Вітаю шановне товариство! Можливо, у когось є перевірена інформація по цьому поплавку, чи має відношення до ЗС СРСР, належність і т.д. Вдячний за допомогу. З повагою,
Вітаю. Підтвердженою інф. нажаль не володію, але маю припущення що це "неофіційний" знак про закінчення середнього військового автомобільного училища.
Можливо і дємбєльська, деякі дембельські саморобки виглядають іноді краще ніж заводські. Але точно не знаю, тому і запитую товариство. На даний час у мене два таких знака, придбані у різних місцях і у різний час. В одного кріплення гвинт, у іншого булавка, є ще відмінності по товщині металу, кольору фарби і гербу. До того ж деталіровка герба та симетричність емблеми вказують, що це можливо скоріше якась майстерня, артель чи т.п.
Самому значення тієї одиниці цікаво дізнатися Бачив у продажу на одному ресурсі схожий саморобний знак з одиницею і танком, але там схоже дємбєльский. У мене була думка щодо якоїсь школи прапорщиків, але пруфів нема. І значення тієї одиниці теж цікаве
В мережі надибав колись ось таке фото, ніби саморобний знак про закінчення 341-ої школи прапорщиків (Форст Цинна, ГСВГ). На ньому римська ІІ. Може, це номер випуску?
Не офіційні знаки. В одному з каталогів бачив цілий розділ про них. Ось ці наприклад знаки про закінчення школи прапорщиків, мічманів. Підтримую версію, що то номер випуску. З повагою
Я у своїй темі колись намагався трохи узагальнити інфу по школах прапорщиків/мічманів, закину ще сюди, може, знадобиться комусь . https://reibert.info/threads/troshki-dobirok-po-zs-srsr.1359955/page-2