Готуємось до зими. ( Автономное/аварийное электричество)

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем Petromax, 13 вер 2022.

1. alexapi

alexapi Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    754
    Є такий собі Dyson, не знаю, що вони туди напхали, але якщо не дати чисту сінусоїду, працювати не буде.

ДВ762 та Shaxter подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Сигнальний пистолет Рэтэй 80 на запчасти.Спусковой механизм работает
      1000 грн.
    2. Делалась под заказ,но заказчик не выходит на связь. Подражание заводскому образцу за исключением экс...
      6000 грн.
    3. Запускач для різібового патрона ракети Сигнал мисливця різьба М9 Виготовлений зі сталі В комплекті т...
      850 грн.
    4. Револьвер Флобера Weihrauch HW4 6" (руків'я дерево) Приобретен еще в 2012 г. Настрел миним...
      11000 грн.
    5. Продам Стартовий пістолет Ekol P-29 Rev II Black + Холості набої Ozkursan 9 mm 40 шт. Все працює, по...
      3000 грн.
  3. alexapi

alexapi Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    754
    Таке життя.
    Інвертор дружина з Польщі притягнула, бо у нас на той момент (зима 2022-2023), були взагалі дурні ціни за відсутністю нормального вибору.
    Повсюди пропонували щось незрозуміле за дурні гроші.

ДВ762, Ph@ntom, Govtva та ще 1-му подобається це.
  4. Govtva

Govtva Oberst

Повідомлення:
    3.764
    Адреса:
    Украина,Полтава
    Лупили за генераторы цену как за жигули,купил пару недель назад гелевый аккум для котла с доставкой за 7400 на форуме подсказали модель а тогда цены взлетели от 13 до 20 тысяч,поэтому с покупкой не тянул только пойдут отключение опять будет парад цен.ТОгда пришлось за 4 тысячи брать обычную автомобильную сотку,как как старая семидесятка меня совсем не спасала.

ДВ762 та BART28 подобається це.
  5. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Який аккумулятор купили , якщо не таємниця ?

6. Govtva

Govtva Oberst

Повідомлення:
    3.764
    Адреса:
    Украина,Полтава
    yuriv подобається це.
  7. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Я купив такий , два місяці тому. 6500грн

Images:

20231009_161024.jpg
    Govtva подобається це.
  8. alexapi

alexapi Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    754
    Що тоді було добре - скасували всі миті платежі на акумулятори.
    Вигідно було брати LiFePo в штатах.
    Можна було привезти 100 амперний 12в LiFePo в ціну, що тут просили за гель.
    Весною ці пільги скасували.
    Дивно, що зараз говорять по важку зиму, але про скасування митних платежів на акумулятори поки тиша :)

ДВ762, Ph@ntom та Govtva подобається це.
  9. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    з свого досвіду, гель працює десь разів 100 і все. Капут. Задорого як на мене за такі цикли платити 200 євро.

a_nakoy, alexapi та Ph@ntom подобається це.
  10. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Поділіться будласка. Що трапилось?

11. Govtva

Govtva Oberst

Повідомлення:
    3.764
    Адреса:
    Украина,Полтава
    Я теперь куркуль три аккума 100,100,70 и генераторы 5 Квт и 600 Вт еще в пятницу купил осветительный фонарь с подзарядкой от солнца и USB и второй аккумуляторный довольно тяжелый походный фонарь по сравнению с старым и с функцией павербанка. Хотя остается надежда что прошлая темная зима не повторится,правда если наши не постесняются шарахнуть по энергосистеме самой Москвы,остальное без толку.

ДВ762, ViktorKux та BART28 подобається це.
  12. Govtva

Govtva Oberst

Повідомлення:
    3.764
    Адреса:
    Украина,Полтава
    А до какого уровня лучше его не разряжать? Обычный я отключал на 12.2 В.

Briter подобається це.
  13. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Це якась вже фобія :beer:

a_nakoy та Govtva подобається це.
  14. Govtva

Govtva Oberst

Повідомлення:
    3.764
    Адреса:
    Украина,Полтава

BART28 подобається це.
  15. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Так ведь гель не боится глибоких разрядов , да і циклу в нього більше за свинець. Може я чогось не знаю, але використовувати в дбж рекомендують саме гель .

Govtva подобається це.
  16. Govtva

Govtva Oberst

Повідомлення:
    3.764
    Адреса:
    Украина,Полтава
    Так 70-ка у меня в мирное время стояла,потом цены рванули взял сотку тоже автомобильную.Генератор 5.Квт и первый бесперебойник купил в начале 2014-го так как начинались отключения,а этой зимой сестра предложила выслать дорогой инвенторный генератор я отказался а потом увидел у них на сайте за двести евро китайца 600 Вт сделанного под японца,там движок как у мотокосы только гады кнопку подсоса не поставили приходится долго шнур дергать пока топливо зайдет а на большом повернул ключ стартера и все только жрет много.

ДВ762 та BART28 подобається це.
  17. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    в гелевих з правильними упсами то автоматично, треба прослідкувати щоб не меньше 11.8.

ДВ762, Ph@ntom та Govtva подобається це.
  18. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    гель це звичайний свинцево кислотний акумулятор і все в нього звичайне, крім обмеження по струму, він не стартерний і не тяговий. Гелевий бо електроліт не рідкий а вигляді гелю, ще банка герметична, нічого не виділяє і повітря.

alexapi, ДВ762 та Незнайка855 подобається це.
  19. Govtva

Govtva Oberst

Повідомлення:
    3.764
    Адреса:
    Украина,Полтава
    У меня Luxeon и тестер лежит на батарее,послезавтра плановое отключение промеряю.

Briter подобається це.
  20. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Я мав на увазі під свинцьовим , що звичайний автомобільний .

21. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    є автомобільні гелеві, є для дому, різниця велика. Автомобільний здохне швидко і може бабахнути, бо при заряджанні виділяє водень.
    Домашні герметичні і мають клеми під болт. Також мають спеціальний клапан, коли їм кінець, можуть клацати ним голосно, випускати газ щоб не бахнути.

ДВ762 та Ph@ntom подобається це.
  22. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    правильно би купляти залізо фосфатні сучасні, але там ціна занадто, сотка мало не тисячу баксів і упс треба свій. Обіцяють тисячу років роботи і що він сам по хаті все буде робити. І кота годувати.

ДВ762, Ph@ntom, Omikron та ще 1-му подобається це.
  23. Govtva

Govtva Oberst

Повідомлення:
    3.764
    Адреса:
    Украина,Полтава
    У меня автомобильные стоят с 2014-го но слава богу не бабахкали а вот зимой проскакивали новости о парочки лопнувших гелиевых.Хотя возможно это были дешевые китайские подделки про которые писали что вместо 100 А они выдавали максимум 50А.

Briter подобається це.
  24. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Підтверджую, гелеві акуми - лайно.
    Придбав собі на жипа, за рік викинув.

Briter подобається це.
  25. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    Ненька. Portae caelestis.
    Незнаю як і описати ТЕ що сьогодні отримав я o_O..я в шоці...далі читаємо ДУЖЕ УВАЖНО бо від цього може залежати ваше життя з експериментами з УПС:.....
    по порядку:
    маємо 2 варіанти роботи УПС:

І - УПС підключено до мережі , виносний АКБ (автомобільний) підключено до УПС, фільтр підключено до УПС, котел підключено до фільтра:
    1) Синусоїду я не бачив бо нема осцилографа - довірився показаному в ролику...в принципі вірю що синусоїда получилась бо двигун кімнатного вентилятора і котел (димосос і насос) працюють рівно, тихо...
    2) на холостому ходу коли УПС ПІДКЛЮЧЕНИЙ до мережі , фільтр підключено до УПС а навантаження нема, напруга може сягати 270-275 в !!! (перевірив і тестером і комбінованим вимірювальним прибором)..УПС BNT - 400A піднімає напругу на виході з УПС ну і відповідно фільтр теж трохи піднімає напругу...якщо в такому режимі включати котел - можуть бути проблеми з котлом...при простої мій котел споживає 1.8-1.9 Вт - а це фактично нічого і режим холостого ходу з 270-275 В на котлі.
    3) коли після фільтра посадити лампочку 40 Вт напруга тримається 240-250 В...в такій комбінації і включав котел: 40 Вт лампочка + котел
    4) А тепер саме НЕБЕЗПЕЧНЕ!!!!! в залежності від того яким боком ви включили вилку живлення УПС в розетку мережі буде залежати чи появиться ФАЗА (220в) на КЛЕМАХ АКБ !!!! і на "+" і на "-" :eek::eek::eek: перевірив і 2х проводним індикатором і тестером !!!!... ситуація дуже небезпечна враховуючи що клеми АКБ відкриті і на них точно ніхто не сподівається мати ФАЗУ З МЕРЕЖІ !!!! таку ситуацію згадував хтось коли переробляв УПС для роботи від виносного АКБ...я перевірив - все співпало!.

ІІ - УПС підключено лише до виносного АКБ (автомобільного), фільтр підключено до УПС, котел підключено до фільтра:
    1) напруга на виході фільтра підключеного до УПС 245-250В на холостому ходу (це згадувалось і в роликах)
    2) котел підключений до фільтра працює рівно і красіво...напруга на котлі при вмикання і димососа і насоса (в мене турбований котел) просідає до 200В...споживана потужність мого котла: насоса - 70 Вт, насоса і димососа - 140 Вт...по паспорту дросель від 58 Вт люмінісцентної лампи розрахований на струм 0.67А...при такому струмі через дросель і 220/230 в на споживачу (лампочки, котел) ми спокійно можемо знімати потужність 147/154 Вт - саме тому я вибрав цей дросель...можна його замінити 2 паралельними дроселями від 40/36 вт люмінісцентних ламп по 0.43/0.35 А (як показано в ролику) ...з них спокійно знімається навантаження: 0,43*2*220/230 В= 189/197 Вт з 2х дроселів для 40 Вт лампи і 0,35*2*220/230=154/161 Вт для 2х дроселів від 36Вт лампи..(струми дроселів навів з їхніх табличок)

Висновок:
    1) якщо просто використовувати УПС підключений до АКБ і через фільтр підключати котел - схема цілком безпечна і працездатна...
    2) але..якщо включити УПС в мережу !!!!!...от тут можуть бути проблеми !!!!..навіть якщо "правильно" підключили УПС до мережі і фаза не попала на АКБ всерівно на виході фільтра може бути висока напруга для котла...фільтр розганяє УПС на підвищення напруги (чув як клацало реле в УПС і лампочка починала світити яркіше при підключенні фільтра до УПС)...

yuriv, Briter, Ph@ntom та ще 1-му подобається це.
  26. oll13

oll13 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    818
    Адреса:
    Kharkiv
    Років 13 тому придбав китайча OUTDO OT 100-12, AGM. Коштував біля 900грн ). Використовував для електромотору на човні. Зараз використовую для резервного освітлення, зарядки телефонів, планшет, блютуз колонка. Хоч і старенький вузькоокий ), а ще тримається!

yuriv, ДВ762, Briter та ще 1-му подобається це.