Тому й кажу що заміна кілець допоможе без расточки,наступного разу вже прийдеться капіталіти по-дорослому.
В мене 1.6 BSE mpi простий атмосферник жре масло після 4000 обертів. Дуже сильно. Коли був цикл місто- траса- на 1500-2000 км десь пів літру доливав. Нічого не робив по мотору. Та й не хочу поки що. Зараз тіки місто 2500-3500 обертів- вже 2000 км на одному й тому ж місті на щупі масло...
там не дуже москвич, ну то таке. Кому цікаво, можу продати ще декілька причин зайвого угару масла, що ніяк з зносом не пов'язані. А тільки з неуважністю, пофігізмом та не знаннями. І не всі майстри знають, особливо гайковерти, що крім міток маркером нічим не заморочуються.
На нивасі якось прокладку пробило, ото диміло поки вода була, біс заніс на 120 км від хати, є що згадати)))
Нінада, той нивас місяць назад сам в колоні замикаючим до піздореза доїхав, отак от. Їхав з Виш .....о р-на, рахуйте... Трохи засекретив, 700 є..
Замикаючим ставлять самого надійного, щоб нічого і нікого не поїпав, мо він штовхав. Мо і тягли, але мені доповіли що сам їхав))) Як довго їхали не знаю)))
напомнило. так я вскользь упоминал про чудо танк лендкрузер 100 и как я его посадил по ступицы на ровном месте. ну и вытащила меня нива. там просто правильный натяг троса и рывок и кукурузник свободен. а дед то впереди на ниве то думает тянет жеж таку дуру. мотор на пониженой орет, с трубы чуть не пламя летит, так газует. а по факту и не тянет уже давно, трос провис и волочится и своим ходом просто качусь сзади. метров через 50 сжалился, посигналил, мол стоять, вытянул, молодец заработал пузирек. бо ещеб пару минут и метров 20 и у нивы поршня б через глушак вылетели, ну по звуку и ощущениям. дед гордый ускакал, мол такой букашкой таку дуру тащил. короче крузак гимно, нива зверь
Теж нагадало. Руки тоді чухались, на брухті троєчний двигун трапився, йобані інтернети... Почав пиляти, голову попиляв, 2,5 зняв, клапана там і канали, блок росточив на 1,6 та й а що? мінуснув з нього 1,8... Ото ракета була, компресія 17-18... Ланоси всі в сраці були)))... Газ стояв, бенз тільки 98, заправка шел повер то окреме, до повного))) але то було не довго(((( крузак так і не трапився)))
есть такое дело. эт я как опытный крузаковед расскажу. (как оказалось не совсем) те шо мы видим в городе, те понтовишки. а ночью тихо крадется со скоростью 40 км\ч. и не звездами любуется, а тихонько заправку ищет, шоб дневные понты отбить.. те шо по трассе летают, так их там пять -семь человек сидит, скинулись на бенз и катаются как на маршрутке.. и один я дурак поверил в сильное слово джип, и полез в болото с разбегу. как стало ясно потом, не такой уж и джип.. хотя оно конечно джип. а вот свои навыки и знания по отношению к джипу я переоценил видимо. каюсь олень, но сколько радости и зрелищ приподнес окружающим. вот такие вот они понты бывают
як повезе... десь в 90і у мене на ходу заклинив редуктор на мацквичу...юзив до повної зупинки...було ввечері тож стягнули машину на обочину і лягли спати...ранком поліз до редуктора а там відкрутилась гайка хвостовика, зубами шестерень повиїдало стружку всередині редуктора...розібрав, вигріб стружку...перемив мост і редуктор бензином (скільки міг), зібрав все на око, залив літру моторного масла і поїхав до найближчого міста - Кам Подольська...на базарі відкрутив пробку і поки купував трансмісіонку моторне масло злилось...залив трансмісіонку і поїхав...через пару днів вернувся до дому і думав перебрати все по-новому і замінити прокладку хвостовика - чуть мокріло...добрі люди відрадили лізти - сказали можеш більше так само удачно не відригулювати - моста не було чути так тихо робив...тож забив на ті соплі і кожну весну доливав 20 кубиків масла в редуктор (стільки викапувало за рік)..відкатав до 200 000км і не лазив більше до моста...
без заміру овальності циліндрів міняти кольця нема сенсу - можна навпаки збільшити масложор...якщо овальність в нормі - можна підкинути свіжі кольця...
Не буде там ніякої овальності,там навіть хон на циліндрах має заводський лишитися. Саме на цих моторах лягають тільки маслоз‘ємні кільця,чому,хз. Все що написав вище,так і буде,перевірено неодноразово та не одною людиною. Підкреслю,це стосується саме цих моторів,а не жугулів,мацквічів та тому подібному говнопрому,де після 100тис/км з‘являться такі овали,що або точити,або робити під замовлення овальні поршня з овальними кільцями..
справа не в еліпсності. Стінка стає схожа на знак питання по формі. І це призводить до непрацездатності кілець і прориві газів в картер. Нема сенсу тоді міняти кільця, старі краще доживуть. Так, деякі конструкції маслоз'ємних кілець разом з не підходящим маслом люблять клинити в канавці.
того самого, чого і об'єм більше 3000, і спецпаливо і ще купа всякого, на цілу сторінку. До лісапедів також відноситься, ще купа обмежень. Ідійоти. Що одначе всякими маневрами привело до потужності з трьох літрів біля 1000 коників. Без наддуву. Це ще одне обмеження, наддув до 1500 кубів. Всі дані з голови, можна уточнити в вікіях, може де відстав.
поки була можливість, відновлював жигулівські і рідко москалівські двигуни на імпортних комплектуючих. Воно канєшно не мерседес, але виходило по за 300 з значно кращими характеристиками. Баванини купа. Таки і то і інше клони нормальних відносно двигунів. Для 60-х років
Якщо розмитнювати будете самі на митниці,тоді потрібне доручення на гонщика.Якщо через фірму,доручення не потрібне.