Як це яка різниця ? Може треба трошки подумати,перш ніж таке кнопати ? Підказка - чим більше шлунок,тим більше їжі він вимагає..
Давайте так. Тут була розмова про те- що сучасне авто багато їсть палива, тож треба брати для економії електро, так я розумію? В мене є з чим порівняти старі авто, з сучасними. Саме в міському циклі при моєму стилі їзди. Так от, старе авто типу Запорожець з об'ємом двигуна 1.2 брав у місті 12 літрів. І я був у шоці- коли пересів на нормальне авто, в декілька разів потужніше за заз, але з росходом палива в 8-9 літрів. Якщо є тягучка або зима: + 1-1.5, але ви вірно замітили- багато ще залежить від міста, умов їзди тощо. Але загальна картина приблизно така. Хоча про ЗАЗ мені казали люди без реального досвіду - що це економне авто (цікаві бувають люди ...).
Ну це по бортовику, а фактично співпадає?) Бо є іноді різниця, заливаєшь один об'єм, показує нормальний росхід - а проїжджаєш фактично менше - ніж бортовик обіцяв. Та і спирт випаровується так непогано влітку, знаю, їздив. Хоча саме спиртовий спасав тоді- коли в нас бензу чистого не було.
Не у всіх є старт-стоп,на моєму мацквічу немає.. Та й який прикол стояти з заглушеним двигуном у пробці на спекотному сонці..
Була шкода Октавія тур з цим двигуном, рік на ній їздив, місто 11 траса 8, не навалюючи. При цьому динаміка нуль, обгін завантаженим не реально, при 110 км/год 3000 обертів в салоні як на літаку долаю сверхзвук
А я дивлюсь ви себе прохФесором уявили ... треба зрозуміти що автівку треба купувати таку , щоб у змозі їі прогодувати та обслуговування також ніхто не відміняв . Але понти коштовний грошей ? Спочатку купують крузака , а потім ставлять газ , бо годувати той шлунок дуже дорого для господаря .
При чому тут хто ким себе уявив ? Питання було про економічність авто,тому люди діляться власним досвідом,ну якщо хтось видасть якусь дичину,то тому обов‘язково хтось має сказати що він таки неправий..
Навіть не знаю - що вам відповісти))) Бо в мене траса десь 6.8-7 витрати. При цьому я не економлю зовсім. Може залежить ще від стану авто і який бенз?
Підтримую,на дволітровій атмосферній передньопривідній бібікє,по трасі при швидкості 100-120 розхід 6.5 - 7л був практично завжди,а Октаха з двигуном 1.6 по трасі не повинна виходити за 6л при нормальній їзді без фанатизму.
Запорожець то взагалі унікальний пєпєлац ,про нього не варто розмовляти,бо він мало не Порш,тож міг би і більше жерти.. Я по трасі у більшості їзжу спокійно,хіба що у місті коли втрапляєш у стадо баранів,які займають усі смуги і їдуть як телепні з однією швидкістю,тоді вже мусиш пробивати собі шлях до перемоги..,але все одно ніколи розхід не був більше 10 літрів у змішаному режимі.
бо не жадный ты боря, себя побаловал, не пожалел денех на третью педальку. надо нажал, ручкой подергал и отрегулировал расход и тягу а мы скупердяи, ток двух педальные машины держим. нема третьей для управления расходом. у нас ток направление можно указать, вперед или назад, а там само иде, само шось жереть из бака, и скок и как хочет. короче неподвласно. ну а смарт, оно просто весело, этож карт а не машина, развлекуха с крышей на дороге. у мине ток положительные эмоции вызывает, игрушка. ну а кому расходомер поставили. так то дань моде, у всех есть, чоб и смарту не дать. ну и рисует мелочь, соответсвенно размерам.
Абсолютно не згодний...все залежить від ситуації... минулого року коли поруч йшли бої, з бензином і газом були проблеми а на роботу потрібно було їздити кожного дня купив собі електроскутер...20 км на роботу і 20 км до дому...4л бензину або 4 л газу або 1.5 кВт з розетки...розумію що авто жерло б більше але всерівно набагато дешевше ніж на бензині/газу...за літо електроскутер окупився більше половини...цього року катаюсь лише по місцю - трохи змінились обставини і з дому їде вже 3 чоловіка... електричка типа Ліфчика чи щось подібне була б ідеальним рішенням..
економна була таврія, бо легка і відносно сучасний двигун. Фізика працює завжди, разом з теорією теплових машин як її частини. Треба перемістити півтони на 1000 метрів з місця з таким то прискоренням, на такому то шасі по рівній твердій поверхні і там то зупинити і 2000 кг те саме. І ми помітим деяку відмінність. Газуючи за 200 м до жовтого на червоний світлофор і нагрівши диски до того самого кольору отримаєм 25 літрів замість 15. 10 в атмосферу в вигляді тепла. А другий позаду ще і буцне в дупу, бо також чемпіон.
Електричка то добре,але тільки до того моменту коли буде потрібен ремонт батареї,або повної її заміни.
про електро, поки що вважаю для більшості, поки не утряслись ціни на нове, не покращились характеристики рано. Для жителів великих міст з заначкою бабла нормально. Але нове а не 10 річне, коли батарейка виробилась. Не просто так в один момент понаганяли зой і ніссанів, бо пора викидать.
Ну бачите- в кожного є своя думка і різні обставини використання техніки. І це є абсолютно нормально. Я по собі дивлюся і по тим задачам- які я ставлю своєму авто. А задачі прості: дешеве тех обслуговування, користування 5-7 років з можливістю продати, великий багажник, не великі витрати бенза, можливість загрузити всю родину і багаж та проїхати в умовах війни 800 км на одній заправці (а також мати можливість заправитись будь- де, навіть у селі без наявності спец зарядки для електро- а просто навіть налити у каністри бенз)+ можливість мати у багажнику допи (каністри 20+20 ще на 500 км- або навіть для роботи на холостому у вигляді генератора/пічки взимку). Доречі, так і було, коли був на заблокованій території і приходилося виїжджати. Тож думку свою довго ще не зміню. Я не один, і відповідаю за родину. Навіть в ідеальних умовах- я також не брав би електро. Нове не потягу, б.у.- це ризик. Перші моделі (яких багато на ринку)- мають дефекти з охолодженням двигунів, АКБ старіють (це вже казали), в моєму місті мало ще є зарядних станцій- потрібен час на зарядку тощо. Ні, не моє... Поки що. Та і ця зима буде важкою в енергетиці. Батарейками не запасешся, а паливом- так. Якщо економити ще більше- то в мене є вело, легкий, швидкий)
У загалі то був сарказм... Від мосту Патона у сторону Подола 1,5 години штовхалися у корку на набережній. У країні правий смуги також сунувся трактор комунальних служб . +34 за бортом . Швидкість що у 12вольтових що у трактора була однакова . Але я не заздрив тому трактористові у духовці (кабіни) . Зараз я для мене важливішє робочий кандей.
Ну,якщо компресор кондиціонування електричний,а не працює від двигуна,тоді згоден,але я власними очима такого не бачив,мацквічі такими не комплектувались..