Годинник Longines

Тема у розділі 'Годинники', створена користувачем Толян81, 3 жов 2022.

1. Толян81

Толян81 Leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    59
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    164
    Повідомлення:
    1.212
    Адреса:
    Полтавская обл. Украина
    Вітаю, вчора на позиціях РСЧА 1941 року підняв швейцарський годинник, товариш каже що механізм не з нього, хто що може по ньому сказати, цікавить будь яка інформація? І чи можна взагалі його відреставрувати? Наперед дякую. З повагою.

Images:

0319EC48-E21E-46BA-8805-9728AE52791C.jpeg
    D11F5A7F-1490-4688-B5D2-75766EDBA15F.jpeg
    32DFEDAC-B5E7-4AE8-A81B-07285B420E24.jpeg
    9946584F-74CB-4FA5-B862-D3137667D14D.jpeg
    Michael K, antykvar_2009 та Лорд Грегори подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Немецкий язык. хорошее состояние все страницы.
      960 грн.
    2. Artilleristen Fibel. Freyer, Hauptmann D. H. R. Published by Verlag "Offene Worte", C. 193...
      1400 грн.
    3. До вашої уваги збірка журналів періоду Третього Рейху для Арійських дівчат . У журналах багато різни...
      2100 грн.
    4. Пісняр 7-го армійського корпусу Вермахту. Liederbuch des VII. Korps. Видавництво Generalkommando VI...
      1900 грн.
    5. Календарь солдат Третьего Рейха 1944 г. Опубликовано в 1944 году. - Мягкая обложка 128 стр. 44-й год...
      2100 грн.
  3. Michael K

Michael K Feldwebel

Повідомлення:
    213
    Адреса:
    Харьков.
    Добрий день. Механізм дуже схожий на 19.70 N 1a. Рік початку виробництва 1939 р. L_1939.png

4. Толян81

Толян81 Leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    59
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    164
    Повідомлення:
    1.212
    Адреса:
    Полтавская обл. Украина
    Дякую, схоже він, годинник теж того періоду?

5. Michael K

Michael K Feldwebel

Повідомлення:
    213
    Адреса:
    Харьков.
    Ймовірно, ні, швидше за все оригінальний механізм 1939 р. втулили в корпус радянської "каструльки".
    І взагалі, "котлета" може бути далеко післявоєнного складання. На моїй пам'яті був випадок, коли на позиціях знайшли іржавий годинник сучасного розливу, як згодом з'ясувалося, спеціально зістарений і туди підкинутий, з метою накрутки вартості. А може я, як завжди, дую на воду...

Бідбей подобається це.
  6. Толян81

Толян81 Leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    59
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    164
    Повідомлення:
    1.212
    Адреса:
    Полтавская обл. Украина
    Годинник не післявоєнний точно, я його особисто видовбував з під коріння, і біля нього в одній ямці була монета 15 коп 1932 року і іржаві набої 7,62х54

7. Michael K

Michael K Feldwebel

Повідомлення:
    213
    Адреса:
    Харьков.
    Справа не в вас, а в моїй обережності з атрибуцією предметів старовини.
    Є ще один момент на користь повної оригінальності вашої знахідки. У передвоєнні часи радянський часпром відрами закуповував годинникові механізми в Америці та по всій Європі, т.к. годинникова промисловість була в зародковому стані, а армія, залізниця та інші наркомати вимагали величезної кількості годинників. І годинникові заводи та артілі офіційно випускали "котлети" з іноземними серцями (звідти і сталася маса годинникових корпусів, зроблених на коліні).
    І як правило, такий годинник, не каталогізований, інформація про дати випуску і кількість надзвичайно мізерна і уривчаста.
    Залишається покладатися лише на підтверджені документально зразки в музеях та приватних зборах та ентузіазм та знання колекціонерів та реставраторів.

Бідбей, zubrik та Толян81 подобається це.
  8. Толян81

Толян81 Leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    59
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    164
    Повідомлення:
    1.212
    Адреса:
    Полтавская обл. Украина
    Дуже Вам вдячний! А на кришці зсередини надряпана дата 14/4 1941, що вона означає?

9. Michael K

Michael K Feldwebel

Повідомлення:
    213
    Адреса:
    Харьков.
    За наявності виштампованих тавра та цифр наскрізного номера всі інші кустарно виконані написи, насічки та інші "петрогліфи" на годинникових корпусах та механізмах означають: дату ремонту, пам'ятну дату або дарчий напис.
    In aanwezigheid van gestempelde kenmerken en nummers van een doorlopend nummer, betekenen alle andere handwerkinscripties, inkepingen en andere "rotstekeningen" op horlogekasten en mechanismen: de reparatiedatum, een gedenkwaardige datum of een inwijdingsinscriptie. (Переклад для колеги з Європи)

Бідбей та Толян81 подобається це.
  10. часовщик

часовщик Moderator

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    2.281
    Адреса:
    Україна
    вітаю..
    звичайно дату ремонту...дарчий напис зсередини?

Мансур Львович, Толян81 та Michael K подобається це.
  11. Michael K

Michael K Feldwebel

Повідомлення:
    213
    Адреса:
    Харьков.
    Я знаю, що дату ремонту наносять зсередини кришки. Але я, для розширення бази знань ТC та зацікавленої публіки, згадав і інші варіанти значення "драпин".
    Коли пішла така п'янка. Мені траплявся годинник з ім'ям власника "Ваня" видряпаним на платині "Перемоги" з циферблатом, що мальував на тему ВМФ СРСР. Гравірований напис "Я тебе люблю. Світлана" зсередини кришки золотих "Наїрі" та ін.* З повагою.
    *На жаль мій особистий архів з фотографіями та іншими матеріалами, як і колекція годинника знищені, і я не можу підкріпити сказане фотографіями та посиланнями на друковані видання.

Останнє редагування: 3 жов 2022
    Бідбей та Толян81 подобається це.
  12. Толян81

Толян81 Leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    59
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    164
    Повідомлення:
    1.212
    Адреса:
    Полтавская обл. Украина
    Д
    Дякую Вам за цікаву пізнавальну інформацію. З повагою.

Бідбей та Michael K подобається це.