Использование армейских патронов? Как законно?

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем Яшидо, 27 тра 2015.

1. Ronald Kunst

Ronald Kunst Stabsgefreiter

Повідомлення:
    233
    Адреса:
    Київ, Україна
    Так це не в дискусію. Народ пробує з"ясувати де конкретно написано, що громадянам заборонено використовувати армійські набої.

akms1974 подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Magpul Zhukov Hand Guard – це повнофункціональна цівка для серії АК, виготовлена з посиленого стійко...
      4900 грн.
    2. Бічна планка "Ластівчин хвіст" для АК.
      350 грн.
    3. Полімерний приклад на мосін. Виробництво сша. Куплений в сша, стан новий
      3500 грн.
    4. (в наявності 100 шт.)
      КУЛЕМЕТНА СТРІЧКА ◾️Патрон, що застосовується - 7,62х54R ◾️Вага стрічки на 100 патронів - 0,180 кг ◾...
      1750 грн.
    5. (в наявності 8 шт.)
      Быстросъемная планка пикатини для установки коллиматорных прицелов. Ставится по верх прицельной пла...
      1250 грн.
  3. Андрій Коваленко

Андрій Коваленко Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    336
    Адреса:
    Київ
    Я прочитав все що зміг найти, ніде не сказано про заборону та відокремлення мисливських від армійських, навіть експертизи читав та судову практику, - нічого!! Тобто притягрути до відповідальності, а тим паче до кримінальної, якщо ви не лох, - неможливо. Так, якщо взяти уявного "наглого" слідчого міліції, який спочатку вам порадить дати йому на "лапу" щоб від підозру вам не повідомив і ви відмовитесь (бо ви не лох), прокурор не підпише дану підозру по вам (якщо він не тупий), а при умові, що підозру прокурор підписав, а слідчий повідомив вам про підозру то аобвинувальний акт, що направлять в суд закінчиться фіаско для слідчого та прокурора, що наважились фабрикувати справу по "боеприпасам". І це не мої фантазі - це реальна судова практика!! Для аргументації проти мене прошу теж застосовувати норми закону та судову практику, ось вам сайт http://www.reyestr.court.gov.ua/ якщо був хочь один вирок судо ви там знайдите його, але я сумніваюсь!!

IVGM, akms1974, Tayfun_U та 9 іншим подобається це.
  4. Яшидо

Яшидо Stabsgefreiter

Повідомлення:
    140
    Адреса:
    г. Киев, ул. Елены Телиги 8
    Мое почтение думающим людям.

IVGM, kabasik1488 та GriffonZoo подобається це.
  5. Jakes

Jakes Major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    19
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    31
    Повідомлення:
    2.650
    Адреса:
    Kyiv
    І ще раз.

У питаннях чи є предмет, схожий на набої армійського зразка - набоями армійського зразка, висновок дає експерт НДЕКЦ. Або ж ви вирішили не годувати дітей власника магазину зброї , та самостійно легально привезти зза кордону наприклад набої для власного користування або продажу по ліцензії. Тут теж сертифікація йде за висновком експерта.
    Експерту не треба дивитися в КК - він не слідчий,це не його справа. І не треба дивитися в 622 - він не працює в дозвільній, йому байдуже. Його робота - встановити що то за предмети, схожі на набої.
    Експерт має ГОСТи. Їх багато. І десь в них чітко сказано, що до цивільного обігу не допускається набій зі сталевим осердям твердості скількісь там одиниць. От і все. Експерт кулю набою розпиляв і подивився, яке там осердя, виміряв і написав висновок. Покеровуючись ГОСТами. А далі працює Система.
    Точну сторінку і конкретний ГОСТ я не вкажу, бо не маю їх у паперовому вигляді.
    А перелік ось.

Назва 35.2. Набої до вогнепальної мисливської та спортивної зброї

Код ДКПП 29.60.14
    Код УКТЗЕД 9306 21 00 00
    НД щодо сертифікації ГСТУ 78-41-007-99
    ГСТУ 78-41-008-99
    ГОСТ 20808-75
    ГОСТ 20809-75
    ГОСТ 21169-75
    ГОСТ 23128-78
    Нормативний документ на конкретний вид продукції
    НД щодо обов'язкових вимог ГСТУ 78-41-007-99
    ГСТУ 78-41-008-99
    ГОСТ 20808-75, п. 2; 3
    ГОСТ 20809-75, п.2; 3
    ГОСТ 21169-75, п.2; 3
    ГОСТ 23128-78, п.2.4-2.11

Ніколаускасс та Crane075 подобається це.
  6. Ronald Kunst

Повідомлення:
    233
    Адреса:
    Київ, Україна
    ГСТУ 78-41-007-99
    "Набої спортивні 12 калібру та мисливські 12, 16, 20 та .410 калібрів з пластмасовими гільзами. Технічні умови".
    ГСТУ 78-41-008-99
    "Набої спортивні 12 калібру та мисливські 12, 16, 20 та 28 калібрів з паперовими гільзами. Технічні умови".
    ГОСТ 20808-75
    Патроны охотничьи 5,6x39. Типы и основные размеры
    ГОСТ 20809-75
    Патроны охотничьи 9х53. Типы и основные размеры
    ГОСТ 21169-75
    Патроны охотничьи 7,62х51. Типы и основные размеры
    ГОСТ 23128-78
    Патроны охотничьи для нарезного оружия. Основные параметры и общие технические требования http://vsegost.com/Catalog/15/15340.shtml

Я, звичайно, не сільон в цій сфері, але простий пошук в гуглі видає таке. Про 7,62х39 ніде нічого.

7. Яшидо

Яшидо Stabsgefreiter

Повідомлення:
    140
    Адреса:
    г. Киев, ул. Елены Телиги 8
    Что эти госты дают. Должно быть написано черным по белому что нельзя и все. А остальное все лишь какието размышления на философские темы

Tayfun_U подобається це.
  8. Ronald Kunst

Повідомлення:
    233
    Адреса:
    Київ, Україна
    - Так отож. Немає навіть госта по якому експерт може досліджувати 7,62х39.
    - Є ще такий патрон як ПРС (пониженная рикошетирующая способность). Яким його вважати - армійським чи громадянсько-мисливським?
    - Серцевина ранніх куль була зі сталі Ст10. Термозміцнені стали виготовляти з 80-х. У бронебійних вже використовується У12, У12А.

Це ті питання, що виникають з попередніх постів про експерта. Хоча якщо у списку нема ГСТУ по сертифікації 7,62х39, то наступні розсуждєнія немають змісту.

Hamer2109 подобається це.
  9. German Stein

German Stein Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    2.282
    Адреса:
    киев
    Вот как раз эти госты и должны стимулировать Вас на правильный ход мыслей - то есть: Вы обычный гражданин имеете разрешение на огражданеный калашмат и у Вас находят армейские патроны к нему. Если Вы не враг своей свободе то скажете что купили их в ормаге, и тут всплывает лигическое обьяснение по гостам - Вы же не эксперт чтобы отличить армейский боеприпас от гражданского, Вы просто спросили и Вам продали в ормаге :). И вот пусть доблестные СМ поопробуют разобраться сами кто кому что и где продал и кого и как нужно наказать согласно нашего недалекого законодательства.

А вообще власти сами виноваты ибо сначала по их вине запретный плод попал в руки людей а теперь они (власти) не знают что с этим делать

kabasik1488 подобається це.
  10. Ronald Kunst

Повідомлення:
    233
    Адреса:
    Київ, Україна
    Тому в цій ситуації скоріше припишуть скупку краденого\вивезеного з зони АТО, або виготовлення. Потім після прецедентів змінять наказ622 де пропишуть конкретно що не можна. І взагалі подібні теми просто кладєзь для слідаків, юристів і тд.
    Підставляти ормаг теж якось не дуже. Вони відмажуться а ти потім пояснюй що не давав неправдивих свідчень, за що окрема відповідальність.

11. Андрій Коваленко

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    336
    Адреса:
    Київ
    ГОСИ в судовій системі і в цілому по притягненню до кримінальної відповідальності нічого не вирішують. Я згоден продавати в магазинах їх не можливо, але мова йде не про покупку в магазинах, а про відповідальність за їх зберігання та носіння і тут згідно законодавства - "Дозволено все, що не заборонено". І висновок той, що мені та власникам за дозволом МВС України на волоніння нарізної зброї 7,62х39 - дозволено зберігання армійських набоїв того ж калібру!

Tayfun_U подобається це.
  12. German Stein

German Stein Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    2.282
    Адреса:
    киев
    Мне интересно как СМ докажут Вашу вину в данном случае?

13. Jakes

Jakes Major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    19
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    31
    Повідомлення:
    2.650
    Адреса:
    Kyiv
    Ох, скільки ж людей хоче на нари за шматок заліза, "я офігєваю дорогая рєдакція"...

А.М., GriffonZoo, Ніколаускасс та 3 іншим подобається це.
  14. Jakes

Jakes Major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    19
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    31
    Повідомлення:
    2.650
    Адреса:
    Kyiv
    Ось стислий збірник інформації про більшість відомих набоїв світу.
    http://www.municion.org/
    Якщо на кожен у цій країні робитимуть окремий ГОСТ то упорядники повісяться на власних шкарпетках. Невже ви справді вважаєте, що на кожний набій є свій ГОСТ?
    Ім досить просто вказати, що в цивільних не можна сталеве осердя кулі і цього досить для правильних висновків будь-якої експертизи з такого питання.
    Ті ГОСТи по кільком перерахованим набоям то ще радянські, коли набоїв в обігу було менше.

А втім робіть що хочете, передачі тільки подбайте заздалегідь хто носити буде. В топіку участь припиняю.

Останнє редагування: 5 чер 2015
  15. Paul Zibert

Paul Zibert Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    11
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    22
    Повідомлення:
    1.941
    Адреса:
    Украина, Северо-Восток
    Взагалі, на кожен вітчизняний виріб має бути ГОСТ (ДСТУ) :)

Тема цікава виключно як загальноосвітня - дійсно неоднозначна ситуація склалася. Те, що в разі вилучення таких набоїв "здоров'я більше не стане" - думаю, зрозуміли всі. Проте чому саме? :)))))
    Як в анекдоті про хлопчика та батька:
    Сидить хлопець у хаті за столом - щось кумекає, задумливо позіхає...
    Підходить батько - що?
    Малий і питає - а чому свічка гасне як на неї дмухати?
    Батя - еее.... иии... нуууу.... теє....
    Потім ляща малому як заліпить - а ти не дмухай, бовдур, вона і не загасне!

От і в цій темі приблизно так...

Владимир 22 та Ніколаускасс подобається це.
  16. Андрій Коваленко

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    336
    Адреса:
    Київ
    отже, кому чимсь не подобаються армійський 7,62х39 хай несе мені, в мене все буде чудово))

Tayfun_U подобається це.
  17. Marmelad

Marmelad Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    198
    Адреса:
    Київ.
    так все ж питання залишилось відкритим.
    якщо ознакою "армійкості" патрона є куля із сталевим осердям (які начебто заборонені) то як бути з армійськими патронами в кулях яких немає сталі?
    трасери, мосінський мельхіор..
    а якщо цією ознакою є власне факт того, що патрон було виготовлено для армії тоді хто пояснить мені як я можу користуватися холостими патронами, вони теж були виготовлені для армії.

18. zharkosha

zharkosha Gefreiter

Повідомлення:
    150
    в Десне сейчас знакомый. Дали 20 патронов.

19. Ronald Kunst

Повідомлення:
    233
    Адреса:
    Київ, Україна
    Приведені вище гости використовують для сертифікації "Назва 35.2. Набої до вогнепальної мисливської та спортивної зброї". Звісно є гост і на 7,62х39, і на х54Р, і на військовий, і на холостий. Питання досі стоїть не за якими гостами експерт буде висновки висновкувати, а якими документами заборонено використовувати набої, які експерт визнає військовими за гостами. От і все. Краще би дозволили релоад, тоді б до армійських інтерес зменшився. Бо навіщо ризикувати нервами (як мінімум) якщо можна спокійно наплавити собі свинцю з акумуляторів.

Fort14 подобається це.
  20. ingvar2

ingvar2 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    119
    Адреса:
    Харьков, Украина
    Вы лучше попробуйте объяснить, каким образом эти патроны оказались у вас? Очень сомневаюсь, что кто-нибудь сможет это сделать! И не надо сказки рассказывать о том, что "это не запрещено". Есть четкие правила приобретения и хранения боеприпасов! Те, кто пишут о том, что "армейские" патроны не запрещены к использованию для гражданских лиц, в лучшем случае просто не понимают того, о чем говорят!
    Вы же можете ввести в заблуждение кого-нибудь из форумчан, а там и до беды недалеко! Проблемы будут серьезные, хотя и решаемые. Так вот - стоит ли оно того? Понятно, что в нашей стране любое УД можно развалить - но ведь это будет стоить денег! И не надо ссылаться на "судебную практику" - у нас не прецедентное право.
    А при определенном стечении обстоятельств (по нынешним временам более чем реальном стечении) можно такие проблемы поиметь ,что и деньги не помогут.
    Если патроны не для оборота на гражданском рынке - откуда они у вас взялись? Единственный законный путь приобретения боеприпасов в Украине - ормаг, а "армейские" патроны там ну никак не могут оказаться.

The_Witcher та yuvesel подобається це.
  21. Marmelad

Marmelad Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    198
    Адреса:
    Київ.
    Если патроны не для оборота на гражданском рынке - откуда они у вас взялись? Единственный законный путь приобретения боеприпасов в Украине - ормаг, а "армейские" патроны там ну никак не могут оказаться.
    от із цим не все однозначно
    не раз бачив в магазинах патрони 7.62х39 та 5.45х39 луганські, з характерним лаковим слідом на капсулі та на дульці. на запитання до продавця про це, той відводив очі і казав "а нам такі прийшли, по докам мисливські..."
    також купляв на початку літа 2014 року луганські патрони виробництва, якщо не помиляюся, травня 2014 року з лаковими мітками. (то окреме питання як вони до нас потрапили).
    я не експерт, і відрізнити їх не можу.

yuvesel подобається це.
  22. Андрій Коваленко

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    336
    Адреса:
    Київ
    Я бачу ви не юрист, а намагаєтесь ним бути. В кримінальному судочинстві не потрібно доводити свою не винуватість, а отже слідчому та прокурору потрібно буде перед судом довести звідки у вас ті патрони, а це буде дуже проблемно або не можливо, якщо ви вмієте логічно міркувати. А судову практику я привів за приклад, а не за законодавче закріплення. Отже, в нас в країні підставою кримінальної відповідальності є вчинення особою суспільно небезпечного діяння, яке містить склад злочину, передбаченого Кримінальним кодексом України, а саме ст. 263 КК "Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу" законодавство не як не регулює відмінність між 7,62х39 армійських від магазинних, а отже "Дозволено все, що не заборонено". І висновок той, що мені та власникам за дозволом МВС України на волоніння нарізної зброї 7,62х39 - дозволено зберігання армійських набоїв того ж калібру!

Tayfun_U, Vladimir N., VPL та ще 1-му подобається це.
  23. ingvar2

ingvar2 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    119
    Адреса:
    Харьков, Украина
    Андрій Коваленко видимо это Вы далеки от темы, при этом утверждая то, в чем не уверены. Вступать в бестолковую полемику не буду - своим постом я всего лишь обратил внимание на то, что так можно ввести в заблуждение других. А цена такого заблуждения может оказаться немалой.
    Аргумент "мне такие в ормаге продали, ниче не знаю" останется аргументом только в том случае, если факт подтвердится (в чем очень сомневаюсь). А по поводу "я не эксперт, отличить один патрон от другого не могу" - так как же такому человеку можно оружие доверять? :)
    По сути темы: одно дело - обсуждать, запрещено или нет стрелять "армейскими" патронами, и совсем другое - утверждать, что однозначно можно, тогда как на самом деле это может дорого обойтись.

24. Ronald Kunst

Повідомлення:
    233
    Адреса:
    Київ, Україна
    Я не бачу в дискусії "ввождение в заблуждение". Ми пробуємо розібратись. В будь-якому разі такі дискусії хоч трохи, але підвищують юридичну грамотність власників.
    Основна причина початку цієї дискусії (як і про релоад) це ціна набоїв. Не секрет, що багатьом можуть "подогнать" армійські за ціною набагато нижчою (або взагалі на халяву, друзі привезуть). Адже законослухняному власнику, якими ми тут є всі, набагато простіше купити легальних ніж по тій самій ціні нелегальних.
    Звичайно, знайдуться ті, які скажуть, що користуються армійськими, бо на форумі прочитали, а в документах не подивились, але то вже самі собі злосні буратіни. Наприклад, факт: 1 грам пороха виковиряного з патрона - це вже кримінал, тоді як просто патрон (до 3 шт, десь писали) не є адміністративкою, навіть, без дозволу "на калібр".
    Тому хоч трохи розбиратись в тому паперовому хаосі не завадить. А там далі можливо і зрушиться лід. Наприклад УАВЗ назбирає критичну масу власників і подасть позов на МВС, уряд чи ше якихось чиновників "про злочинну бездіяльність, яка призвела до зрастання кількості нелегальної зброї" чи щось таке.

ingvar2 подобається це.
  25. Андрій Коваленко

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    336
    Адреса:
    Київ
    ingvar2 Ви припасали мені не мої аргументи і фрази! Я ніколи не писав: "мне такие в ормаге продали, ниче не знаю", "я не эксперт, отличить один патрон от другого не могу". Є багато інших шляхів і аргументів по не притягненню до жодної з відповідальностей! Та хоча б саме головне, що приходить мені в головне то це Стаття 63 Конституції України - Особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом. Так що це Ви далекі від теми і хоча пишете що не хочете вступати в полеміку без мети але постійно пишете якусь нісенітницю. Я юрист зі стажем більше 3 років в кримінальному судочинстві, і я знаю про що писав вище, а от де ви взяли інформацію яку намагаєтесь видати за істину я не розумію! Давайте аргументовано, в юридичній площині а не ваші припущення!

jiganhir та Remington700 подобається це.
  26. Blick

Blick Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    330
    Адреса:
    Украина, Киев
    Я тоже читал судебную практику. Есть уголовные дела, с приговорами.
    Вывод - ну на фиг, от греха подальше.
    Доказывать потом прокурору, что "нигде не написано" - дело неблагодарное.