Не ну на елке там уж нацепляли перебор) а вот пули свинец слить насобирать макетов наполироваьть и украсить самими сочними калибрами) Отправлено с моего SM-A710F через Tapatalk
Понимаю но не останавливает) так как нелазит некто левий... та и красиво смотрятся такие украшения как сосульки ) та и если ктото придет капсюля нету свинца в пуле нету пороха и подавно нету ) и елка украшена металоломом) Отправлено с моего SM-A710F через Tapatalk
...взагАлі - противник рубання будь-якого дерева... звісно, за виключенням того випадку, коли треба зігрітися (а спирт вже скінчився ), або воно (теє дерево/ялинка/сосна 18м) заважає копАти - безжально !
Не покупайте елку в горшке на новый год. Она не переживет перепада температуры. Лучше посадите ее возле дома весной или осенью и наряжайте на новый год. Я уже две сосны посадил и еще сажать буду.
А я кілька днів тому підібрав на дорозі гілочку ялинки. Вантажівка зачепила і відламала десь 30 см. Забрали додому і поставили в вазу. Ото і буде моя йолка на цей рік. Батьки мої завжди ставлять, хоч останні кілька років, батько старається зламати цю давню традицію. Він категорично проти вирубки дерев, хоч ці деревця і зрубують у місцях де вони не повинні рости. Але знайомі лісники йому постійно підганяють якесь деревце. Тому мусять ставити. А ще мають невелике деревце, яке росте собі в клумбі на дворі. От то краса, якщо є така можливість, посадити і наряджати на свята
Согласен в мене 3 сосни росте блин це кайф мало того що пахне так щей білки завились ) природа прям , а вдома іскуствених хоть по всему дому наставить і всі довольні))) Отправлено с моего SM-A710F через Tapatalk
Точно така сама історія і в мене. Біля будинку в мене багато ялинок, ріхних по кольору і по виду. Але наряджати їх не дуже зручно - вітер все рве і розкидає. А також дітям подарунки не поставиш якщо сніг чи болото.
Чому? пінус сільвестріс саджають густо, і тому при сан.рубках проріджують. Не провести цього, і почнеться природний відбір, молоде насадження так захаращиться відмерлими дерецями, що огого...Саме цікаво, що найкраще при посадці приживаються трьохрічні саджанці...
В Карпатах, в тому регіоні не висажують сосни. Там взагалі мало висаджуть, а більше рубають Загалом смереки та ялиці ростуть. Конкретно в тому районі була масова вирубка смереки, років 15-20 назад. Тепер є поодинокі дерева і молодняк з різною щільністю насаджень.
Так, в моїх простіше, вітру майже ніколи не буває, будинок відносно в ямі, і подвір'я мале. Тому гірлянду і пару іграшок можна повісити, і вітер не зірве. А от з болотом-снігом то проблема, подарунки не дуже розкладеш.
Я не знаю як в Карпатах, але на півночі РФ коли зрубають массово вікової ліс - переважно смерекі та сосни, то самосівом там відростають потім не які не смерекі, а якесь Івове-осинове лайно, при чому сплошною стіною відростає, через деякій час на старих вирубках ще той жах трапиться, заплутати в цьому на раз-два. До речі, можна рубати "по уму" - як в Америці, де яка-нибудь родина може мати во власності участок лісу не одне покоління і потроху там рубати деякі годні дерева, а не як в РФ трохи про це
Так і в Карпатах є такі ділянки, вони заростають вільхою, ліщиною і іншими "паразитами". Проблема в тому, що ці дерева дуже швидко ростуть і мають вигляд кущів. Тобто в різні сторони стирчать гілки, дуже густа крона. Як результат, ніяка інша культура не встигає прорости і через такі зарослі. То треба напевно робити чистку і штучно засаджувати правильними. Якщо ще говорити про культуру лісу, то варто згадати фінів. Там також сім'я може мати ділянку і користуватись нею. Але така діяльність всеодно контролюється державою. Тобто неможна взяти і вирізати всю ділянку під три чорти. Це не тільки не вигідно, а ще й штрафами пахне. Сорі, щось ми в офтоп трохи полізли
У фінів якщо вирізаєш є державні служби які надають саджанці щоб обов'язково засадити молодняком. Блогер Юра папу толково розповідає про ліси, собі він також ділянку купив.
Я б собі також купив, якби мав можливості і жив в Фінляндії . Правда, в мене там друзі живуть, кажуть трохи важко з менталітетом, і зими там, північніше більше пів року. А за блогера дякую, подивився контент, є цікаві теми. Подивлюсь щось, буду потім зі своїми "фінами" сперечатись