Как вы точите ножи?

Тема в разделе "Ножі, мультитули та холодна зброя", создана пользователем Meuller, 4 апр 2024.

  1. консерватор

    консерватор General-leutnant

    Сообщения:
    33.103
    Адрес:
    від Сяну до Дону
    бормашинка та дешманські китайські алмазні шарошки. 3 хвилини і ножі заправлені
     
    Reinhard T.E. Heydrich и Meuller нравится это.
  2. Интересные лоты

    1. 3 шт ножа боцмана 1950р.
      900 грн.
    2. состояние клинка хорошее . 1956 год. не точен. все работает хорошо . эмблема Эйхорн , щеки целые
      9600 грн.
    3. состояние хорошее . 1960 год , фирма Айхорн . точен .
      10000 грн.
    4. Предложу интересный экземпляр собирателям советских ножей. Складной нож-рамка 80-х годов прошлого ве...
      200 грн.
    5. Хорошее состояние. Острый. Вопросы и предложения в личку.
      1890 грн.
  3. trainee

    trainee Hauptmann

    Сообщения:
    2.417
    Адрес:
    Land of Living Skies
    Особливо доставляє харчування замість живлення
     
    Alex Richter и Briter нравится это.
  4. Anatol_AA

    Anatol_AA Major

    Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    1
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    3
    Сообщения:
    2.558
    Адрес:
    Київ
    На вкус і цвєт, як то кажуть…
    Це до того, що у дядька Валєри із Запоріжжя, котрий переїхав до Польщі, можна проконсультуватись стосовно заточки, бо він на тому всьому не погано знається і сточив вже не один ніж.
     
    Meuller нравится это.
  5. ViktorKux

    ViktorKux Oberstleutnant

    Сообщения:
    3.075
    Адрес:
    Ukraine
    Не треба багато каменів для кухні,
    Буде досить одного до 1000 гріт.
    І вчіться гострити на руках,тримаючи на лодоні як це робили раніше.
    Якщо є бажання подешевше і щоб швидко то це алмазні хони
    Вони бувають різної зернисточті
    Берить щось середнє 40-60. З повагою
    завантаження (1).jpeg
     
  6. AndrewDontknow

    AndrewDontknow Oberschütze

    Сообщения:
    13
    Адрес:
    Київ
    вітаю! от і сам думаю взяти щось таке:
    407132793.jpg (720×403) (rozetka.com.ua)
    407132794.jpg (720×360) (rozetka.com.ua)
    407132795.jpg (720×475) (rozetka.com.ua)
    407132796.jpg (720×347) (rozetka.com.ua)
    407132800.jpg (720×540) (rozetka.com.ua)
    (не реклама!)
     
    Meuller нравится это.
  7. Briter

    Briter Oberleutnant

    Сообщения:
    1.549
    Адрес:
    Lviv
    Для бажаючих заморочитись нагадаю про існування т.зв. масляних каменів, їх досить важко знайти бо закінчились природні поклади в Америці і Японії, Арканзас часто називають, після заточки таким каменем лезо дуже довго зберігає гостроту, бо відбувається "нагартовка", тобто ущільнення металу. При совку їх використовували на заводах для прецизійних інструментів. Схожі але гіршої якості і в тому самому совку десь довбали.
    Ті спайдерки що згадував працюють однаково, це цілком синтетичні камні, побічка розробки захисту космічних апаратів. Також люблять щоб їх змочували. Бачив і плоскі бруски такого типу і фірми, але не працював з ними.
     
    Anatol_AA и Meuller нравится это.
  8. Meuller

    Meuller Major

    Рейтинг:
    4
    Отзывов:
    149
    Лоты
      на продаже:
    3
      проданные:
    267
    Сообщения:
    3.827
    Адрес:
    Київ
    kripers338 нравится это.
  9. AndrewDontknow

    AndrewDontknow Oberschütze

    Сообщения:
    13
    Адрес:
    Київ
  10. Briter

    Briter Oberleutnant

    Сообщения:
    1.549
    Адрес:
    Lviv
    наберіть в пошуку тої розетки на приклад заточний камінь чи станок і будете мати купу варіантів.
     
    Meuller нравится это.
  11. Meuller

    Meuller Major

    Рейтинг:
    4
    Отзывов:
    149
    Лоты
      на продаже:
    3
      проданные:
    267
    Сообщения:
    3.827
    Адрес:
    Київ
    Та вже був там, звісно.
    Поки що нічого такого, що б привернуло увагу...
     
    kripers338 и Briter нравится это.
  12. Meuller

    Meuller Major

    Рейтинг:
    4
    Отзывов:
    149
    Лоты
      на продаже:
    3
      проданные:
    267
    Сообщения:
    3.827
    Адрес:
    Київ
    24 градуси замало як для кухонника. Хіба що тільки для Шефа більш-меньш. Хоча на мою думку не більше 23 потрібно. 21 - ідеально, як на мене.
    А, наприклад, для Сантоку - це, ще який, перебір!
    Та й пишуть, що гріється як скажений.

    Тре щось зі зміним кутом. Щоб для всіх можна було б вікористовувати.
     
    kripers338 нравится это.
  13. ViktorKux

    ViktorKux Oberstleutnant

    Сообщения:
    3.075
    Адрес:
    Ukraine
    Смерть ножам.....
    Шукайте зразу апарат який буде регринд робити. З повагою
     
    Meuller нравится это.
  14. ViktorKux

    ViktorKux Oberstleutnant

    Сообщения:
    3.075
    Адрес:
    Ukraine
    Ну то все умовно
    Радянські байкаліти точно не гірше а може і краще.
    Арканзаси майже всі грубі. З повагою
     
    Briter нравится это.
  15. Svoyak

    Svoyak Obergefreiter

    Сообщения:
    45
    Адрес:
    Кам’янське
    Найпростіше з високою якістю гостроти це ручна заточка на повнорозмірних каменях 8х2х1 дюймів. Пару каменів синтетики достатньо. Водні чи масляні не має значення. Ріже папір після Індія Файн. Зараз у продажу занедорого є накладки на клинки (не путати з костилями) для заточки на повнорозмірних каменях. Кріплення на обух ножа. Можна возюкати по каменю і не паритись з утриманням вугла заточки.
    Не кажу за станки для ручної заточки. Якісні - не гуманна ціна, та доволі габаритна конструкція
     
    Последнее редактирование: 4 апр 2024
    Meuller и Briter нравится это.
  16. Briter

    Briter Oberleutnant

    Сообщения:
    1.549
    Адрес:
    Lviv
    бачив обробку арканзасом.Плитки Йогансона знаєте? Їх ще кінцевими мірами обзивають, сталеві прямокутники. Чистота обробки достатня, щоб просто притерши одна до іншої вони схопились, як магніти, не маючи магнетизму. От приблизно така поверхня після правильного камня. І ріже не за рахунок мікропилки, як більшість ножів.
     
    ViktorKux и Meuller нравится это.
  17. Svoyak

    Svoyak Obergefreiter

    Сообщения:
    45
    Адрес:
    Кам’янське
    І наскільки це допомогло ТС?
     
    Meuller нравится это.
  18. ViktorKux

    ViktorKux Oberstleutnant

    Сообщения:
    3.075
    Адрес:
    Ukraine
    Саме гостре то не про арканзаси,
    Після арків ще є багато чого. З повагою
     
  19. Anatol_AA

    Anatol_AA Major

    Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    1
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    3
    Сообщения:
    2.558
    Адрес:
    Київ
    Напевно, щоб розвʼязати цю задачу, потрібно знати вихідні дані.
    Хтось на фінішному етапі використовує коргонську копійчасту яшму, хтось байкаліт чи білоречит, а комусь вистачає і комплекту борайдів, що працюють з оливою.
    Тому, тут ще довго можна щось писати, давати поради не знаючи що, де і як.
    Правда, є люди, яким достатньо повжикати ножем об бордюр і все, порядок…
     
    ViktorKux нравится это.
  20. Svoyak

    Svoyak Obergefreiter

    Сообщения:
    45
    Адрес:
    Кам’янське
    І на що хватило клепки з порадами ТС по зменшенню трудовитрат та спрощенню заточки? Геніально - перейти на спайдерко, арканзас, байкаліт, яшму для бюджетної кухні. Які сланці будемо рекомендувати? Тюрингського вистачить, чи потрібні японці під 20 000 грит.:eek:
     
    Meuller нравится это.
  21. ViktorKux

    ViktorKux Oberstleutnant

    Сообщения:
    3.075
    Адрес:
    Ukraine
    Для кухні ідеальна вашита
    І це вже все обговорено до нас!) з повагою
     
    Anatol_AA нравится это.
  22. Meuller

    Meuller Major

    Рейтинг:
    4
    Отзывов:
    149
    Лоты
      на продаже:
    3
      проданные:
    267
    Сообщения:
    3.827
    Адрес:
    Київ
    Дякую усім хто прийняв участь в обговоренні!
    Мені здається, що відповідь я таки отримав.
    Принаймні, зрозуміло, що ніякої дешевої і в той же час якісної вундервафлі не існує.
    Хочеш мати дорогі і добре загостренні ножі - шукай професіоналів, або заморочуйся сам.
     
    kripers338 и LySS нравится это.
  23. ViktorKux

    ViktorKux Oberstleutnant

    Сообщения:
    3.075
    Адрес:
    Ukraine
    Так, ще багато залежить від самих ножів.
    Ідеально для кухні брати вікторінокс або трамонтіну
    Вони дуже швидко гостроту набирають. З повагою
     
    Валерий Sk нравится это.
  24. Валерий Sk

    Валерий Sk Stabsgefreiter

    Сообщения:
    156
    Адрес:
    Киев
    Викс - согласен. Трамонтина разная бывает
    200 %
     
    AndrewDontknow нравится это.
  25. Reinhard T.E. Heydrich

    Reinhard T.E. Heydrich Oberleutnant

    Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    1
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    4
    Сообщения:
    1.904
    Адрес:
    Česká Republika
    Пара хвилин і ножі кухонні гострі. Ножі:Victorinox для кухні,на тиждень активного використання вистачає.Про феншуйну заточку мова не йде,але швидко і сердито.

    20240404_215337.jpg
     
    kripers338, Meuller, trainee и ещё 1-му нравится это.
  26. КАРА-ХАН

    КАРА-ХАН Leutnant

    Сообщения:
    2.275
    Адрес:
    ЮБП
    Meuller нравится это.