Ещё раз о лопатах.

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем Фермер, 3 січ 2008.

1. Wiking730

Wiking730 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    6.976
    Адреса:
    Прокляте місце Червоної Армії
    Кілька років тому приїхали на поле і зраділи коли побачили що воно вже зоране. Але як виявилось завчасно зраділи, бо літо було майже без дощів ,спекотне і земля як камінюка. Тож трактор не зорав , а лише пошкрябав сантиметрів на десять. Лопатою вкопати щось було нереально. Приблизно через годину усі сказалали "та ну нах!" , згорнулись і майнули до лісу. От в такій ситуації думаю кірочка стала б у нагоді.

OkSamyt та valerka подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Плата для самостоятельной сборки всем известного годографа V-BOX2,для балансных металлоискателей. К...
      270 грн.
    2. Предлагаем вам вот такой прибор - остался от бывшего камрада . Продает внучка после ухода деда в мир...
      650 грн.
    3. Это современный микропроцессорный универсальный импульсный металлоискатель с встроенным литиевым акк...
      1700 грн.
    4. Оригинальная крышка батарейного отсека для Garrett ACE 150, 200, 250, 300, 350, 400 Деталь абсолютн...
      640 грн.
    5. Плата для самостоятельной сборки всем известного импульсного металлоискателя Шанс (Chance). Импульсн...
      190 грн.
  3. lacis67

lacis67 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    297
    Адреса:
    Rivne.Ukrein.
    Роздраконили ви мене.Взяв кірку(велику)попробував.
    Для камянистих,піщаних,сухих грунтів підходить.Але глибоко копати не зручно.Пошкодити монету так само вірогідно як і лопатою,просто кірка бє сильно,от і пошкодження при попаданні сильніші.
    Мені Фіскарь зручніший.Кірка тільки по камінні рулить.В наших умовах не бачу сенсу.Колись натрапив на дорогу,були знахідки але земля як камінь.От туди б вона мені пригодилась.
    Замість лопати нєєє.:rolleyes: Може в доповнення.

Omikron, Mishka*, OkSamyt та ще 1-му подобається це.
  4. OkSamyt

OkSamyt Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    573
    Адреса:
    Україна
    Ось така кірочка промелькнула серед diggin tools

5. Vasrus

Vasrus Stabsgefreiter

Повідомлення:
    266
    Адреса:
    Україна
    Colonial metal detectors, очень хороший американский магазин, и цены очень и очень в нем хорошие. А эта кирка ерунда, увы...

6. OkSamyt

OkSamyt Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    573
    Адреса:
    Україна
    Не буду сперечатися, я ні разу не спец по кіркам. І взагалі ними не цікавлюсь, то камрад (див.вище) цікавився. Я більше лопатами англосаксонськими задивляюся, а кірку випадково зустрів, то і запостив, щоб камрад подивився.
    До речі, не можу сказати, що асортимент Colonial мене вразив. Скоріше навпаки.

7. Vasrus

Vasrus Stabsgefreiter

Повідомлення:
    266
    Адреса:
    Україна
    Если ассортимент Colonial для Вас скуд, тогда Вам дорога на - https://kellycodetectors.com/metal-detecting-digging-tools/metal-detecting-shovels/ это в США, или же в Великобритании - https://joanallen.co.uk/ и http://www.garysdetecting.co.uk/ и https://dragondetecting.com/collections/digging-tools
    и https://uk-historyfinders.co.uk/shop/en/accessories-c-1/digging-tools-c-47/ и https://www.lpmetaldetecting.com/collections/digging-tools и https://cmdsouth.co.uk/accessories/spades-trowels-sand-scoops и https://regton.com/digging/digging-tools.html
    Для себя купил английскую лопату, правда здесь на форуме у нашего форумчанина и скажу что очень доволен.

Останнє редагування: 3 січ 2023
    OkSamyt та Wiking730 подобається це.
  8. OkSamyt

OkSamyt Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    573
    Адреса:
    Україна
    Так, тут цікавіше, Kellyco маю в закладинках. А взагалі, мені дуже запали лопати від PredatorTools

П.С. А яку саме придбали? Що сподвигло до відмови від традиційного для нашої країни асортимента? Та які враження від користування?

fedya_valki подобається це.
  9. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Гарний магазин:smile_12:, я там дуже давно купував Tecnetics Alpha 2000, сама перша моя покупка у Штатах:smile_12:, вони туди купу рiзних талонiв на скидки поклали, навушники(хоча вже й не пам'ятаю, чи йшли вони у комплектi, сумку для знахiдок на пояс й бiльшу через плече, совочок для пляжного пошука, якийсь CD, начебто з картами США для пошуку, блокнот для документування знахiдок. Я й не очiкував такоi комплектацii:smile_12:. А потiм регулярно менi на пошту слали рекламу з новинками у магазинi.

GINDENBURG та OkSamyt подобається це.
  10. GINDENBURG

GINDENBURG General-major

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    80
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    131
    Повідомлення:
    9.006
    Адреса:
    Украина
    Доброго дня,

Вирішив йти в ногу з прогресом - купив собі Fiskars Xact модель 131480. Кум "муха повторюха", купив таку ж, але модель 131481. Відмінність лише у висоті. Моя 108 см, для користувачів з зростом 160-175 см, у кума - 120 см, для зросту 175-195 см. Це одна з небагатьох моделей де це передбачено. Багато копачів ігнорує це співвідношення, купують стандартний довгий, чи короткий (саперка) Solid і не паряться... А при невідповідності зросту користувача міняється і ергономіка і принцип важіля і власне комфорт...

В лопаті Fiskars Xact було зібрано все що накопичилося в команді професіоналів Fiskars. У цій лопаті використовується особливий сплав металу з поліпшеною поверхневої зносостійкості для ще довгого терміну служби. В основних проблемних місцях лопат, а це лінії зварювання і робоча зона лопати, була використана зовсім нова методика зварювання швів, також лопата була зміцнена двома ребрами жорстокості для ще більш високого рівня міцності на вигин. Ручка в лопаті Fiskars Xact має D-подібну форму для ще зручної роботи.

З повагою, Саша.

P.S. Протестив на копі десятки разів. Задоволенню від роботи з цим інструментом немає меж :)

Images:

20220125_152145.jpg
    КРОТОЛОВ, lacis67, флегМАТ та 2 іншим подобається це.
  11. NIA

NIA Oberst

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    46
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    89
    Повідомлення:
    3.595
    Адреса:
    Поділля
    Крім заложеного браку виробником.

12. GINDENBURG

GINDENBURG General-major

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    80
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    131
    Повідомлення:
    9.006
    Адреса:
    Украина
    Попередній відкопав аж 12 сезонів! Перед тим лиш раз підварював.

У Вас є інфо де Fiskars Xact має слабке місце і має поламатись?

Images:

02.jpg
    01.jpg
    Wiking730 подобається це.
  13. Rastaarheolog

Rastaarheolog Oberleutnant

Повідомлення:
    1.862
    Адреса:
    Україна, Київ
  14. Wiking730

Wiking730 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    6.976
    Адреса:
    Ну здуру можна і .... Далі всі знають.

GINDENBURG та Rastaarheolog подобається це.
  15. GINDENBURG

GINDENBURG General-major

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    80
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    131
    Повідомлення:
    9.006
    Адреса:
    Украина
    Rastaarheolog подобається це.
  16. Wiking730

Wiking730 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    6.976
    Адреса:

Rastaarheolog та GINDENBURG подобається це.
  17. GINDENBURG

GINDENBURG General-major

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    80
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    131
    Повідомлення:
    9.006
    Адреса:
    Украина
    Мені ця лопата не подобається... Я копаю в більшості випадків по війні, тим патичком нічого й не копнеш...

Rastaarheolog та Wiking730 подобається це.
  18. Wiking730

Wiking730 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    6.976
    Адреса:
    Кожному своє )) Rastaarheolog копає переважно домонгол , тож йому цілком вистачає. В моїх краях переважно імперія і радянщина , копаю переважно в лісах і використовую укорочений Фіскарс солід, мене цілком влаштовує. Обрізав його навмисно , щоб вільно містився у наплічник ))

Rastaarheolog, флегМАТ, Polisyaka та ще 1-му подобається це.
  19. GINDENBURG

GINDENBURG General-major

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    80
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    131
    Повідомлення:
    9.006
    Адреса:
    Украина
    Та по тих лопатах нюансів море... ...обстукую об дерева, щоб не носити багно на плечі, рубаю корені, наче все норм. Може мені повезло? :D

Rastaarheolog та Wiking730 подобається це.
  20. Wiking730

Wiking730 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    6.976
    Адреса:
    Сподіваймось що так і буде надалі :beer: А від заводського браку ніхто нажаль не застрахований.

Rastaarheolog та GINDENBURG подобається це.
  21. Polisyaka

Polisyaka General-major

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    98
    Повідомлення:
    5.365
    Адреса:
    десь у кущах
    Це хороший варіант, маю таку укорочену. Але признав свій удосконалений варіант малого стандартного фіскаря - подовжений. Якось взяв у одного камрада на копі, попробував і виготовив собі. Зняв ручку і доварив трубку держака на 15см. довша вийшла. Трубку взяв від автомобільного амортизатора /стойки/. Ця трубка тонкостінна і точно така ж по діаметру. Тепер не нагинаючись можу копнути місце, де прилад запілікав і відкинути землю підтримуючи лопату ногою.

Rastaarheolog, GINDENBURG та Wiking730 подобається це.
  22. Wiking730

Wiking730 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    6.976
    Адреса:
    Судячи з останнього фото Ваш коп недалеко від домівки. Мені ж у більшості випадків потрібно перетнути пів міста на громадському транспорті. Звідси різні підходи до знаряддя :beer:

Polisyaka та GINDENBURG подобається це.
  23. GINDENBURG

GINDENBURG General-major

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    80
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    131
    Повідомлення:
    9.006
    Адреса:
    Украина
    Я коли був без машини, то таскав деколи довгий фіскарь у маршрутках :D:D:D В чохлі для вудок.

Wiking730 подобається це.
  24. San88

San88 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    164
    Адреса:
    Illintsy
    Користуюсь 2500 фіскарсом вже років 8.Ціна-якість! 06E85DAA-6438-41BC-8BE3-72B34F2325E2.jpeg

Rastaarheolog, NIA, GINDENBURG та 2 іншим подобається це.
  25. Wiking730

Wiking730 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    6.976
    Адреса:
    До речі з цієї ж причини останнім часом повністю відмовився від камуфла , хоча і довгий час використовував британців. Перейшов на цивільно-туристичний варіант. Втомився від постійних питань "а хто ви" , "а що ви" ? І питання були не лише від правоохоронців , більшість питань було від пересічних в транспорті.

OkSamyt, Rastaarheolog, GINDENBURG та ще 1-му подобається це.
  26. Polisyaka

Polisyaka General-major

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    98
    Повідомлення:
    5.365
    Адреса:
    десь у кущах
    Так, на мопеді - 10, 20км від даму. На машині - десь до 50 км. у цих варіантах беру подовжену лопатку, а коли автобусом, то беру у рюкзак коротеньку лопатку.

Rastaarheolog, Wiking730 та GINDENBURG подобається це.