на фото они с лева, плюс так копнул еще пару советов и попалась деньга 1738 что тоже порадовала) В общим все на фото. В лесу не мог пофоткать, так как "нехарошие" люди 2 недели назад у меня украли телефон, то пришлось фоткать дома на тел. жены. Всех С Новым годом! Удачи и зачетных находок
Я сегодня с камрадом слегка покопал Пущу... чего-то не перло...несколько монет послереформы в состоянии УГ...с тоски собирал гильзы... Клейма разнообразные: Remington 17; G17/7.62; T-3-19; П-20; Кайнокъ-17/7.62; G17-F3/7.62; G17-F.I./7.62.
Нашёл случайно Вашу старую тему. Находил изделие похожей формы, правда, не биметаллическое, а из меди: Определили как старинский паяльник: Может и у Вас паяльник? То, что не наконечник - 100%.
Да пофигу, паяльник то паяльник. Я не претендую на полное расследование. Но суть была именно в биметалле, железо в бронзе.
Цікава інформація для любителів покопати війну на КІУРІ: https://reibert.info/threads/kniga-...d-xronika-oborony.903531/page-2#post-10612057