Фортуна Про

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем ozzy_sv, 30 гру 2015.

1. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    После разносторонних дискуссий в личке принял компромиссное решение - тему открываю (пока временно). Можете ругать этот прибор или хвалить - но то и то делать аргументировано, с примерами, без перехода на личности. Но тема будет жестко мониториться - при любых попытках пускать пыль в глаза "околоинженерной" фразеологией, злоупотреблениями ёрничанием или личными оскорблениями, попытками врать и выкручиваться там, где стоит признать ошибку, или наоборот безосновательно наезжать на оппонента - буду гнобить безжалостно.
    Я предупредил - кому условия не подходят, лучше сюда вообще не пишите.

Останнє редагування: 9 січ 2018
  2. Цікаві лоти

1. Плата для самостоятельной сборки всем известного импульсного металлоискателя пират (SMD) преимуществ...
      70 грн.
    2. Штанга для металошукача може використовуватись як для фірмових металошукачів усієї лінійки АСЕ, Garr...
      1200 грн.
    3. Предлагаем вам вот такой прибор - остался от бывшего камрада . Продает внучка после ухода деда в мир...
      650 грн.
    4. Плата для самостоятельной сборки всем известного балансого (IB) металлоискателя Tesoro Lobo, лоббо,....
      395 грн.
    5. Плата для самостоятельной сборки всем известного балансого (IB) металлоискателя Квазар АВР, Quasar A...
      190 грн.
  3. Олександр Перипатетік

Олександр Перипатетік Schütze

Повідомлення:
    58
    шановні комради а яку роль відіграють у платі металошукача фортуна про хвалені конденсатори wima .чи дійсно вони відіграють якусь роль чи це просто маркетинговий хіт? а які конденсатори ставлять у інші круті моделі бренди металошукачів?

4. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Це достатньо якісні німецькі конденсатори, але достатньо дорогі (5-10 грн./шт). Та жодних "ексклюзивних" рис у порівнянні з іншими якісними конденсаторами вони не мають. Як і у будь-якого серйозного виробника, у wima є різні типии продукції, під різні завдання, різних класів точності. Взагалі - непоганий вибір. Але ніякого дива від їхнього використання не трапиться.

5. Олександр Перипатетік

Повідомлення:
    58
    Wolfgreyа от у мене фортуна про від нового горизонту і ось такі кондери wima як на фото там не стоят, і плата не призначена під такі конденсатори-тобто я вас правильно зрозумів навіть якби кондери wima туди запаяти це нічого або майже нічого не дасть? а коли плата не призначена під такі кондери wima, присбособити йіх можна, на плату запаяти?.

Images:

images.jpg
    Останнє редагування модератором: 10 січ 2018
  6. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Правильно.

7. Travesil

Travesil Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.337
    Адреса:
    Украина

Вкладення:

8. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Статья хорошая и многим не лишне будет её прочесть, но какое отношение она имеет к затронутому вопросу? - в статье идёт речь об СМД-керамике, которая к плёночникам wima никаким боком и рядом не лежала?

9. Я не знаю чего пан Олександр хочет добиться уже раз надцать заявив что его фортуна про сделана в новом горизонте, у меня тоже есть фортуна про от этого производителя на данный момент. Так вот пан Олександр, Вы если хотите разобрать блок и перепаять детали то Вам нужно на форум автора где пайщики собираются и это обсуждают. Здесь тема для обсуждения работы фортуны про, настроек и т.д. Я Вам
    говорив пане Олександре, пробуйте налаштувати та копати, діліться думками з копу. Навіщо Вам дебрі блоку та його нутрощів, ви тільки погіршуєте становище Вашого приладу коли будете розбирати там і колупатись видивляючись що там стоїть а чого нема. Закрийте блок, нічого не чіпайте, налаштуйте на ферит, відлаштуйтесь від грунту і вперед пробувати копати. Але добре перечитайте талмуд, та інструкція вельми чимала але вельми корисна.

10. Amadeu$

Amadeu$ Санітар ночі

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    15
    Повідомлення:
    2.328
    Адреса:
    Україна
    Можливо опосередковане має. Справа в тому, що в авторському варіанті плівка в фільтрах не передбачена взагалі, там стоїть саме кераміка. І якщо збирати прилад з використанням СМД кераміки, то стаття дуже доречна.
    Я так зрозумів, що у Олександр Перипатетік прилад зібраний самез використанням СМД.
    З мого досвіду, не все золото що wima і не все г-но, що Китай.У китайських виробників теж є достатньо непогані плівкові конденсатори, головне правильно підібрати параметри.
    Плівка в фільтрах краще і стабільніше працює ніж кераміка. Принаймні це стосується тієї кераміки що є зараз на українському ринку.

Останнє редагування: 10 січ 2018
  11. То може краще зробив фото та виклав би тут, відразу багато питань можна було би закрити тим більше якщо розібрав блок чого фото не зробити, плюс сказав би чим не задоволений. Ніби икамулятори вже починив.)) Олександре що знову не так?

12. solovey_2005

solovey_2005 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    Ви від цін відстали :D
    10/63/5 0,047mkf-63v ±10% R=2,5mm MKS02 WIMA (шт.) 11,60 10,53753 9,57957 8,70870
    10/63/6 0,1mkf-63v ±10% R=2,5mm MKS02 WIMA (шт.) 10,10 9,03217 8,21106 7,46460
    10/63/7 0,22mkf-63v ±10% R=2,5mm MKS02 WIMA (шт.) 13,80 12,79557 11,63234 10,57485
    10/63/8 0,33mkf-50v ±20% R=2,5mm MKS02 WIMA (шт.) 19,90 18,81701 17,10638 15,55125
    10/63/9 0,33mkf-63v ±10% R=2,5mm MKS02 WIMA (шт.) 17,60 16,55897 15,05361 13,68510
    10/63/10 0,47mkf-63v ±10% R=2,5mm MKS02 WIMA (шт.) 21,40 20,32237 18,47489 16,79535
    10/63/1 1500pf-63v ±20% R=2,5mm MKS02 WIMA (шт.) 10,10 9,03217 8,21106 7,46460
    10/63/11 1mkf-50v ±10% R=2,5mm MKS02 WIMA (шт.) 28,90 27,84918 25,31744 23,01585 І якраз .при заміні на такі в фільтрах .чудовим образом МД починає по іншому працювати,маю на увазі Вайтсо-подібні :D.:beer:

13. solovey_2005

solovey_2005 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    Погоджуюсь,в М запаяв ВІМУ .і "НАЇВСЯ РИБИ ВАРЕНОЇ":D

14. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Безумовно. Кераміку притомні виробники взагалі не ставлять у фільтри, у ланцюжок пам'яті фазового детектора і інші відповідальні місця. Але з чого взято, що у авторському приладі стоїть кераміка? Там цілко можуть стояти китайські JF*, за фактом - дуже непогана річ. Питання було стосовно конкретного виробника конденсаторів.

15. Олександр Перипатетік

Повідомлення:
    58
    блукач та всьо нормально. планую купувати катушку нову в антона бо підозрываю брак катушки, блока в антона купував а катушку окремо купував на олх а тепер обнаружив шо ложняки дайе катушка, в катушки кабель рукою ворушу на рух кабелю рукою від катушки блок пищит, на постукуваня катушки пищит тоже. просто питаня задаю раді цікавості приказка йе -обладающий информацией обладает миром. нову катушку куплю в антона відпишусь про результат. на ваше питаня чому зразу не купив все в одного майстра ? так не виходить. я знаю треба все в одного майстра відразу купити а так в мене не виходить.

Блукач подобається це.
  16. Amadeu$

Amadeu$ Санітар ночі

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    15
    Повідомлення:
    2.328
    Адреса:
    Україна
    З сайту автора.

17. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Мабуть що так, давно вже не закуповував, я якщо беру, то жменями.

18. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Зрозуміло, я так далеко не лазив :) Кераміку взагалі ставлю лише на шунтування ліній живлення - більше вона ні на що не годиться, хіба що класу NP0, та іще працює.

19. Amadeu$

Amadeu$ Санітар ночі

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    15
    Повідомлення:
    2.328
    Адреса:
    Україна
    Десь на форумах вже обговорювалось що є і фірмачі з керамікою в каналах але це звісно не значить що то добре...
    Є ще плівка в СМД корпусах але таку в Україну навіть не завозять.
    З NP0 інша проблема, в Україні продають лише дуже маленькі номінали.

20. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Це правда - більше 1,5nF знайти проблематично. Хоча, якщо добре пошукати... http://rcmarket.ua/smd-конденсатор-1206-0.1мкф

Amadeu$ подобається це.
  21. Олександр Перипатетік

Повідомлення:
    58
    шановні комради збираюсь купити катушку до блока фортуни про і в мене таке питаня а яку роль відіграйе у катушці частота катушки? та катушка до фортуни про у якойі частота 12 кілогерц, і та катушка у якойі частота 15 17 20 кілогерц. а у чому буде різниця? і чи йе якась різниця у частоті взагалі? а яку роль у пошуках відіграйе частота катушки фортуни про взагалі? чим вища частота катушки глібше у землю бере чи що?

22. VOVA777Lviv

VOVA777Lviv Stabsgefreiter

Повідомлення:
    186
    Адреса:
    Львів
    :smile_15:
    Не ображайтесь, але з вашими знаннями, мабуть важкувато з Фортуною вам буде :smile_5::smile_5:
    А датчик вибирайте відповідно до ваших потреб (пляж, ЧК, КР, хутори...). Взагалі названі вами (високі частоти) призначені для дрібних низькопровідних цілей (золото наприклад) і на вищих частотах глибина менша. Але це я вам відповів дуже загально.
    РЕКОМЕНДУЮ ДОБРЯЧЕ ПЕРЕЧИТАТИ ФОРУМ.

Блукач та михаил михайлович подобається це.
  23. Vitalik Zmej

Vitalik Zmej Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    962
    Адреса:
    Одесса
    Смотрите,при выборе размера катушки и ее частоты руководствуйтесь двумя основными принципами:
    1)Место поиска
    2)Объекты поиска
    В первом случае для вас важен размер катушки,а потом частота,объясню,если вы ищите по старым хуторам,то размер катушки не должен превышать 25 см в диаметре,если поле то можно и больше.
    Во втором случае вам нужно определится с тем на что вы хотите сделать упор при поиске,если это империя,то частота не должна превышать 10 кгц,если это Рим или КР то выше 10 кгц.
    Универсальной частотой для поиска по любым видам объектов принято считать 8 кгц и размер катушки 25 см,все что будет выше или ниже частотами,больше или меньше размерами уже считается оптимизацией под конкретный вид поиска.Делайте выводы!

P\S Дополню,чем больше диаметр катушки тем больше на нее будет влиять грунт и чем выше частота тем выше на нее влияние грунта,вывод,больше диаметр - ниже частота,меньше диаметр - выше частота и не забывайте,что у маленького датчика разделение рядом лежащих целей лучше,а у большого хуже.

Останнє редагування: 29 січ 2018
    russer подобається це.
  24. Олександр Перипатетік

Повідомлення:
    58
    та я вже з ним ходив і копав просто блок отдельно купив а катушку отдельно купляв катушка деловерська оказалась. а разом купити катушку і блок в одного майстра так ни виходе.

25. Олександр Перипатетік

Повідомлення:
    58
    значіть дивіця металошукачем планую збирати в основному металолом, і разом с тим на всякий випадок під катушку можливо щось попаде медаль якась монета і.т.д. місце пошуку буде степки, поля, ліси, городи, тобто широкий профіль пошуку по всьому. то це бабочка 25 на 30 підійде із частотою 8 кілогерц.? просто находю куски желіза всяке желізо збираю копаю по всьому широкопрофільний коп майе бути.якраз саме фортуну про купив і клон у мене поломався.