Ну саме так на циферблаті написано - Crystal А це якось відрізняється від мінерального скла? Завжди думав, що Crystal - це воно і є.
Пам'ятаю, на початку 90-х в якійсь газеті на останній сторінці була розміщена реклама годинників Орієнт, яка була зроблена в вигляді чорно-білих малюнків. Головною родзинкою була картинка, де об скло Орієнта тушать недопалок . Правда, то була реклама не ''тризіркових'' Орієнтів, а тих, що з трьома літерами ААА на циферблаті. Хоча і в них також напис Crystal присутній. Єдине, що відрізняло ці ААА - моделі від ''трьохзвіздних'', це те, що в них друга мова на календарі була китайська.
На якомусь з форумів читав що об скло орієнтів тушили недопалки продавці-бариги, щоб показати покупцям якість. Звичайно, я думаю люди які звикли бачити тількі пластикове радянське скло на годинниках, були здивовані.
Який несподіваний колір циферблату! Не дуже частий як для Орієнтів. Щось підказує, що із самого початку годинник був із металевим браслетом. Хоча він з тих моделей, в яких форма корпусу дуже добре підходить до ремінців, або навпаки. А мова на календарі в цієї моделі наче арабська, наскільки дозволяє роздивитися якість фото.
Не буду сперечатися, але всі ті шо я бачив Орієнти із літерами ААА , мали другу мову китайську, а англійські назви днів тижня мали додатково ще і цифрову нумерацію, тобто MON1, TUE2, WED3....і т.д.
Ось наприклад, із ААА - ''китайськомовних'' навскидку: І таки да, були ААА із арабською : Але ''наживо'' я бачив тільки англо-китайські версії Орієнтів ААА
А ось ''тризіркових'' Орієнтів із другою китайською мовою на календарі я поки що не бачив ні ''наживо'', ні в інтернеті. Є які завгодно, від російської до арабської, але не китайська От якби зустрівся колись Орієнт із другою українською, купив би навіть не торгуючись! Але нажаль, поки що такі не виробляють...
Доречі, із цими ААА-Орієнтами не все так просто, як здається на перший погляд. Я давно цікавлюся цією гілкою моделей Орієнтів, і на базі своїх спостережень навіть підготував коротеньку монографію на цю тему . По-перше, є ще деякі відмінності Орієнтів ААА від ''трьохзвіздних''. Скажімо, оформлення застібки браслету: У Орієнтів ААА як правило, напис зроблено видавленими літерами А у ''трьохзіркових'' цей напис більш ажурний, чітко і акуратно вдавленими літерами із дрібними рисками під 45 град.: По-друге, є ще одна відмінність: Металеві кріплення, якими браслет кріпиться до спринг- барів корпусу годинника у Орієнтів ААА не мають маркування. Не скажу за більш ранні моделі 70-80-х років, а в 90-ті було саме так, дивіться: В ''трьохзіркових'' ці кріплення мають обов'язкове маркування із 5-6 цифр і літер, нанесених вдавленням. Власники ''тризіркових'' Орієнтів можуть це перевірити особисто на своїх годинниках: По-третє, часто звертав увагу, що дрібні деталі циферблату, як от стрілки, або інше, при спостереженні під лупу мали трохи помітні заусенці, або ще якісь дрібні дефекти. Цього майже ніколи не буває у ''трьохзвіздних''. І в цілому, Орієнти ААА виглядають дещо грубішими в дрібних деталях у порівнянні із ''трьохзірковими''. В чому тут справа, сказати не беруся. Механізм ААА Орієнтів виглядав так: Та навіть і ціни між ними різнилися - в середині 90-х, ще коли були купоно-карбованці, Орієнти ААА коштували в діапазоні 1 600 000...1 900 000 крб., а ціна ''трьохзіркових'' була в середньому від 2 000 000 до 2 600 000 крб. Отакі спостереження. І що ще цікаво, Орієнти ААА якось поступово взагалі зникли із продажі. Пошук в Інтернеті видає тільки старі моделі до 2000-х років, що можна знайти тільки на аукціонах. Куди і чому зникли ААА-Орієнти, залишається незрозумілим.
Камради, а чи зустрічали ви Орієнт такого дизайну? Декілька років тому купив саме такий. Орієнти класичного дизайну вирішив в певний період часу продати, а цей вирішив залишити, бо він мені попався вперше.
Цікава модель . Я б теж носив такий із задоволенням. Здавалося б, декоративна стилізація під наявність безеля, а як прикрашає годинник! Бачив майже такий самий дизайн, тільки спрощена версія, без декоративного безеля: моделі Орієнтів ААА TT L469711, LH 469711
Подивився на задній кришці, це Оrient LH L469646. У гуглі знайшов тільки 3 годинники з таким дизайном які були у продажу.
Модель TT L 469711 виглядає так само: Den Anhang 25247540 betrachten Ба більше, і модель LH L469733 від двох вищевказаних теж не відрізняється на перший погляд, хіба тільки кольором циферблату і браслетом: А ось далі вже трохи цікавіше. Модель LH L469647 вже має щось подібне на декоративний стилізований безель, який дуже віддалено нагадує ваш , тільки без поперечних рисочок :