Фотографія

Тема в разделе "Країни до 1918 року", создана пользователем RedShift, 29 апр 2020.

1. RedShift

RedShift Schütze

Доброго дня.

Прошу допомогти в ідентифікаціі і взагалі всього, що можна витягнути з цього фото: сторона у визвольних змаганнях кінця 1910-х, рід військ, атрибутика, особистості…

Інформація, що подана мною може цілком виявитись невірною чи вигаданою!!! Пишу як є, - прошу допомогти розібратись. Дякую.

За словами мого діда Михайла це фото було зроблене у Полтаві у 1918 році. Кінна розвідка полку ім. Богдана Хмельницького гетьмана України П. Скоропадського (командир полку п-к Ластовченко). На фото в центрі сидить мій прадід Тібенко Опанас Сидорович (уродж. с. Гоголі, Деражнянського р-ну, Хмельницької обл.). На фото, по словам діда, також присутній поет В. Сосюра. Також стверджується, що вони обоє були у особистій охороні С.Петлюри.

P.S. колись прадід, переглядаючи світлини з панорамами Петербурга говорив, що він там був. У ліжку завжди лежала довга кавалеристська піка.

Що стосується Сосюри – то на фотографіях, які я переглянув у інтернеті він зачесується вліво.

Изображения:

tibenko_opanas_sydorovytch_z_Sosuroju_1918 – копія – копія.jpg
    Bakay нравится это.
  2. Интересные лоты

1. Кільце-Печатка срібне з ініціалами. З позицій Першої Світової Війни. Оригінал 100% Коп. по Першій Св...
      660 грн.
    2. Оригінали з однієї ямки. Стан по фото. Ціна бліц за всі 5 штук одразу.
      495 грн.
    3. Диаметр 41 мм, тяжелый металл (латунь/бронза), фото на листе в клетку для масштаба Пересылка Укрпочт...
      8000 грн.
    4. Распродаж коллекции . Все свои лоты сам хорошо упаковываю ! Лоты разбиваю и комбинирую ! Отправлю...
      600 грн.
    5. сост.на фото
      250 грн.
  3. Bakay

Bakay General-major

Рейтинг:
    4
    Отзывов:
    94
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    169
    День добрый.
    Немного не в том разделе создали тему.
    Создайте тему в этом разделе, думаю так будет правильнее https://reibert.info/forums/ukraina-19171921.220/ С ув.

4. 646dg

646dg General-major

День добрый.

Сосюры на этом фото нет....У всех троих артиллерийские шашки обр.1881 года, но они по моему мнению не артиллеристы и не кавалеристы (в обоих случаях дожны были бы быть шпоры).

Пика могла быть у казака или улана..Откуда она появилась у Вашего прадеда - это уже останется загадкой.

Последнее редактирование: 29 апр 2020