Golden Mask 4Xtreme

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем Gordan13, 28 вер 2024.

1. Николаша

Николаша мерзкий карлик Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    7
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    5.602
    Адреса:
    Южный полюс
    Тему трохи почистив. Сподіваюсь на порозуміння

Wolfgrey, mk1205 та AlexCh подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. (в наявності 3 шт.)
      Продам або виготовлю під замовлення котушку до металошукача Квазар, Фортуна, Кощей, Гаррет, ТХ-850,...
      1400 грн.
    2. Характеристика: · Матеріал: пластик/ прокладки: гума · Товщина місця посадки: 10 мм...
      150 грн.
    3. Стандартна катушка на прилад Макро Рейсер 2. Катушка довгий час не використовувалась, так як користу...
      825 грн.
    4. Глубинная насадка к GTI-2500, позволяющая вести поиск в глубинном режиме. Насадка подключается к вер...
      9400 грн.
    5. Захист на катушку DD 25x19 см. Б.У. 150грн. Відправка Укрпошта та НП
      160 грн.
  3. Geber

Geber Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    16
    Повідомлення:
    1.866
    Адреса:
    Харьков
    Я думаю что ГМ4 про с датчиком Fighter S ничем не будет уступать 4Xtreme, было бы хорошо если бы кто то сделал тесты этих двух приборов.

AlexCh подобається це.
  4. mk1205

mk1205 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    7
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    19
    Повідомлення:
    360
    Адреса:
    Київ
    Всім доброго, сьогодні був перший вихід мало для висновків але є певні враження
    Прибор добре збалансований і легкий
    Катушка в парі з прибором працюють дуже стабільно без глюків (катушкою реально можна траву косити а вона мовчить при умові правидьного відлаштування від грунту)
    По діскріму без вирізання метала до 2-3 майже весь метал кидає в цвітняк, на ставиш вирізання 3 все як у звичайної 4 складний метал в цвітняку з підхрюкуванням залізом ( не помиляється перевіряр пів дня копаючи всі сигнали з підхрюкуванням залізом це +). Вирізати більше 3 не бачу сенсу. У мене склалось враження що прибор, всеж трохи більше закидає метал в цвітняк ніж звичайна четвірка (добре що ненавпаки)
    Наушники дуже сподобались працюють супер на уши не давлять все ок
    Баланс грунта ......... не вийшло(((( чорнозем торф, все залито водою відстраюватись від грунту не виходило, друг був з Деусом таж історія. Переводив баланс в крайнє ліве положення (в інструкції дають таку пораду для складних грунтів) чуйка 8, в деяких місцях 6, прибор працював тихо, без жодного глюку, аж здивувався..
    Глибина не було ще одної маски але по враженню дійсно прибор бере глибше не на 30% як пише виробник, але відсотків 10-15 однозначно глибше і це без відстройки від грунту))) Хоча різниця відстроєний та крайнє ліве положення грунту складає біля 1 см (заміряв на старій масці думаю тут теж саме)
    Прибор як і стара 4 пилисосить все, починаючи з дробин
    Може комусь знадобиться як відстроювався
    Балан в крайне ліве положення чуйку на 9 поводивзі сторони в сторону(не вверх низ а саме як ідете з прибором), якщо кидає ложняки то на 8 провів пару раз все ок тиша шукаєм, бьє ложняками зменшуємо (як я вже писав у мене доходило до положення 6). На глибину чуйка впливає це факт, але глибина все рівно відмінна, дрібничку на межі глибин точно пропустите, але щось в розмір 1- 2 копійки піднімете Закідував в ямку безкозирку згорнуту навпіл на глибину (орієнтовно трохи менше півтора штика) закопував то прибор на 6 чуйці впевнено вказував.
    Ну так наче все.
    Да чи є сенс міняти стару 4 на нову))))
    Скажу так якщо є заві кошти щоб добавити то так, якщо брати практичний погляд то ні прибори майже однакові, за винятком деяких ньюансів. Якщо ваша четвірка не глючна, працює стабільно, катушка також не пасе задніх то сенсу не бачу, фізику ніхто не відміняв і чуда з супер глибиною в новій моделі не буде. Так трохи краще, так трохи глибше, так стабільна і легша.
    Для тих хто хоче спригнути з цифровіка, так як нових четвірок ще не багато, то візьміть у когось звичайну четвірку, якщо зайде то беріть нову не думаючи, виникло бажання прибор об сосну))) тоді не треба він вам. Чому так кажу у мене вже три товариша пробували перейти з цифровіка на маску і не зайшов прибор, один навіть через пів року знову купив, то лежить знову без діла((((

Володимир84, AlexCh, OkSamyt та 3 іншим подобається це.
  5. AnD1

AnD1 Gefreiter

Повідомлення:
    67
    Доброго дня, для тих хто цікавиться схемотехнікою-найбільший секрет успіху Golden Mask виділено на схемі світлим кольором:

2mrftwp ++.jpg

Це фільтра в каналах X та Y, котрі дозволяють частково знижувати вплив грунту і практично не впливають на сигнали цілей малого розміру.
    Саме це забезпечує перевагу Golden Mask перед іншими МД у пошуку дрібних низькопровідних знахідок.
    Але те, що надає переваги також вносить свій недолік, при спробі збільшити загальну чутливість, росте вплив грунту.
    Баланс грунта ......... не вийшло(((( чорнозем торф, все залито водою відстраюватись від грунту не виходило...

Останнє редагування: 1 сер 2025
    Олег Романович, vitalik 981, Wolfgrey та 2 іншим подобається це.
  6. AlexCh

AlexCh Oberschütze

Повідомлення:
    32
    Адреса:
    Днепропетровск
    Написано интересно и познавательно. Непонятно одно, вскрыта маска Xtreme и о чудо! Там такие же фильтра (схему или фото Xtreme "на бочку"). Непонятка вторая: "Але те, що надає переваги також вносить свій недолік, при спробі збільшити загальну чутливість, росте вплив грунту.". Если это о фильтрах, зачем там усиление? Там, если не ошибаюсь, усиление = 1. Скорость обработки и RtoR здесь самое то, но как показывает практика "лучшее враг хорошего". Ну и зачем вешать "простынь", в которую ещё нужно вносить поправки, если можно обойтись кусочком схемы.

7. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Повідомлення:
    994
    Адреса:
    Украина
    Та він зовсім не розуміє за рахунок чого у неї перевага перед іншими МД, та причин проблем з грунтом.

AlexCh подобається це.
  8. mk1205

mk1205 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    7
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    19
    Повідомлення:
    360
    Адреса:
    Київ
    це все ок, але як обійти цю проблему з грунтом, або зменшити

9. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Повідомлення:
    994
    Адреса:
    Украина
    Я зменшив, але не в Масці, а в своєму маскоподібному МД. В Масці не получиться без додаткової плати, а з нею буде менша чуйка. Я врахував цю проблему коли проектував плату свого МД, тому втрати чутливості не великі.

10. mk1205

mk1205 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    7
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    19
    Повідомлення:
    360
    Адреса:
    Київ
    ну в принципі, якщо гратись грунтом в ліво та чуйкой то як я зясував втрати по глибині не критичні, і підтверджую це для мадих цілей. Напевно треба просто сприймати що не на всіх грунтах ти ходиш на чуйці 8-9, і що на 6 втрати є але ще раз наголошу що вони не є суттевими. Тим паче в порівнянні з тимже Деусом (катушка блондинка 9 дюймів) який видавав постійну какафонію з причини неможливості відлаштуватись від грунту, то я з 13 дюймами ходив геть з тихим прибором.
    Підсумую, фізику ніхто не відміням і важкі грунти є важкі грунти для всіх приборів, питання - наскільки можна від них добитись стабільної роботи без суттєвих втрат по глибині. Новий прибор наче з цією проблемою вправився. Зі старою четвіркою, я це питання вирішував шляхом установки катушки на сім дюймів, без зменшення чуйки (зменшення чуйки з великою катушкою був на мінімальній чуйці в 2-3, але тоді глибина геть падала)

Останнє редагування: 3 сер 2025
    Хиля подобається це.
  11. AnD1

AnD1 Gefreiter

Повідомлення:
    67
    Golden Mask 4Xtreme не відкривався, припущення зроблено на основі аналізу попередніх приладів. Наприклад Golden Mask 5, фільтра які не мають жодних відмінностей:

Маска 5 фільтра.jpg

Аналогова частина цього приладу копіює вдалі рішення попередніх моделей. а заміна автогенератора з паралельним резонансом, на контур послідовного резонансу із примусовою накачкою - додає загальної чутливості, але всі надії розбилися об важкі грунти.

Маса 5 генератор.jpg

Останнє редагування: 3 сер 2025
  12. AnD1

AnD1 Gefreiter

Повідомлення:
    67
    Если это о фильтрах, зачем там усиление? Там, если не ошибаюсь, усиление = 1.

Помиляєтеся, завдяки співвідношення номіналів конденсаторів і резисторів які є в фільтрах йде обмеження підсилення на одних частотах і збільшення підсилення на інших - потрібних для виділення сигналу цілі.
    Тому завдяки будові фільтрів вдається частково приглушити вплив грунту, але при збільшенні певної межі загальної чутливості, фільтра не справляються і грунт стає завадою для пошуку.

13. AlexCh

AlexCh Oberschütze

Повідомлення:
    32
    Адреса:
    Днепропетровск
    Стара 4 на якiй частотi працюэ? У мене грунти не такi як у вас, но буваэ на 17кГц "колбасить" по грунту переключаю на 10кГц i працюю далi. У Xtreme може з цим повязана стабiльнiсть що вiн працюэ на 14кГц.

14. mk1205

mk1205 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    7
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    19
    Повідомлення:
    360
    Адреса:
    Київ
    Не думаю що повязано саме з 14 частотою, скоріше за все з напругою на катушку при різній чуйці. Частота не змінна, якщо не правий то хай поправлять.

15. Z-DIMON

Z-DIMON Schütze

Повідомлення:
    4
    Адреса:
    Киев
    Всех приветствую!
    Как-то был выбрался на поле на пару часиков, попал под дождь, после чего решил почистить котушку от грязи. Когда снял защиту, то немного удивился исполнению, что она не полностью залита, если сравнивать с фракийцем.

Если кто-то живет в Киеве или под Киевом, можем вместе поехать на коп. Сможете протестить МД. IMG_20250807_160454.jpg

16. Geber

Geber Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    16
    Повідомлення:
    1.866
    Адреса:
    Харьков
    Так и должно быть, это сделано специально для уменьшения веса, там же специально вместо заливки ребра жёсткости стоят.

флегМАТ та AlexCh подобається це.
  17. GARRETT 250

GARRETT 250 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    5.257
    Це мабуть порада Барсука? Він всі прилади в сторону пробує відстроїти

18. mk1205

mk1205 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    7
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    19
    Повідомлення:
    360
    Адреса:
    Київ
    Нажаль Борсука не знаю, але маю чималий досвід з масками))))

19. GARRETT 250

Повідомлення:
    5.257
    Так і в мене 12 років стажа з Маскою, і в бока не водив і взагалі сенсу не бачу потоками водить відстраювать. Ладно над ямою, ще куди не йшло, но так ....

20. mk1205

mk1205 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    7
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    19
    Повідомлення:
    360
    Адреса:
    Київ
    Отож і в новій масці відстройка від грунту ні про що, як і в усій лінійці 4

21. GARRETT 250

Повідомлення:
    5.257
    А яка повинна бути?
    Хто похвастається цифрою такої цінової, яка бере по повітрю і в землі на середньому і легкому грунті однаково?

22. Volocuga

Volocuga Oberstleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Та й таке, четвірка з неправильним "грунтом" великі мідні монети іншим лишає, глибину вдвічі ріже.

23. GARRETT 250

Повідомлення:
    5.257
    Це що за новості? Не було ні разу скарг що мідь на половину ріже. Де таке є? Ну 40 см, з 30 ю катушкою бачить впевнено, а куди ще менше? Менше тільки від катушки по міді

24. Volocuga

Volocuga Oberstleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Половина з тих, що в руках тримав до "10-ї години" балансу монети більші за 2 копійки рі, вирізали повністю, тільки після 10-й починали бачити. При чому всі по різному, відповідно і чуйка на крупну мідь падала, з маленькими все нормально. Буде можливість спробуй.

25. GARRETT 250

Повідомлення:
    5.257
    Та я пробував. Єдине помню по редголду що мілке валив що дурний, даже 1 коп на 34 см брав, а мідь Катерини 5 коп 30 см потолок. Таке було. Но з Масками всі були стандартно на монети мідь . 10 ка 37 +- см, сеф, 37 +- см , Павук 42+-, 15 дд 47 см +- .
    Я думаю то настройки були такі, хочеш глибше мілкого, жертвуй мідними.

26. Volocuga

Volocuga Oberstleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Я цю фігню побачив коли на адський солонець забрів, тупо на 9-ту скинув баланс, щоб лажала менше, візуально знайшов двуху катькину, помахав катухою в упор небаче, трохи похрипує чорним. Почав розбиратись, а при недокрученому б.г. мідь вирізає велику. Взяв у знайомого другу маску, теж саме, потім ще одного комрада зустрів, попробували, не так сильно, але на початку шкали теж монета чорним хрюкала. При цьому з рештою цілей нормально все було, тільки великі монети.

Хиля подобається це.