Слава Україні !!! Волиняки ви молодці, що вже другий рік поспіль проводите відтворення Гурбенських подій 1944. Приємно бачити, що ви меншою кількістю учасників провели захід на доброму рівні (якщо закрити очі на масовку і помилки). "Хай краще вас буде пять, але ви будете силою, ніж вас буде пятдисят і вибудете отарою" - мені запамяталася настанова ігумена з Гурбенського чол. монастиря, яку він нам всім сказав на зимовій тактиці на Гурбах. Бачу ви робите позитивні висновки і не опускає руки від опальної критики. Друг Запорожець в пості номер 11 дуже доступно вказав недоліки кожго з учасників вашого рою. Виправте ці недоліки і будете на доброму рівні представляти славне імя реконструктора УПА в Україні. Знаю, що багато помилок допускаєте через брак знань по періодах ДСВ, тому проаналізуйте свої помилки, виправляйте і в перед до нових заходів по відтворенню подій ДСВ та визвольних змагань УПА. Хотілься б більше фото із заходу.
Хлопці, як то в нас кажеться - тотал респект! за вашу роботу. Подотягуєте деталі спорядження і буде взагалі ляля!
http://reibert.info/attachments/uqcszdds3fq-jpg.2372879/ в цьому випадку розмов уже не буде , рекомендації і попередження вичерпані
Чисто з цікавості - якщо є фото упівця в американських ґудзиках, то чому би теоретично не міг би носити і американський кашкет? Є фото упівського парашутиста з кінця сорокових - він в повному американському екіпірунку. П.С. Не вам конкретно, але скажу на загал - так УПА не мало стандартних уніформ і так вони носили все що мали, але при цьому старалися шити свої уніформи або виглядати більш менш уніфікованими (принаймі в менших групах). Серед реконструкторів часто оминаєтся фактор приватно пошитих піджаків і робится акцент на різношерстності. Комбо німецького туніка і совецьких штанів - і всі задоволені. До цього два три хлопця в чорному (що навіть в УПА не було так частим) і маємо дикий коктель. Мені подобаются ті реконструктори що роблять акцент саме на само-робних піджаках, виглядає більш автентичніше.
server 997 ти чого такий гарячий як ....... борщ ?, фото є, ми не можемо взяти і все викинути відразу, потрібно відсортувати, а вже тоді на райберт.
Просто супер, молодці...організаторам заходу особиста подяка...розкручуйте тему. і кожного року учасників заходів збільшеться...Слава Україні!
Друже, ми вже не один раз обговорювали питання "теоретично" і "як воно могло бути", і я особисто уже не один раз за "теоретично" отримував по шапці. Я можу погодитися на якусь річ якої нема на фото, але по свідченнях ці речі існували і використовуватися. За цю шапку людині говориться уже маже рік, і людина нічого не зробила, щоб доказати зворотнє. Тут питання не тільки в шапці, тут ще є ремінь з гламурним новоробним тризубом. я особисто просив його зняти ще осінню, і що.... не погоджуюся, в рою Ворона є 4 самошивних кітеля у Запорожця чоловік з 9 мають самошиви, я думаю на УПА з 20 самошивних кітелів назбирається, це більш ніж дотаньо що на всі періоди? я собі ніяк не можу уявити людей, які відтворюють УПА в однакових кітелях 30-50 чоловік
Ні звичайно не на усі періоди - більша одинаковість більше би пасувала до пізньо-воєнного періоду. Знову таки - я не кажу щоб абсолютно усі були в одинакових піджаках, але на малу групу, я би зробив десь 80%. Так само я би старався обходитися без чорних піджаків. Тепер бачу кожна реконструкторська група УПА має як найменше то по одному (ато і більше) чорних піджаків. Перегляньте фото УПА - там це рідкість. На цілу школу Олені є скілька чорних піджаків?
Вставлю своїх 5 копійок )) Скажімо на тов. Память дійсно назбирається з 10 чоловік в однакових саморобних кітелях і 20 просто в саморобних. Фуражка пілота США як про мене і теоретично не могла бути в УПА, хоча я і допустив людину на захід в ній На фотографіях з даного заходу є один вояк в чорному саморобному кітелі але це оригінал, сказати що це 40-х чи 50-х ніхто не скаже, але 100% пошитий під військовий і не для походів в клюб. Але я то всьо написав по заходу що відбувся а кітелі і їх носіння давайте обговорювати у відповідній темі.
Влад я не мав на увазі чорні, я говорив про самошивні суконні чи бавовняні кітеля з накладними кишенями оливового кольору чи захисного.
чтоб не создавать отдельной темы по очкам....выложу здесь пару фото выкопных очков...и от этого думаю можно отталкиваться..