Здравейте извинявам се за лошият превод !! Имам металдетектор фортуна м Когато свържа бобината РХ ми дава показание на резонанса 003 мА от менюто се опитах да го настроя но резонанса не се променя остава 003 мА
Перекладу: "У мене є металодетектор фортна м Коли я підключу котушку, RH дає мені резонансний індикатор 003 мА з меню, який я намагався встановити, але резонанс не змінюється залишається 003 мА" Колега має на увазі струм котушки при досягненні резонансу. Щось мені здається, що струм його котушкою взагалі не йде - мабуть Тх у обриві. Токът е много нисък. Имате повредена или намотка или изходния етап на устройството. Опитайте да включите уреда без бобина и да видите каква стойност ще бъде показана на уреда. Ако същото 0,03 ma (неточност на измерване) - имате някъде в мрежата пробив.
Показва без бобината 003 пробвах със други бобини и пак е същото без свързан кондензатор ми показва 048 сменявам Hz от 6000 до 14000 няма промяна на резонанса
Резонанса не се променя когато е свързана бобината с кондезатора. Ако се свърже бобината без кондензатор 0.48 mA
Това е много подобно на факта, че не управлявате генератора на устройството. Намерете осцилоскопска електроника за проверка на осцилоскопа.
Проверих го изменя честота на ТХ изхода проверих го като закачих говорител за TX изхода и при овеличаване на Hz звукът става по силен и по писклив теста е направе без кондензатор с кондензатора няма ефект
Опитайте се да настроите резонанс бобина без допълнителен кондензатор или на друг макара. Може би вашата бобина има разбивка TX
Пробвах с бобина от друга фортуна пак същото няма разлика може ли проблема да е в някои компоненткна платката
След това трябва да потърсите електронен инженер, който да се занимава със самото устройство - някъде има неизправност
Не правильная распайка штекера на датчик.Смотрите схему.Какие приборы для измерений имеете в наличии?