Може є сокирка з цього набору,то замість лопати заваріть електрозваркою,для авто буде непоганий варіант.
Успокоили, аж легче стало А повинна була б бути? Разберу хлам внимательнее, а вдруг и правда есть сокирка, а не, так заварится и будет лопатой для всяких случайностей, типа лайт-копа пляжики и т.п. где не нужен фискарь.
В наборі йде лопата,пилка та сокира,на сокирі таки непоганий метал,колись робив таке а-ля типу вікінг вийшла.
Не стоит заморачиваться. Там не только проблемный "узел", но и само железо будет гнуться в твёрдых грунтах. Пойдёт она только для откидывания снега из-под колес авто. Или на пляжике в песочке рыться , бижутерию доставать после пляжников.
Лопат множество сейчас есть. Выбор предостаточнный. Но попадаются действительно не ординарные (я про хар-ки): Лопата BIG JOHN RELIC SPADE – MAX EDITION. При длине 0,96 метра, весит 1,4 кг, и она сделана из стали! Фискарь который все хвалят (ерго) при длине 0,80 м, весит 1,385 кг. Есть еще конечно более экзотичные (правда и дороже) - Shark III Mini Steel Spade. При длине 0,85 м вес - 1,2 кг. И опять из стали ! - суровые будни копателей ЮАР
Фискарь, который все хвалят, хрен сломаешь! А это чудо - хз?.... Я давно копаю полноразмерным финским Фискарем, так даже всем телом на его ручку наваливался, примерно 80-90кг, хрен сломал, зато выворачивал куски чугуна от печек и т.д. Даже специально не ломается! Может кил 150-200 его и сломает, но я ещё до такой кондиции не дошёл
Завжди копав Фіскарями, але в руки потрапила лопатка Cellfast(не реклама), скажу, приємно користуватися.
Минус фискаря, один - длина. А точнее ее соответствие под рост копателя. Тем кто высокого роста 1,85 и выше очень стоило бы попробывать лопаты с длиной более 0,80 м. Кстати те кто взял новую складную лопату нокта выставляют среднее или самое высокое соединение лопаты. А это - 0,92 - 0,97 м.
Вітаю , шановні! Перелядаючи відео від закордонних колег звернув увагу що в них доволі поширене користування невеличкою кіркою , замість лопати : Зрозуміло що при нашій звичці зариватись в грунт на всю довжину фіскаря така штука сприймається як дитяча іграшка. Але думається мені що вона може бути корисною при певних умовах. Можливо хтось користується подібним? Цікаво було б почути враження
Якось по приколу записався у ФБ групу детекторщиків з Індонезії. То у них багато є відос-шортів де вони шукають-копають бригадами по три-п'ять чоловік. У головного шукача зазвичай на озброєнні металодетктор з Алі-Експрес, частенько оснащений здоровезною у півметра котушкою. Решта озброєна різнокаліберними мотигами та інколи щупами. То те, що на вашому фото дуже популярний інструмент у них. І це правда
Це тiльки калiчити цiкавi знахiдки.... Лежить собi такий цiкавий й дорогущий рубль Петра-1, наприклад, а ви його мотигою - хуяК!!! ....... погнули, пошкрябали, цiна впала вдвiчи-втричi, якщо не вдесятеро... Нi, краще гарною лопатою акуратно копати
Нормальний аргумент. Візьміть молоток і спробуйте прицільно бити тонкою стороною в одну точку, по результату вирішите чи треба кирка на копі, та ще й не кам'янистому грунті, при збільшених шансах зіпсувати знахідку. Лопата кладеться на землю надавлюється ногою, можна вивалити брилу з запасом, ввігнавши лезо подалі від знахідки, з киркою так не вийде. По перше довбати все одно доведеться близько, по друге, якщо Ви махатимете лівою а сам правша, то той же самий молоток в поміч, спробуйте забити цвяха лівою. Не хочете ризикувати лівою, відкладаєте прилад, берете кирку в праву робочу, а вона вже задовбана і труситься, бо намахалась штангою. Я не можу зрозуміти логіки з фото, довбати тою киркою піщаний грунт якщо є альтернатива пляжна невелика лопатка.
Ні киркою я на копі не орудував, а молотком в господарстві так. Якщо я молотком потрапляю не туди куди цілюсь, то тут і до ворожки ходити не треба, що може трапитись з монеткою бо чиясь практика на мою майстерність аж ніяк не вплине, як і робота зі щупом чи будь яким іншим інструментом, хтось вміє, а хтось ні. Поки не спробуєте особисто Ви самі, то чужі поради не особливо цінні так скажем. Якщо готові ризикнути знахідками, то кирка зручна річ в певних обставинах на певних грунтах, чому б і ні..
Отож бо і воно. Кірка не молоток , вона не призначена для точкового удару по мішені Нею трішки інакше працюють.
Спробував покопатися у памяті, відносно того, де б я бачив варіанти її використання. Згадав як у серпні 2015 року майже цілу неділю копав по берегам річки. Посуха була страшенна. Лопатою, методом "прямого натиску" вдавалосі викпишити ґрунт не більш, аніж на 1 см за раз. І це при серьозних зусиллях. Дуже мучався, булаб така кірочка, використовував би. А тепер відносно прицільності, от що скажу. Я служив у желдорбаті, то вже через місяць активної праці, кожен, навіть самий фізично слабкий, та непоквапний солдатик заганяв металевого костиля у деревяну шпалу не більш, як з чотирьоз-пяти ударів. А самі вправні заганяли його трьома ударами. Той, хто бачив, як виглядає молот-кирка путейця та костиль, думаю погодиться, що при деякому практичному досвіді модна дуже навіть прицільно орудувати невеличкою кирочкою-молотком. До речі, індонезійські камради майже всі заточені винятково на пошук золотих виробів. Гадаю, що їм також не хочеться їх калічити. Так що, не все так однозначно.