Тигдик тигдик тигдик. І дуже швидко, а не відомий всім кварцевий чи механічний тік так. Як в туалеті в вагоні педаль натиснути і рельси побачити звук подібний.
І нехай собі. Воно все фонить навколо. Радона газу повно як воду з крану пустити буде червоний дозиметр якщо піднести в цей момент особливо якщо перший поверх. Те саме граніт і ТД.
Радон от 5 до 17 раз выше нормы в городе где я живу Так что пусть часики хоть и 5000 выдают мне же лучше. Оно инсульт реально лечит функциональные расстройства. На себе проверил. Можете два слова вбить в Гугле "радиация инсульт". Мой нейрохирург вообще не удивился кстати. Решил собрать коллекцию радиевых на каждый день разные чтоб были теперь. Пока только две штучки радиоактивных у меня.
Лет шесть назад я выкопал в лесу компас по событиям 1941 или 43 . Ваши часы могут "звонить" намного сильнее.... Я Вам ничего советовать не буду, носить подобное или нет - выбор каждого.... С ув.
Люди такие часы много лет носили и ещё много лет носить будут. Максимум что оно может дать через лет 20 каждодневной носки это хандру симптомы ВИЧ без самого ВИЧ.
альфа випромінення від такого типу забавок затримує скло і корпус, дещо небезпечно коли скло розбите і світломаса пилить. А також коли тих приборів багато, типу кабіни літаків.
Тобто, якщо скло і корпус герметичні, можна сміливо вважати, що годинник або прилад такого типу цілком безпечний ? Ну або в межах допустимого?
Колись радій, а зараз трітій. Якщо з'їсти небезпечно. Якщо носити нічого не буде. Так і дома тримати нічого не буде якщо звісно Ви не реконструктори інтендантів ПСВ чи ДСВ і у Вас вдома їх не 1000 штук.
після Чорнобиля і багато чого ще однозначно пофіг. З світломасою маю хіба пару АЧС і їх спрощену модифікацію.
найсучасніші приціли з трітієм, хватає світіння щось на 50 років без батарейки і підсвітки. Ніхто не скандалить. І воно герметичне. Для звичайного годинника нафіг треба.
Багато годинників мають. Дуже зручно, якщо довго в темряві. Люмінофор спочатку занадто яскраво, через декілька годин майже все. З трітіем все стабільно Перших 20 років. Потім помітна деградація
Орієнти дуже грішать на слабкий люмінофор... І це не залежить від їх віку. Хоч щойно з магазину, хоч довгими роками ношені - різниці немає жодної. Про це я і інтернеті неодноразово чиьав, і сам стикаюся постійно А от про Сейко такого вже не скажеш - там люмінофор відносно стабільно працює. Колись поїхали на дводенний коп із камрадами, в одного був звичайний Сейко5. На ніч розмістилися в доміку на турбазі, домовилися із сторожем, було міжсезоння... Під ранок прокинувся, дивлюся а той камрад із Сейкою йде по темній кімнаті на вихід, по нужді. Стрілки і елементи циферблату на його руці було видно навіть з відстані кількох метрів. Можливо, не так яскраво, як на початку ночі, але ще досить впізнавано. Цікавості заради я включив мобільник, щоб дізнатися час, бо мій Орієнт вже давно ''спав'' у темряві. Була вже п'ята година ранку , тобто пройшло приблизно 5-6 годин, як ми вимкнули світло і полягали спати. Для Орієнта це непосильне завдання. Його люмінофору вистачає, дай Боже, хвилин на 20. Та і то, якщо додатково підсвітити циферблат перед темрявою. Мабуть ці фірми використовують геть різні люмінофорні покриття
В мене була п'ятірочка. Спочатку світила аж очі виїдало, але декілька годин і вже тре придивлятися. Звичайному юзеру норм, але навіть в пнв 1го покоління їх бачать дуже далеко