Потрібно щоб відкиснув у ДП,а потім легенько почистити як зверху так і всередині.А уже тоді і на оцінку чекайте.
А толку? З води - почне сипатися без консервації. Та навіть тоді на СХП не піде - кристалітна корозія. Тільки на ММГ. А це мінус ціни. Хіба що цікаві клейма вилізуть на поціновувача. Якщо все норм відкисне в дизелі - як на мене, не більше п'ятірки. Хоча аук непередбачуваний.
Декілька разів особисто мав дурість купляти макети тих часів після води, то можу сказати що ваш лот лежав в воді не так вже і довго. Це породжує трохи запитань про походження і історію предмету) Але! Якщо це було якесь болото, а не вода - то стан такий можливий. Ну тут дві сторони... Якщо почистити то може втратити в ціні значно. Як на мене - достатньо зробити макро фото стану металу з різних сторін. Той хто мав справу з реставрацією то добре побачить чи варте воно уваги. А хто не мав справи, але хоче погратись - то буде більше цінувати те що є зараз. Макети з води завжди будуть лотереєю, як би його не чистити і тд. По ціні - то думаю що 5к+ грн дадуть, але при такій ціні то краще вже з 1грн виставляти з просуванням лоту. З повагою
За лотерею соглашусь полностью. Имел возможность работать более, чем с десятком исходников, для СХП. Именно водяного или болотного сохрана. На одних, после чистки поверхностной пленки, толь клейма чуток " проседали", а на других, металл, выкрашивался хлопьями, образовывая огромные раковины. Скорее всего это зависело от состава среды нахождения предметов. Я бы выставлял, как есть, на риск покупателя.
То залежить від води і що за вода. Якщо вода з річки - то там багато кисню, тоді залізо на макеті буде пластівцями зходити ще при розборці. Якщо вода зі ставу - то теж залежить що за ставок і чи є аірація. А якщо з болота - то там взагалі може не бути кисню і стан потім відносно не поганий. Цей лот, швидше за все, з болота або намулу,буде не було доступу кисню... Ну або був викинутий не так давно в ставок. Тому і походження предмету дуже важливе для оцінки.