Голос краины.

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем руслан100, 13 тра 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Snitke

Snitke Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.040
    Адреса:
    киев, украина
    я извиняюсь, а немецкий тогда был распространен, так же как и русский сейчас?))))

1. 21 грн.
    2. 35 грн.
    3. 76 грн.
    4. (в наявності 4 шт.)
      Брюки BW tropentarn. Оригинальное название: Feldhose orig. Bw 3-Farben tropentarn Оригинальные тропи...
      2100 грн.
    5. 29 грн.
  2. Суер*Выер

Суер*Выер General-major

Повідомлення:
    8.052
    Адреса:
    Лодомерія
    Еріх Кох знав українську дещо гірше від Азаріва.

3. Суер*Выер

Суер*Выер General-major

Повідомлення:
    8.052
    Адреса:
    Лодомерія
    Так, то Волинь ака Лодомерія. Маю шкільні атестати мого дідуся (Волинь-Ковель) за 1940 і 41 рр. - українською та польською мовами.

4. kot-begemot

kot-begemot General-leutnant

Повідомлення:
    21.549
    Адреса:
    Украина
    Хотелось бы верить, что заговорим на соловьиной-и всем проблемам конец. Но мучают меня сомнения. Для людей далеких от государственного управления внешние признаки-гимн, герб, почетный караул, мова -все что они знают о сложном механизме государства. Не отрицая их важности, мне кажется , что есть и другие приоритеты. Лень перечислять.

5. kot-begemot

Повідомлення:
    21.549
    Адреса:
    Украина
    Це враження від особистого спілкування?

6. Суер*Выер

Суер*Выер General-major

Повідомлення:
    8.052
    Адреса:
    Лодомерія
    Так в минулому році вам дозволили говорити на общєпонятном, також рекламувати презервативи і аміак регіональною мовою - бачте, як зразу всіх пакращило? Каккатят.

консерватор подобається це.
  7. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Для конкретної території (Галичини) так - німецьку мову (можливо з австрійським "акцентом") знали більшість чоловіків старшого покоління, випускники гімназій і звичайно її вчило підростаюче покоління.
    Але суть мого повідомлення не в тому - двомовність явна ознака нерівності націй, для німців була одномовність, і тільки для населення окупованих територій застосовувалась двомовність.

8. kot-begemot

Повідомлення:
    21.549
    Адреса:
    Украина
    Кому це Вам дозволили? Просто я вырос в семье, где говорили по-русски. Соответственно школа, армия, институт, тогдашнее делопроизводство...так и сложилось. Могу по украински, но просто по русски привычнее. Я как-то не приветствую, чтобы мне кто-то дозволял. Есть у меня такая странность.

9. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    В нашій забюрократизованій державі знати про герб і гімн мало - треба ще мати мінімум правових знань, щоб на кожному кроці не попасти в пастку, закладену в законодавстві, а тут знання мови є не останнім пунктом. Та і зрештою чому хтось вважає, що як тільки всі заговорять українською, то мають зникнути проблеми?

Snitke подобається це.
  10. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Якщо можете по-українськи, то не можу зрозуміти чому ведете дискусію? Питання мови стосується в першу чергу тих, хто не визнає українську "ни при каких условиях". А якщо при потребі можете спілкуватися державною то це вже на даному етапі непогано.

KAISERLEMBERG та юквест подобається це.
  11. kot-begemot

Повідомлення:
    21.549
    Адреса:
    Украина
    От я и занимаюсь законодавством и норовлю не попасть в пастку. Буквально сегодня распоряжение АП показывал специалисту(зав метод. кабинетом), чтобы она помогла трактовать одну фразу Богатыревой на ридний мови. Украиновед сказала, что слегка по дебильному написано. Но на украинском. Трудности не в мове,а написании т.е. построении фраз, предложений. Короче, текст должен быть внятным и конкретным, как для документа.

12. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    От в цьому і всі проблеми, пише російськомовний по-українськи, україномовний по-російськи і виходить те про що ви згадуєте. для цього і потрібна уніфікація мови офіційних документів. Скажете, що можна і на російській. Теоретично можна, але тоді втрачає зміст саме існування держави під назвою "Україна".
    Заради інтересу, а можна витяг із документа, про який Ви згадуєте.

KAISERLEMBERG, консерватор та юквест подобається це.
  13. kot-begemot

Повідомлення:
    21.549
    Адреса:
    Украина
    На жаль неможливо. Перше-він залишився на робочому місці, як і належить. Друге-це неможливо. Вибачте, професійна деформація.

14. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
  15. Суер*Выер

Суер*Выер General-major

Повідомлення:
    8.052
    Адреса:
    Лодомерія
    А разве вас за русский язьік при аранжєвой чуме не ..к... в... і тудьіть...:eek: .? Хіба вас "темне селюччя" не українізовувало?Минулого року був у "недоступньій для врагов", якраз у серпні. Так там всі розбиті вулиці були завішані лозунгами: "Спасибо за родной язьік". Но теперь-то жеремо пакращєння в три горла?

KAISERLEMBERG та консерватор подобається це.
  16. E.Sibert

E.Sibert General-leutnant

Повідомлення:
    13.930
    Адреса:
    Львов
    А что, перед "покращенням" у нас было пять лет "процвітання"?

Секретарь горкома подобається це.
  17. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Цікаво, а у Вас, що розпорядження АП ідуть під грифом "секретно". У мене теж по роботі кожен день приходять нові Постанови КМУ, розпорядження Президента і т.д, але під грифом "секретно" не попадають. Та зрештою, якщо Ви вже комусь показували, то це вже не секрет. Мене зрештою не цікавив сам документ, але конкретна фраза, про яку Ви згадуєте. Цікаво, що там в медицині нове придумують, бо від установи де я працюю медицину забрали в 2011 році.

18. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Не знаю, можливо Ви і не помітили, але я пригадую коли в 2007-2008 роках, побутову техніку, яку привозили зі складів навіть не заносили до магазинів - покупці розбирали її одразу з машин. А зараз техніка стоїть (правда вже в далеко біднішому асортименті), але покупців щось не видно.

KAISERLEMBERG та консерватор подобається це.
  19. Суер*Выер

Суер*Выер General-major

Повідомлення:
    8.052
    Адреса:
    Лодомерія
    Так тоді ж російськомовних в... на ... і перетак..., а їхніх немовлят - заставляли говорити "мама", а не "мать"? А якщо ви зараз не відчуваєте регіономовного пакращення, то ви, мабуть, крали газ разом з йулкою - а тепер лавочку прикрили?

ArtBorsuk та консерватор подобається це.
  20. kot-begemot

Повідомлення:
    21.549
    Адреса:
    Украина
    К сожалению или к счастью НИКТО и НИКОГДА меня не пинал за русский язык. Правда официоз был на украинском. Нафига нагнетать страсти.

21. Суер*Выер

Суер*Выер General-major

Повідомлення:
    8.052
    Адреса:
    Лодомерія
    Ну, як же - покращили, дозволили регыональну мову, тепер розігнали фошистів і провели гей-парад. А тема ж яка - вставайте, люди русские! Вас хочуть врятувати від насильницької українізації "селюками из сумеречной зоны", яка продовжувалась 5 років, а може, й ще більше, а ви тут аполітично говорите, що вас ніхто за російську мову не ... і не ...
    На чий млин воду ллєте?

юквест та консерватор подобається це.
  22. E.Sibert

E.Sibert General-leutnant

Повідомлення:
    13.930
    Адреса:
    Львов
    Не знаю, не знаю как у вас в Луцке (сумеречной зоне), было при "процвітанні" но на Львовщине радость только барыги получили, цены на продукты и товары как с цепи сорвались так и до сих пор остановиться не могут - у них ностальгия, понимаю. И газ крали - газопровод рядом, знакомый работает, то рассказывал как по "жесткому тыряли". А что, как вы говорите Йулко не в этот момент договоры заключала? Государство в долги влезло не при ней? Не будь "процвітання" то не имели бы и "покращення". Ну а что касается бытовой техники, про которою переживает камрад ArtBorsuk, то ее хоть и быстро разбирали и по знакомству, но она до сих пор работает, а та дрянь, что сейчас на прилавках ни в какое сравнение не идет. Лично мне при гитаристе легче жилось, там хоть видимость порядка была.

23. сиу

сиу Stabsgefreiter

Повідомлення:
    265
    Вставлю и я свои пять копеек. Телевизор львовского произдства выпуска 1990 года я тоже по блату достал. Он у меня дома проработал 18 лет, потом накрылся, сломалась какая то мелкая деталь и найти ее практически было не возможно, пришлось его продать за 500 руб. на запчасти, подозреваю, что у меня таким образом по дешевки купили телевизор.

E.Sibert подобається це.
  24. KAISERLEMBERG

KAISERLEMBERG General-major

Повідомлення:
    5.833
    Адреса:
    Галичина, УКРАЇНА
    КАМРАД - в цілому з Вами погоджуюся на 100%, але фраза "Росія правильно робить, що їх чморить" не зовсім однозначна! Якщо росіяни "чурок" чмирять на території Росії - це "ГУД", не можна чужакам давати будь-яку владу у себе дома, але якщо росіяни лізуть на їхню територію і пробують їх там чмирити - це ОКУПАЦІЯ! Хай собі живуть на своїх землях як хочуть, розмовляють тею мовою яка їм до вподоби - це їхній дім, їхня земля, їхня батьківщина, це їхня історія - вони мають на це право як і ми маємо право на своє. Все це заслуговує на повагу із нашого боку - інакше не можна!
    На рахунок кримських татар і КРИМУ. Якщо КРИМ віддати кримським татарам, то він ніколи не стане москальським - кримчаки до Росії не захочуть, вони наїлися їхньої "ласки", тому КРИМ залишиться УКРАЇНСЬКИМ (зрештою він повністю залежний від України). А при сьогоднішній ситуації коли у КРИМУ не росіяни (українські патріоти) чи українці а лишень "русскоязычные путиномыслячие" - КРИМ може стати "гарячою точкою" як у свій час у Чечні чи Грузії. І під кулі підуть не ті хто сьогодні хоче зробити КРИМ московським, а наші хлопці і російські пацани яким по 18-20 років і котрі відношення до цієї провокативної політики "российского КРЫМА" не мають. Тому у КРИМУ не кримчаки для нас загроза, (незалежного КРИМУ вони не захочуть і татарської мови другою державною також:D ) а "путінська москва" з відставниками сраної Советской Армии та Севастопольські жополизи путькіна.

E.Sibert та ArtBorsuk подобається це.
  25. Суер*Выер

Суер*Выер General-major

Повідомлення:
    8.052
    Адреса:
    Лодомерія
    "Сумеречная зона", за словами одного тут російськомовного господіна - то є все україномовне селюччя. Хоч ви кожний раз тикаєте своїм міським львівським місцеперебуванням і думаєте, що далеко втекли - для тих соотєчєствєнніків ви такий самий темний селюк, як і я.
    ---
    За "процвітання" - то вже слова і музика ваші. Додам, що при анонсованому вами "процвітанні" городський-Пєнькобєжєц нібито теж був прем"єром, чи не так?
    ---
    По йулці - то вона крала російський газ чи переплачувала за нього? Чи все разом?

Статус теми:
Закрита.