А какая экономическая ситуация у бацьки, по сравнению с соседней Велико-Ху..ловкой? Какой завод строят?
Деревообробний б.у.,повний цикл,в прошлому році вони його повністю розібрали в Німеччині.Загрузили в 60-70 тіра і вивезли в Білорусь .Тепер назад збирають,праці на пів року.Місцевим по цимбалах,ще живуть совком аби день пройшов ,Тай спеців там мало,це вже не перше підприємство,яке там наші запускають.Продукти привозні,не смачні,мясо не гуд.Ціни 3-4 дорожчі чим у нас в перерахунку.Горілка так собі,дорогу можна пити,пиво ніяке.Але це гомельский' регіон,біля кацапів, депресивний. Це з слів колеги.
Спасибі! Друг едет туда от фирмы,не очень большая, подписывать контракт. Хочет понять какая там экономика в общем, какие шансы что оборудование есть смысл изготовлять и поставлять, заплатят ли. Насколько я понимаю, большие западные фирмы работают с белорусами по предварительной оплате.
Доповню. Три камради, один працював там в міжнародній компанії рік-півтора, інший їздить до друзів\родичів, третій їздить по роботі регулярно. Між собою не знайомі, але що дивно кажуть одне-гарна країна, непогані люди, можна з'їздити як турист, є що подивитись, особливо коли цікавишся воєнною історією. Але жити - ніколи. Питаю, чому, кажуть, так зразу і не поясниш... Один сказав, аби ссср не розпався, то було б як в Білорусі)
Західні,не чув щоб туди гроші вкладали.В основному наші олігархи і раши,там вся продукція на кацапстан розрахована.Так як у нас було,до 14 року,це ж всім відомо .
Найбільше в протистоянні між заходом і рашою,виграють Сябри,від банального переклеювання етикеток на сирах і іншій продукції,типу вироблено в Білорусії,щоб завозити в рашу.
Я написал с ошибкой, возможно запутано - их фирма хочет продавать оборудование белорусам, а не делать инвестиции.
Західні теж є, але ледь животіють. Наприклад, щороку тре переоформлювати оренду на якійсь виробничі потужності. Гемор, одним словом... І шо характерно, аби ті потужностні покинули, то сябри їх би або похерили, або б випускали щось типу сігарет без фільтру "Северние".
Пробачте ,що зі запізненням ,лечь мені тілько зараз відповіли. "Це те саме що "Кура" ,алеж зернова культура... Тобто "Пашла на базар ,купила куру и к ней гречи со сфеклой".Буду делать тюрю "...
Шедевр рюське кухня-вода и порезанный хлеб или корки хлеба.В зажиточных домах вместо воды используют квас.Обычная деревенская писча козломордых.