Вітаю. Треба замінмти наконечник рульової тяги (правий) і шарова (ліва) Питання - міняти парами (права-ліва), чи окремо. В інеті однозначної відповіді нема. Одні нащо мняти здоровий механізм. Другі - старіша угробить новішу, або новіша доб"є старшу. Майстер- каже - не можу тобі радити бо так і так роблять.
Доброго ранку. Якщо для себе, то я я би замінив пару . Але Якщо на продаж то ті що потрібно замінити.
Всё зависит от вашего отношения к времени, если есть желание кататься по сто каждые пол года то меняйте одну,а вторую осенью. Но учтите сейчас такое время что не факт что найдёте потом нормальное сто. Сейчас машина должна быть исправна на 100% и готовая проехать 2000 км. С УВ
реально по бажанню, це не парні деталі, але, якщо з двох боків проблеми, краще замінити все і зробити сходження, попросивши майстра уважно під час роботи полапати підшипники і всякі резинки.
це шо, таврія? там вся ходова влазить в ціну блока сигарет і за роботу дві пачки. Тому ніколи їх не ремонтував, не окупаються витрати.
Скільки разів було на Сенсі за 430 000 км що міняне вже пішло по друому кругу а інша сторона ще ходить... Завжди купляв повний комплект (шарові, накінечники,стойки стабілізатора, підшипники ступицт) а міняв те що негодне або видно що вже на підході (по пробігу/стану) Якщо бачу що явно ще хороший стан - то не трогаю....
Влітку 2022-го перебрав передній лівий супорт,декілька днів тому,передній правий.. А зробив би одразу дві сторони,не прийшлося би два рази на авторинок їздити..
По шаровій (він клепаний), можна на підйомнику з комфортом замінити 2 шарові (на болти фіксація), а потім, якщо, і самому міняти
Та ну...я як лізу до тормозів то роблю ТО всім супортам відразу: - змазка направляючих - змазка циліндрів супортів - антикрипна змазка колодок (місця контактів колодок з супортом і пружинами) - заміна колодок по необхідності. Можу провести операцію за 2 заходи: перед/зад, але ніколи не робив щоб одну сторону перебрав а іншу ні....причому всі змазки спеціальні і строго для свого вузоа
в моделях де шарові і наконечники однакові, можна брати комплект а міняти половину. Обслуга гальм з правильними мазюками дуже хороша ідея. І заміна тормозухи що три роки також.
На інтернет майданчиках, але такі речі складно купувати, треба розуміти куди дивитися. Головне жива рама...