Елементи живлення та зарядні пристрої для МД.

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем Amadeu$, 26 чер 2017.

1. cer

cer Oberst

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    190
    Лоти
      на продажу:
    7
      продані:
    385
    Повідомлення:
    4.870
    Адреса:
    украина.хотин
    акумів хватає , а от зарядні всі погоріли , хотів модне зарядне купити за недорого :(

1. Плата для самостоятельной сборки всем известного пинпоинтера Пинпоинтер малыш ФМ2, малыш FM2. Компл...
      50 грн.
    2. Оновлена версія підводного пінпоінтера GP-Pointer Q05. Унікальна схема та плата пінпоінтера, три реж...
      800 грн.
    3. Плата для самостоятельной сборки всем известного пинпоинтера Пинпоинтер малыш ФМ2 v2, малыш FM2 v2,....
      50 грн.
    4. Надежная,прочная и воодталкивающая силиконовая защита для пинпоинтера…подходит к моделям подобной ф...
      279 грн.
    5. Пінпоінтер Garrett Pro-Pointer відзначається високою чутливістю та швидкістю реакції, що робить його...
      1100 грн.
  2. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Повідомлення:
    962
    Адреса:
    Украина
    Позичив Літокалу Ліі-500. Дивна зарядка. При тестуванні розряджає акумулятори до 2,7 В. По даташитах, мінімальна напруга на акумуляторі має бути не меншою 3,6 В. На практиці, розряд до 3,4 В., струмом 0,5 А., акумулятори добре переживають. А от при розряді до 2,7 В. вони швидко дохнуть. Получається, що зарядка вбиває акумулятори при тестуванні. :eek:
    Замовили в мене МД з аккумуляторами. Довелося по ночам не спати, і в ручному режимі припиняти тестування при досягненні 3,49 В., щоб при тестуванні ця "кала" не повбивала аккумулятори, бо вдень вона не встигала закінчувати тестування, до чергового відключення електроенергії, а можливості обмеження напруги розрядки, я не знайшов. Треба буде зробити нормальний тестер аккумуляторів, з джерелом резервного живлення, на випадок відключення подачі електроенергії, та з можливісттю встановлення потрібних напруг повної зарядки, та повної рзрядки.
    Деякі акумулятори вона не могла протестувати, бо після завершення зарядки до 4,21 В., вона пару секунд чекала до початку тестування, а за цей час деякі акумулятори встигали розрядитися до 4,20 В., і тестування не стартувало. Довелося примусово запускати тестування за допомогою допоміжного "зарядного пристрою", який складався з двох літієвих акумуляторів, та резистора на 360 Ом.
    Ще, в інструкції зкачаної з інтернету, прочитав, що літієві акумулятори вона заряджає незмінним струмом, хоча виробники акумуляторів вказують на те, що струм має знижуватися в кінці зарядки, або в кінці потрібно заряджати "крапельним" методом, тобто короткими імпульсами, а не незмінним постійним струмом. Який струм в неї насправді, я е не перевіряв.
    Така от "кала", ця Літокала...

Краще, купіть жменю плат ЮСБ зарядних приладів на мікросхемах TP4056, і відберіть ті, які заряджають акумулятори не більш ніж до 4,2 В. Примотаєте їх синьою ізоляційною стрічкою до холдерів, і будуть у Вас дешеві, але якісні зарядні пристрої.

Останнє редагування: 2 гру 2022
    Юк., VIDAS та cer подобається це.
  3. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Читай уважно даташити, там е такий бар'ер 2,7-2,75В Ось перше, що знайшов:

Вкладення:

Cladotrix подобається це.
  4. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Фiрма LG 2,5В пропонуе, й навiть 2В. Discharge end voltage, Discharge cut-off voltage:

Вкладення:

5. cer

cer Oberst

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    190
    Лоти
      на продажу:
    7
      продані:
    385
    Повідомлення:
    4.870
    Адреса:
    украина.хотин
    купив ЛітоКалу Ліі 100 , прикольно , заряджаеє 3,85 в. , 3,20 в . , 3,70 в , 1,20 в. 0,5 і 1 Ампер .

Images:

PC020001.JPG
  6. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Повідомлення:
    962
    Адреса:
    Украина
    Поясню суть тролінгу - є різні види акумуляторів, включаючи такі, які можуть витримувати розряд до 2,7 В., чи до 2,5 В, та навіть до менших напруг, без сильної втрати акумулятора. Це залежить від хімічного складу елементів акумулятора. Звичайний ноутбучний літій-іонний акумулятор, після розрядки до 2,7 В., витримує менше циклів заряд-розряд.
    fedya_valki написав - Читай уважно даташити, там е такий бар'ер 2,7-2,75В Ось перше, що знайшов.
    А знайшов він - напругу переривання розрядки, а подає це як мій прокол. Насправді, в тому даташиті, з яким він намагається влаштувати провокацію, як це було десятки разів до цього, написано - "After full discharged, we suggest that charging to 3.6~4.0V.with no using for a long time." Тобто, для забезпечення довгого терміну життя аккумулятора, виробник радить заряджати його не більш ніж до 4,0 В, та розряджати не нижче ніж до 3,6 В. Про що я й писав.

Останнє редагування: 2 гру 2022
  7. Cladotrix

Cladotrix Der Grüne Führer

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Теж така поки є, як запасна до ліі500, юзав пару раз, підгальмовувала недозаряжала до 4,2в підубитий акум, треба було виймати, і знову починати заряд, переклав в 500 все гут.
    Чому так хз..

cer подобається це.
  8. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Ти ще й англiйську не розумiеш....
    Пiсля повного розряду пропонують зарядити до 3,6-4,0В коли не використовуються протягом тривалого часу!!!!
    Ти розумiеш рiзницю мiж тим, що рекомендуе виробник i твоею маячнею?

Останнє редагування: 3 гру 2022
  9. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Повідомлення:
    962
    Адреса:
    Украина
    Бачу, що не вдалося відрізнити дослівний переклад, від роз'яснення сенсу рекомендацій виробника. :D

Для яких це цілей, виробник рекомендує після повного розряду, зарядити аккумулятор до напруги не менше ніж до 3,6 В.? Чи не для того щоб забезпечити довгий термін життя акумулятора? ;)

10. cer

cer Oberst

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    190
    Лоти
      на продажу:
    7
      продані:
    385
    Повідомлення:
    4.870
    Адреса:
    украина.хотин
    на то і убитий акум щьоб його добивати , я такі в фонарики кладу . головне щьо вона дохлі підіймає , проста не хоче . тай горять ті прості . тай ці на ... останній раз я просту на два аккуми взяв за 180 грн. а Ліі 100 за 300 грн. , думаю щьо послужить довго.

11. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    По літійіонам:
    Виробник вказує мінімальний вольтаж до якого можна розряжати акум щоб він не здох ( не буде приймати заряд, не стартане), також максимальний струм розряду що може видати акум , і також струм яким бажано заряджати. У якогось виробника це 2,7в у іншого може бути і трохи більше, 3в наприклад мінімалье значення розряду.
    Якщо акум при тесті розрядився і прийняв заряд то нічого йому нема. Виробник не рекомендує кожен раз розряджати повністю, не робити це часто щоб не зменшувати кількість циклів заряду, тест робиться не кожен день, а раз в рік а то і декілька років, просто перевірити залишкову ємність, тому все гут, така встряска нечасто навіть корисна. Акуми хоч телефонні, хоч 18650 заряджаються до 4,2в, мабуть виробник телефонів не в курсі що треба заряджати менше вольт ніж 4,2в.
    3,7вольта то для тривалого зберігання, коли акум не використовується, щоб не падала ємність, нові акуми так і продаються, заряджені по 3,7в, щоб при лежанні в магазині не деградували. При експлуатації 4,2в це передбачена виробником норма,зарядили і одразу використовуєте, заряджати можна по бажанню при любому відсотку розряду, вони не мають ефекту пам'яті, але не бажано розряджати постійно повністю. В телефоні наприклад при 20% заряду вже просить дозарядитись, там теж літійіон просто іншої форми і з платою захисту. Ліітокала 500 сама захищає, тому можна юзати акуми без плати.
    Мінус цієї зарядки, що 300ач трохи забагато для акумів АА металгідридних і кадмієвих, менше вона не видає. Враховуючи що 1/10 для них оптимальний струм зарядки, то аж 3000ач повинна бути ємність а це малоймовірно. Коротше 2000+ можна заряджати але не гут.
    Не заряджає літійполімер, що набуває популярності, не влізе типорозмір 21750, хоча можна намутити перехідник.
    Трохи не коректно можливо заміри внутрішнього спротиву акума і тест заряд-розряд, не так як в більш дорогих фірмових, але враховуючи цінник порівняно з тими фірмовими в 2, 3 а то і більше разів, то не бачу сенсу переживати. Свої гроші вона відробляє на 100+%

cer та fedya_valki подобається це.
  12. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    В ліхтарик підубитий 1500ма/ч, не гут при його споживанні, в мене конвой s2+ на максималках 1,8ач, хіба як запасний до нормального з ємністю 3400ма/ч коли нема можливості дозарядитись, щось типу запаски в іномарці, доїхати до СТО..
    А от в металлодетектор 1500ма/ч з головою, хоча теж запасні гостьові, бо маю літокалу 3400ма/ч.
    Я зарядним літокалою 500 повідбраковував убиті, а підубиті залишив, там ємність 1300-1500 приблизно, навіть при 100ма/ч споживання мд, це повноцінний коп , навіть два по 7годин.

cer та OkSamyt подобається це.
  13. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Це для тривалого зберiгання в магазинах i складах, а не для умов постiйноi експлуатацii в циклах заряд-розряд! А ти чомусь вирiшив, що нижче 3,6В не можна розряджати та продовжуеш вперто нав'язувати цю свою думку усим.
    Тримай ще даташит вiд Самсунга з 2,75В, та даташит на захисну плату спецiально для 18650 акумуляторiв, там пороги встановленi 3,00В i 4,28В

Вкладення:

14. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Повідомлення:
    962
    Адреса:
    Украина
    "Ви", а не "ти"! ;)

15. cer

cer Oberst

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    190
    Лоти
      на продажу:
    7
      продані:
    385
    Повідомлення:
    4.870
    Адреса:
    украина.хотин
    в мене аварійнй ліхтарі мають по 3-4 світлодіода таких як в запальничках стоять , на довго хватає .

16. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Чому малоймовiрно? В мене е акумулятори Tenergy, це лiнiйка акумуляторiв спецiально для ринку США, робляться в Китаi пiд великим i жорстким контролем якостi. Заявлена емнiсть моiх АА 2500мАh, поганяв iх новi на зарядному LaCrosse BC-700 в режимi тестування, жоден не показав емнiсть меньш 3000мАh!:smile_12: Ось як Китай робить для цивiлизованих краiн! Потiм якийсь час перестав ними користуватися, та й забув навiть за них... Декiлька рокiв пролежали без заряджання, думав поздихали, розрядилися до 0,7-0,8В, знову прогнав в режимi тестування, емнiсть знизилася, але бiльше 2000мАh ще видають:smile_12: Малоймовiрно, що росповсюдженi GP дадуть такий результат

17. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Я там вище муті понаписував з амперами, міліамперами та ампергодинами, писав ривками між роботою тому накосячив, інет лажає то кнопав поспіхом, може модератор приведе пости до адекватного рівня, а то не зрозуміти де ємність а де струм зарядки і тд.
    Сам зміст без косяків. 3,7в це напівзаряджений акум, яким він повинен зберігатись тривало.
    Зараз в мене всі заряджені по 4,2в хоч і лежать чекають свого часу при відімкненні світла, тут уже доводиться чимось жертвувати. Буду мабуть періодично розряджати частину, і так по колу

fedya_valki подобається це.
  18. ut4ly.vasilij

ut4ly.vasilij Stabsgefreiter

Доброго дня. шановн!, може хто п!дзкаже де купить добротни АКБ, для гаррет-250. дякую.

19. OkSamyt

OkSamyt Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    573
    Адреса:
    Україна
    Поняття "добротні" воно не технічне і тому може визвати (у кращі часи точно б визвало) сюіту №4 для оркестру баяністів .
    Хтось може порадити добротний AGM аккум причепити під підлокотник, я б порадив AA NiZn.

Хоча стоп... Ви запитуєте пораду не "якого" типу, а "де"? Тоді можу порадити магазини AKS та РКС Компоненти.

Останнє редагування: 6 бер 2023
    Юк., cer та ut4ly.vasilij подобається це.
  20. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    А я б порадив TENERGY або SANYO ENELOOP

21. VIDAS

VIDAS Stabsgefreiter

Повідомлення:
    287
    Адреса:
    SadoGura
    не менш важлива, ще й добротна зарядка.

OkSamyt подобається це.
  22. ut4ly.vasilij

ut4ly.vasilij Stabsgefreiter

Дякую.

23. OkSamyt

OkSamyt Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    573
    Адреса:
    Україна
    Всім, привіт.
    Мій прилад має живлення 12В, ось (див. фото) його стандартний холдер (розмір 100х30х30 мм).
    Дуже хотілося б замінити його аккумом(або збіркою), якій можна було б заряджати не витягаючи оце все, а через USB-micro, або Type-C.
    У кого є досвід, або ідеї на цей рахунок?
    В ідеалі хотілося б ще і вольтметр вивести/врізати щоб натиском кнопки перевіряти - що там робиться.
    У самому підлокотнику там ще трішки місця є, можу додатково нафотать та додати як всередині виглядає.

П.С. Варіант приаттачувати зовні до існуючого підлокотника ще щось не хочу, буде заважати і як одоробло виглядати. Хоча, звісно прислухаюсь.

24. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Купуеться плата-балансир на 4 лiтiевих акумулятори, та зарядний адаптер на 18В, напряму черезUSB або C-type заряджати не вийде, хоча можна втулити DC-DC пiдвищуючу плату ще. Але це все не влiзе у Ваш конструктив....
    Краще мати у запасi 4 акумулятори, зарядженi, та швидко замiнити прямо на полi.
    За допомогою плати-балансира я переробляв живлення на Сенатора, хазяiн за 2 роки жодного разу не телефонував, мабуть працюе й досi гарно.
    Ще одне, я мабуть помилився, вказавши 18В адаптера-зарядки до 4 акумуляторiв, 18В в мене вийшло на 3 акумулятори з платою-балансиром, щоб усi 3 банки набрали по 4,2В, а свiтлодiод на адептерi переключився з червоного на зелений. На 4 банки треба буде пiдбирати або регулювати вольтаж адаптера
    На кшалт переробки - почитайте в Гуглi як переробляють шурупокрути пiд лiтIй, там багато чого цiкавого!

Останнє редагування: 27 кві 2023
    OkSamyt подобається це.
  25. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Нащо йому 4 літія??
    8аа х 1.6в= 12,8в,. 3літія х 3= 12,6в., Ідеально. Але не зрозуміло як він їх по розміру впхає в той блок під ліктем, не хоче колгоспити збоку.