Індійці і 1000 доларів можуть поставити ціну, тут питання в тому хто на це поведеться і купить. У нас люди на ОЛХ і підробки купляють за величезні гроші. Та й знаєте, якщо чесно я б за Адріатику з індійським механізмом і 50 злотих не віддав би.
І так, чисто для порівняння. В кінці 22 року взяв собі Оsco Matic за 1068 грн, це наче меньше 140 злотих. Корпус нержавійка, я одразу його полірнув, всередині швейцарський механізм ETA на 17 каменях з автопідзаводом.
Механізм змінити можна. Я на ту суму ще ремінець взяв, корпус, скло, циферблат з стрілками. В мене нема щодо механізму ніяких поганих думок, бо іде він точно. Побачу як іти буде за рік. Всі годинники в мене були в ремонті від Гюес до Оріент. Тюдор те саме би очікувало. Тому сенсу нема завідомо ганятися. Переставить механізм щоб було як треба можна. А знаєте чому? Хочу сам спробувати це зробити.
Та в мене взагалі мрія навчитись самому обслуговувати механізми) Тому бажаю вам успіху в такому починанні)
Куплю скоріше всього в кінці року не раніше. І покажу що вийшло в темі, або не вийшло і я зламав буде... Поки тему хочу більше вивчити за цей час.
Я не зміг знайти Вашу модель годинника, бо ніде немає номера ніякого. Це треба довго передивлятись подібні моделі, може десь і знайдеться. Проте циферблат скоріше за все не оригінальний. Швейцарський бренд обовязково повинен бути з логотипом "swiss made.
https://www.loombard.pl/products/zegarek-adriatica-11310-17-jewels-az5b Вже знайшов такий же і подібний. І теж у поляків... На такому самому лише рисочки є хвилин.
Ну те що за посиланням Ви скинули, особливих питань не викликає. На циферблаті є маркування swiss made, на задній кришці є номер моделі - 11310
Ну якщо такі є у поляків тільки я саме про такий як в мене, то здається я зрозумів хто виробник Скоріше за все зробив саме пан, а не раджа чи як там пан у індійців? Але їх небагато в світі на відміну від мейд ін раджа.
Ну ще б побачити що там за механізм, і все стане зрозумілим) Хоча у нас в Україні також таким займаються як індійці всілякі, але більше з радянськими годинниками. Тому я їх і обходжу зазвичай стороною. Механізми встановлюють в різні корпуси, цифрблати і стрілки замовляють в Китаї, навіть позолоту відновлюють, але вона швидко стирається)
https://allegrolokalnie.pl/oferta/zegarek-meski-adriatica-fdp Тут взагалі пан дорого просив. Сам ціни злякався. Але я б і 300 дав як він просить. Вони реально точно ідуть.
Це ж які для цього будуть потрібні інструменти! І вони мабуть не дешеві, якщо вони ''прАвільні''. Чесно кажучи, я б на таке не наважився. Ця робота має стільки різних нюансів....
Мені і так все стало зрозуміло. Але мені він подобається. Робив поляк, і досить непогано як для кімнатної роботи. Я фото показав його детально. Хороша робота за ці гроші і ремінець в мене з склом, голівкою заводу, корпусом і тд. А механізм вже сам вставити можу.
В такий годинник як Ваша Адріатика я б не поліз щось ремонтувати чи обслуговувати. Чому? Тому що запчастин на ЕТА - механізми, японські механізми, чи радянські механізми - достатньо, не проблема знайти. Де знайти запчастини на індійський механізм я не знаю. Напевно тільки замовляти його повністю.
Чесно, якщо буду вчитись щось робити з годинниками - розпочну з командирських. Десь в шухлядці у мене валяються, якщо зламаю щось, на будь якій барахольці в той же день куплю запчастини чи механізм.