Фото ножей форумчан в деле!

Тема у розділі 'Ножі, мультитули та холодна зброя', створена користувачем YS Knives and Sharpening, 7 кві 2018.

1. YS Knives and Sharpening

YS Knives and Sharpening Leutnant

Повідомлення:
    10.450
    Адреса:
    Киев
    Микротыки!

jimmy_tudeski, RENAULT, Юра65 та 4 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Штык 1914 года системы Маузера. Очень редкий Шведский штык системы Маузер. Оригинал! Все родное. Шты...
      6000 грн.
    2. Штык образца 1898 года.
      4000 грн.
    3. Штык k98/05 Mauser, 1917 г. ---------- Штык к винтовке системы Маузер периода ПМВ. Клеймо фирмы прои...
      13000 грн.
    4. Тригранний штик до російської піхотної гвинтівки зразка 1826 -1828р.в.Штик трішки почишено від бруду...
      900 грн.
    5. cо стояние хорошее , штык ровный , не точенный ,ровный . первая мировая война . Германия
      7000 грн.
  3. ViktorKux

ViktorKux Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.073
    Адреса:
    Ukraine
  4. ViktorKux

ViktorKux Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.073
    Адреса:
    Ukraine
    Во! Ножака -Рубака, а говорят ещё сталь в ноже не главное,
    Диаметр ветки 4-5 см с одного маху, раз и всё))) а срез какой как после бритвы. С ув DSC_0830.JPG DSC_0831.JPG

r0mazs, prust, G-Class та 3 іншим подобається це.
  5. vplyashtopten

vplyashtopten Stabsgefreiter

Повідомлення:
    130
    Адреса:
    Ужгород
    Виживальщіцкій нож зомбіапакаліпсіса. 100 балів.

ViktorKux подобається це.
  6. vplyashtopten

Повідомлення:
    130
    Адреса:
    Ужгород
    Якось робив такий допис, але без фото, що рахую не комільфо в даному розділі. Додаю фото. Не в процесі роботи але в умовах наближених. По самих фото зрозуміло, що ножі трудяги. Кожен день на чергуванні так скажем. І коли ними виконуєш роботу то не до фото відео операцій. Хоча спробую якось запиляти фото-відео звіт. Думаю де котрий з описаних нижче ножів зрозуміло.
    Я також, з таких скряг, що жалію особо ножі юзати. В мене в ящику для інструментів живе ніж типу Мора, але це китайський ніж з Епіцентру, позиціонувався як монтажно-будівельний ніж, придбав його колись за 30 грн. В сумці в якій ношу документи живе Victorinox здається Хантсман. Крута штука. Користуюсь усіма інструментами, а це: малий і великий клинок, різ неперевершений, викрутки мала і велика плоскі, дуже добрі до гвинтів рушниць, особо не крутив звісно але велика пасує до гвинтів затильників, цікава метотика відкрити викрутку на 90 градусів і можна крутити в не дуже доступних місцях або як важілем, відкривачка пляшок користувався, відкривачка консерв потребує деяких навичок і практики, пилка по дереву, пиляв і дерево і дуже добре пиляє пластик, ножницями також користуюсь досить добрі, користувався навіть сверликом (шилом) прокручував отвори у пластику, штопор тут думаю питань нема, пінцетом користувався (1 навіть загубив, але сервіс в них на висоті замовив інший), не користуюсь лиш гачком і зубочисткою. Потребую ще ніж з пласкогубцями і пилою по металу з напилком. Не знаю чи ще один ніж придбати чи мультітул. Маю ще одного трудягу, ніж з категорії такий що не шкода, виміняв на одному мисливському форумі на щось мені не потрібне. Планую використовувати в походах пікніках, ніж яким не шкода і землю копати. Досить об"ємний вийшов комент. Певно добавлю фото описаних мною ножів, але трохи згодом.
    П.С. Фото як і обіцяв.

Images:

01.jpg
    011.jpg
    05.jpg
    06.jpg
    07.jpg
    08.jpg
    09.jpg
    02.jpg
    03.jpg
    04.jpg
    RENAULT, ViktorKux та G-Class подобається це.
  7. Vik66

Vik66 Hauptmann

Повідомлення:
    2.399
    Адреса:
    г. Кривой Рог, Украина
    Ничего виживальческого и зомбоапокалиптического. Обычный тесак.
    В пару к нему хорошо иметь хороший режик, типа Моры.
    А к этой паре, для полного счастья, хорошо бы многопредметник, типа Викса.
    Чуть ли не идеальная тройка клинковых для длительных походов по лесистой местности.

prust та ViktorKux подобається це.
  8. Vik66

Vik66 Hauptmann

Повідомлення:
    2.399
    Адреса:
    г. Кривой Рог, Украина
    Зачем изолентой обмотан?

9. vplyashtopten

Повідомлення:
    130
    Адреса:
    Ужгород
    Ви сьогодні категорично строгі.

10. vplyashtopten

Повідомлення:
    130
    Адреса:
    Ужгород
    Як же без синьої ізоленти?

r0mazs, Медный, ViktorKux та ще 1-му подобається це.
  11. vplyashtopten

Повідомлення:
    130
    Адреса:
    Ужгород
    Якщо серйозно. То руків"я в ньому пластик. Поверх пластику досить приємне прорнзинення. Воно почало облазити. Виникла ідея зберегти. Обмотав один раз якоюсь ізолентою. А там панєслась ... по кочькам.

12. АЛЕКСЕЕВ

АЛЕКСЕЕВ Oberstleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    29.559
    Адреса:
    Украина
    Цена конечно высокая, но не смотря на это, мы например два ножа в месяц всегда продаем

RENAULT та ViktorKux подобається це.
  13. Vik66

Vik66 Hauptmann

Повідомлення:
    2.399
    Адреса:
    г. Кривой Рог, Украина
    Вы слишком впечатлительны. Это всего лишь мое мнение, о чем говорит моя подпись. Однако, в верности моего мнения вы можете убедиться из простого поиска в Сети.
    Что до изоленты. Так как обматывается на рукоять, то я в таких случаях синюю не использую. Скользкая для работы. Лучше черную на тканевой основе.
    Еще в детстве обматывали "хлоркой" (поливинилхлорид). Белая трубка для электромонтажных работ, при обматывании, образовывает бугристую поверхность. Важно только хорошо закрепить конец.

14. vplyashtopten

Повідомлення:
    130
    Адреса:
    Ужгород
    Є термотрубки, можна спробувати надіти трубку і нагріти, але певно руків"я стане досить товсте і не відомо чи зручне. Не хочеться з ним возитись. Щодо таких ножів як цей і той другий вичурно гравірований завжди витає ідея відвезти їх у село.

15. Vik66

Vik66 Hauptmann

Повідомлення:
    2.399
    Адреса:
    г. Кривой Рог, Украина
    Термотрубка, насколько я знаю, тоже будет скользкой.
    Смысл черной изоленты на ткани (всегда вспоминая советскую) в ее довольно хорошей возможности к удержанию. А так как такой изоленты много, то обновлять ее просто.
    Что до последнего ножа, то знатоки, в частности на ножевых форумах, всегда относились с улыбкой к хохломе. Не зря вы навряд ли увидите ее на мастеровых ножах хорошей работы. На них изображения если есть, то это скримшоу и т.п. класса.

16. vplyashtopten

Повідомлення:
    130
    Адреса:
    Ужгород
    Та ізолента зараз нажаль липка з двох сторін, пробува. Можливо лейкопластир можна застосовувати в такому випадку. А той ніж то таке. Можна і землю покопати якщо щось, і люк підважити якщо витримає звісно.

17. Vik66

Vik66 Hauptmann

Повідомлення:
    2.399
    Адреса:
    г. Кривой Рог, Украина
    Эта липкость изоленты быстро затирается пылью.
    Что до рекурвы, то ее мне было удобно траву резать и мелкие ветки для стоянок в походах.

18. Юра65

Юра65 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    731
    Адреса:
    Львов
    Я такую ветку срезаю с одного маха своим EDS ножом - КАРМАННЫМ - Раджа-2 . Но он может и тонкую работу делать..и я привык к карману в городе.. всё в одном ноже. Раджа у меня уже третий...два потерял..но я никогда не изменю ЛУЧШЕМУ универсальному ножу!

19. Vik66

Vik66 Hauptmann

Повідомлення:
    2.399
    Адреса:
    г. Кривой Рог, Украина
    Универсальный? Улыбнуло.
    А показать?

20. Юра65

Юра65 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    731
    Адреса:
    Львов
    Я никому ничего давно не доказываю. Для меня - универсальный. Слава Богу в деньгах не был стеснен и мог себе позволить поюзать хорошие (не Китай) ножи. И знаю как клинят не в комнате а в лесу бенчи...Поэтому - это мой выбор универсала. Кто НЕ пробовал с ним работать прошу не спешите с выводами...

ViktorKux та АЛЕКСЕЕВ подобається це.
  21. Vik66

Vik66 Hauptmann

Повідомлення:
    2.399
    Адреса:
    г. Кривой Рог, Украина
    Да, пробовал работать.
    Тема о ножах в деле поэтому и предложил вам показать своего Ражду. Тем более, что он у вас не новичок.

Беда в том, что под собственным мнением часто размывают понятия.
    Споры об универсальности время от времени вспыхивают вне зависимости от знаний и умений в ножевом деле. Это нормально.
    Я думаю, что один из признаков не универсальности - это специфичность формы. Ваш Раджа как раз по своей форме, сходной к кукри, не претендует на определение универсала.
    Вы не увидите никаких особо специфических форм у кухонных ножей, которые называют универсалами.
    Так, для общего понимания, предлагаю посмотреть одну из направленностей в теме универсальности ножей - охотничьих. Тоже нет особой специфики в форме ножей.
    https://kuzdvor-rf.ru/stati/universalnyj-nozh-eto-realno/

22. vplyashtopten

Повідомлення:
    130
    Адреса:
    Ужгород
    Це ніж. для походів, експедицій, полювань, рибалок. Для міста дуже великий. В мене в машині ранішше в дверці постійно лежав Кизляр Стриж. Коли треба було інколи щось порізати, відрізати я його доставав і спотсерігав не адекватну реауцію людей. Потім перейшов на Ганза Файербірд модель не пам"ятаю точно, люди також якось дивно дивились коли до прикладу відкривав ним посилку на НП. Тому і перейшов. На Вікторінокс Хантсман здається. Реакція нормальна. Думаю придбати Райк багатопредметниу. А коли ви Раджу дістанете і відкриєте щоб посилку розпакувати, в людей скажений обморок буде.

23. Vik66

Vik66 Hauptmann

Повідомлення:
    2.399
    Адреса:
    г. Кривой Рог, Украина
    Да, пусть привыкают. Хоть к саблям, хоть к мечам.
    Другое дело, что при виде Раджи 2, как ЕДС в городе, у меня возникает чувство, что человек просто получает удовольствие от большого ножа. При таком раскладе, рациональность не работает.
    Все любители клинковых знают, что "тараканы" в голове у каждого свои. Понять и простить.

24. ViktorKux

ViktorKux Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.073
    Адреса:
    Ukraine
    У раджи отличная геометрия клинка и сталь хорошая, с ув

25. ViktorKux

ViktorKux Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.073
    Адреса:
    Ukraine
    Та не))) это обычный кухонник, этот ещё малый для рубки. Есть и по больше.
    Такие делали артели для полевых кухонь. С ув

vplyashtopten подобається це.
  26. ViktorKux

ViktorKux Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.073
    Адреса:
    Ukraine
    ))) а на них ведь тоже порошковые стали. С ув