...ну, як на мене - "стрьома" мелініту полягає не у виникненні пікрАтів D ), а у самій пікриновій кислоті (та її властивостях всередині корпусів боеприпасів протягом століття у землі)*... ...ніколи навіть не спадАло на думку такЕ збирАти/колекціонувати ! З.Ы. ...мене (колись дУже давно) життя навчило/попередило два разИ, третього разу як мОжу - уникАю дотепер...
...а, Ви про це !? (без окулярів читав ) Тільки можу висловити власну думку стосовно (не приведи Господи) підриву на мелінітових боєприпасах (причини, у порЯдку зменшення імовірності) : 1. велика імовірність спрацювання "голови" (вибухівника/підривача) у відстрІляних Б./П. (що пройшли канал ствола). 2. випАлювання корпусів з пікриновою кислотою (особливо злЕжаної). 3. використАння залізного інструменту для виколупування пікринової кислоти з корпусу. 4. попадАння пилу (мікрочАсток) всередину витків різьби "підривач-корпус" "підривач-перехідне кільце" та "перехідне кільце-корпус" при відкручуванні. (це так, без подробиць)
я ж приводив ссилочку... https://ru.wikipedia.org/wiki/Пикраты лякають пікратами, бо про них наврЯд хтось шось знає (звідкіля береться, як виглядає та інше... З.Ы. ...почитайте за пікрати: усі вони - похідні гидроксидів або карбонатів відповідних металів, причому усі вони - вОдні розчини, а водА практично повністю ФЛЕГМАТИЗУЄ пікринку до неможливості детонувАти (її так і зберігають під шаром води) (знов таки, упускАю хімічні подробиці - рН розчинів, активність катіонів кислоит, кристалогідратний стан та іншу єресь...)
есть же химическая технология нейтрализации пикриновой и смесевьіх на ее основе. одно но. при нонешней цене реактивов и макетов, совершенно неясно на оно на.
Калi на кану жiцце , трэба i рэактывы пакупiць, але-ж можна i проста, з вадзiцай, ды калавароцiкам. Потым прамыць добра. Далей раскручваць , але-ж я гэтага усе роуна не раблю, але-ж рабиу калiсьцi. И на розовом слоне...
у рдултовках, там не так все просто, там пікрин трохи приплАвлений (у рукоятці)... ...та й форма (рукоятки) всередині не проста.
Я з пикрином тольки Дьяконовские мартырачные адчыняу ды яйки Ei.HGr 39, Ва усих РГ-14/30 был тольки тол. Трапилася у адзин час РГ-14/30 с зяленай паласой па-над конусам. але паласа была колеру 4БО, савецки хаки. Мусиць падфарбоували стык . Унутры быу тол. Все роуна рэзаць трэба, каб вынуць ,,скрынку,, умацняльника дэтанацыи. З любой РГ 14 как зрабиць макет трэба добра парабиць. Прапановы па дэактывации даваць забаронена, модэр будзе не задавальнен.
Если это к первому сообщению, то эти гранаты - РГ-14/30. Естественно , выпуска после 1930 г. Клеймо ,,П,, в круге, возможно завод ,,Пресс,, именно так мне ответили на аналогичный вопрос. - З павагаю -
Пытанне к уладальнIку макетау. Цi можна фота клейма ,,У,, на корпусе гранатулi ? Такога не бачыу... - З павагаю-
Треба дивитись причину,на тротилі тоже не мало чпокнулись,хоть без детона завести ще треба умудритись.
Не, не, я таким не балуюсь. Лучше пойду гильзы копать. Бережоного сами знаете, что....))) Всем моя искренняя благодарность за советы и объяснения. С ув.
Всі снаряди в які вкручені взриваки можуть лежать в землі болоті ітд хоч і 200 років і нічого зними небуде, внутрінні стенки снаряда покриті або восковим слоєм або спеціальним лаком, так що ніякої реакції там небуде! А підриваються на снарядах як правило люди які проних практично нічого незнають і начинають їх пилять, бить, стукать ітд! А оці всі байки про непередвигать нетрогать ітд це все бред який нав'язали людям за дисятки років!! І вірять в це якраз ті люди які нічого в боєприпасах нерозуміють!! Я неспорю чи може вибухнути?? Може, але дляцього потрібно як мінімум докласти якихось зусиль!!! І доречі про резьби і про пікрати у резьбах, більшість резьб промазані спеціальною змазкою щоб туди непотрапляла волога і вода, такщо на промасляних резьбах пікратів точно небуде!
...у Вас, я дивлюся - нічогенький досвід роботи із ВНП-ми першої світової війни ?? ...і про пікрати, і про лАки корпусІв, і про змазку різьб, і про запобігання потраплянню вологи всередину Ви в курсі ! ...поділіться - цікаво ??