Использование армейских патронов? Как законно?

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем Яшидо, 27 тра 2015.

1. Blick

Blick Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    330
    Адреса:
    Украина, Киев
    Спасибо, но я лучше воспользуюсь ст.17 УК Украины :)

2. Цікаві лоти

1. Продаю гільзи одностріл 12 калібру. Ціна 1 грн./шт. Гільзи різних виробників, але по проханню можна...
      1 грн.
    2. Продам планки від патронів пластикові. Підходять під .223/5.56 та інші схожі за розміром денця гільз...
      3 грн.
    3. Гільзи Fiocchi нові 25 Auto (6.35 browning), 100шт
      1500 грн.
    4. Гільза Люгер 9х19 тир одностріл. Латунь.50 шт. Капсуль боксер. Все по фото питання в лічку!
      250 грн.
    5. Предложу совершенно новые оригинальные гильзы ТТ,ППШ, латунь с целым капсюлем. В лоте 50 гильз.
      1700 грн.
  3. Андрій Коваленко

Андрій Коваленко Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    335
    Адреса:
    Київ
    Так можна зробити так, що не хто не буде знати що ви мені їх продали, я просто їх знайшов.

4. Андрій Коваленко

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    335
    Адреса:
    Київ
    В жодному із чинних нормативно-правових актів України не має заборони на володіння і зберінання армійських боєприппасів того самого калібру, що і дозвіл МВС на мисливську нарізну, а отже діє принцип, "що не заборонено, те - дозволено". Не потрібно боятись своїх прав.

Yeye, SPZ та Crane075 подобається це.
  5. ingvar2

ingvar2 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    118
    Адреса:
    Харьков, Украина
    А я бы поставил вопрос иначе: быть может уважаемый Андрей Коваленко презентует тому, кто найдет для него прецедент из практики или нормативку, хотя бы пачечку меско? Про цинк речи не идет. А то получается как-то неправильно: "профессионал" ждет, когда ему что-то аргументируют "любители". Ведь пока других аргументов кроме коронного "что не запрещено - то разрешено" и "пусть прокурор доказывает" нет.
    И второй интересный момент - изначально вопрос ставился иначе: можно ли пользовать "армейские" патроны? А свели все почему-то к хранению. Некрасиво и непрофессионально.

yuvesel та Crane075 подобається це.
  6. Андрій Коваленко

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    335
    Адреса:
    Київ
    Ок, с мене пачка "меско" після того, як я отримаю цинк армійських 7,62х39. І чому ви називаєте мене "профессионал"? Я вас чимсь образив? Я дійсно дипломований юрист з практикою в кримінальному судочинстві і вам намагаюсь поснити норми чинного законодавства та ще за даром, а ви мене намагаєтесь образити. Я щось не розумію вашої логіки.
    А друге питання: якщо дозволено володіння армійським боєприпасом при відповідному дозволі то і використовувати його дозволено на загальних умовах використання "меско"

Tayfun_U, Yeye та Crane075 подобається це.
  7. Яшидо

Яшидо Stabsgefreiter

Повідомлення:
    140
    Адреса:
    г. Киев, ул. Елены Телиги 8
    Андрей Коваленко пишит абсолютно правильно. Практики нет. Кодекс и инструкции молчат. Колизия законодательства, вопрос недорегулирован, а надо ли????

Yeye та Crane075 подобається це.
  8. Blick

Blick Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    330
    Адреса:
    Украина, Киев
    Простите, конечно, но ваши советы - из рубрики "как получить планы на ближайшие года своей жизни".

Пока что из сухого остатка имеем:
    -Закон "про право власності", который чётко говорит, что владеть армейскими боеприпасами вы НЕ можете.
    -Поиск по судебной практике (в процессе).

Всё остальное - домыслы, умозаключения и словоблудие типа "что не запрещено-разрешено".

9. Яшидо

Яшидо Stabsgefreiter

Повідомлення:
    140
    Адреса:
    г. Киев, ул. Елены Телиги 8
    Тема была использование армейских патронов, без учета их хранения, нашел на полигоне и шмалю. Вот в чем вопрос

10. Blick

Blick Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    330
    Адреса:
    Украина, Киев
    В данном контексте нет понятия "использование".
    Есть - хранение, приобретение, ношение и т.д.

11. Андрій Коваленко

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    335
    Адреса:
    Київ
    Закон "про право власності" не містить заборони армійських боєприпасів, там читко сказано крім мисливської зброї за дозволом МВС та боєприпасів до них, а чим вам армійські набої не боєприпаси до неї?
    - Успіхів в марних пошуках, максимум що ви зможите знайти, та і то це моє припущення, то це угода про визнання винуватості особи з прокурором, а це не зараховується.
    Крім того, не в образу вам, але принцип дозволено все, що не заборонено законами України і Конституцією України знає кожен студент юрфаку. Не потрібно свої безграмотні вислови трактувати за істину. Ви мене розсмішили, цеж нада назвати принцип законодавства "...словоблудие."

Останнє редагування: 8 чер 2015
    Yeye та Crane075 подобається це.
  12. Blick

Blick Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    330
    Адреса:
    Украина, Киев
    Ага, точно. Только возникает один очень простой вопрос. Который уже выйдет за юридический контекст.

Учитывая, что нет однозначного ответа, можно хранить армейские боеприпасы или нет, станете ли вы это делать ради сомнительной радости "сэкономить малость"? Я, зная нашу государственную машину (в том числе - судебную) не по бумаге - нет, не стану.
    Я не живу в мире розовых пони, где всё написанное (точнее - надуманное) выполняется.

Так что "вам шашечки надо или ехать"?
    Если шашечки - стреляйте армейскими патронами. А если ехать - то не надо считать себя умнее прокурора, вот и всё.

Crane075 подобається це.
  13. Андрій Коваленко

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    335
    Адреса:
    Київ
    і доречі є принцип ще такий "органам державної влади та органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам заборонено все, що не дозволено (не передбачено, не визначено) законами України і Конституцією України (Основним Законом України)"

14. Blick

Blick Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    330
    Адреса:
    Украина, Киев
    Мы с вами точно в одной Украине живем?
    Я к тому, что "гладко было на бумаге, да забыли про овраги".
    У нас даже однозначные вещи не всегда выполняются, а уж спорные - никогда в пользу человека (а не прокурора) не перекрутишь без больших сумм.

Crane075 подобається це.
  15. Андрій Коваленко

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    335
    Адреса:
    Київ
    Я теж знаю нашу "систему" не по бумагам. І чому ви впевнені що прокурор умніший за вас? Він така сама людина як і всі інші, він закінчував ті самі юридичні заклади що і решта.

Tayfun_U та Crane075 подобається це.
  16. Blick

Blick Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    330
    Адреса:
    Украина, Киев
    Я уверен, что в силу неоднозначности формулировок я не хотел бы ввязываться в подобные дела.
    Как вы уже увидели, трактовать можно двояко. А всё, что можно трактовать двояко - будет трактоваться не в вашу пользу, вот и всё.

stw та Crane075 подобається це.
  17. Андрій Коваленко

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    335
    Адреса:
    Київ
    Поки ви так вважаєте для вас так і буде залишатись. Все залежить від кожного з нас, робіть все по закону і до вас буде таке саме становище. Як тоді щось може змінитись притакій життєвій позиції?

SPZ подобається це.
  18. Андрій Коваленко

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    335
    Адреса:
    Київ
    Не буде все трактуватись не в вашу корись! Ну звідки у вас такий поганий настрій на стан в нашій практиці?

19. Blick

Blick Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    330
    Адреса:
    Украина, Киев
    Это не жизненная позиция, это нежелание идти на глупый риск неизвестно из-за чего.
    Напишите письмо в МВД, они в течении 30 дней обязаны дать ответ.
    Так, мол, и так - можно ли юзать боеприпасы армейского образца, руководствуясь инструкцией 622?
    Если они ответят, что да - вы в пух и прах разобьете все мои аргументы.

20. Ronald Kunst

Ronald Kunst Stabsgefreiter

Повідомлення:
    233
    Адреса:
    Київ, Україна
    Тільки потрібно робити це людині без зброї. Щоб не викликати підозру. Типу от планую купити карабін, чи можу я юзати армійські патрони, вкажіть де заборонено чи регулюється.

21. Андрій Коваленко

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    335
    Адреса:
    Київ
    Добре, ви мене вже почали втомлювати. Признаюсь в тому, що я працюю на посаді прокурора прокуратури одного з районів м.Києва, я за 3 з половиною років бачив багато справ, це Київ, а не районний центр (населення по неофеційній цифрі більше 700 тис.) в мене були різні крим. справи від вбивств до крадіжок, були і 263, я знаю про що писав вище. І у випадку про який ми розмовляли підстав для підозри не має!! Я до речі у звязку з цією дискусією, сьогодні розмовляв з колегами та начальником слідчого відділу міліції, та у всіх нас аналогічна позиція. Ми особу до кримінальної відповідальності за дані дії не будемо притягувати, крім того набої вилучати теж не будему при умові що він прикинеться "дурачком", тобто не має умислу в діях та придмету злочину. Так вам щось стає зрозуміло?

Yeye, Yety, SPZ та 4 іншим подобається це.
  22. Андрій Коваленко

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    335
    Адреса:
    Київ
    Я не вважаю себе розумнішим за когось іншого, не потрібно з нас (прокурорських) робити монстрів.

Crane075 подобається це.
  23. Андрій Коваленко

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    335
    Адреса:
    Київ
    Blick так що, може набої дасте? А то мені ви цинк 7,62х39 винні.

No1SE та Crane075 подобається це.
  24. Ronald Kunst

Ronald Kunst Stabsgefreiter

Повідомлення:
    233
    Адреса:
    Київ, Україна
    Ага, з таким камінг-аутом думаю він вже не захоче! :)

Gogi 514 подобається це.
  25. Андрій Коваленко

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    335
    Адреса:
    Київ
    Так я вже сказав, що підстав до притягнення не має.

26. Андрій Коваленко

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    335
    Адреса:
    Київ
    Я до речі готовий за свої слова відповісти, якщо когось спіймають на такому і почнуть щось вимагати я готовий допомогти у законному вирішенні ситуації.

Rusenborg, Anatol_AA, SPZ та 5 іншим подобається це.