Досвід та проблема з помпою Target X7

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем Aleksandr RAA, 3 тра 2026.

1. Aleksandr RAA

Aleksandr RAA Oberschütze

Повідомлення:
    13
    Привіт, шановне товариство! З вами «диванний експерт», який частіше нюхає порохові гази, ніж свіже повітря.
    Сьогодні поговоримо про нашого турецького гостя — Target X7. Цей апарат у мене вже пройшов і Крим, і Рим, і мідні труби (тобто близько 3000 набоїв). Скажу відразу: це не італійська ікона стилю, але й не шматок водопровідної труби. Така собі «робоча конячка» з характером примхливої колишньої.
    Що ми маємо «по матчастині» на 3000 набоїв:
    1. Ствол: Хром — ідеал. Дзеркало таке, що можна голитися перед виїздом на стрільбище.

2. УСМ та Затвор: Є невеликий наклеп (на затворі — на тильнику), але нічого кримінального. Працює як годинник.

3. Всеїдність: Отут Target X7 — просто звір. Жує все: криві, косі, самокрути. Екстракція гільз — вогонь. Навіть ті кляті ремінгтонівські гільзи із закругленою гранню, від яких Фабарм мого товариша верне носа, як панночка від дешевих парфумів, мій Тагет випльовує на раз-два.
    Історія хвороб (що відвалилося по дорозі):
    • 700 набоїв: Схопив «клина» — затвор застряг у задньому положенні. Вилікували по гарантії, майстер пошаманив, наче все ок.

• 850 набоїв: Вирішив, що цілик — це зайва деталь. Болт розкрутився і полетів у невідомому напрямку. Шукати в траві — марна справа, тож майте на увазі: локтайт — наш найкращий друг.

• Прицільні приблуди: Спочатку був дешевий коліматор на штатній планці Вівера. Результат передбачуваний: точка гуляє, а саму планку після 700 пострілів (наважками від 24 до 38 г) роздовбало в мотлох.
      • Рішення: Плюнув, купив перехідну планку UTG на «ластівчин хвіст», посадив на синій герметик. Зверху вмостив Sightmark Ultra Shot R-Spec. І от уже 2500 набоїв — політ нормальний! Один раз підкручував гвинти самого коліматора (теж почали тікати) і трохи підправив вертикаль (грішу на якість пороху в новій партії кульових).
    А тепер, панове, ТРАГЕДІЯ!
    На набої близько 3000 тріснула цівка, там де кріплення планки затвору. Мабуть, занадто інтенсивно я її «дрочив», або просто час прийшов.

Проблема: В магазинах порожньо, в майстернях розводять руками — запчастин немає. Стріляти хочеться, а передьорнути нічим.

Питання до залу: Хто знає, від чого до нашого Target X7 підходить цівка? Може, від якихось інших турецьких «братів»? Або порадьте якісний тюнінг/аналог, який не розсиплеться через наступні пару тисяч. Бо рушниця загалом непогана — не мега-палка, звісно, але й не повне лайно. Жалко в сейф ставити на вічний прикол.
    Чекаю на ваші поради, бо руки вже чешуться, а цівка — нє. Всім влучних пострілів!

LySS та akms1974 подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Ммг 25 мм підкаліберного патрона м791 ( бмп бредлі) Капсуль окремо. При бажанні можна вставити. Трас...
      860 грн.
    2. (в наявності 47 шт.)
      Тубуси РПГ 26 трофей. Знайдені в Ізюмському районі Харківської області, на підар позиції поблизу с....
      1000 грн.
    3. SMAW-D M141 Bunker Defeat Munition (BDM) Ручной гранатомет Полный комплект включая контейнер и вклад...
      14789 грн.
    4. Бодрого дня, камраден! Вашій увазі пропонується вихолощена ракета від комплексу NLAW. Лот повністю б...
      40000 грн.
    5. (в наявності 50 шт.)
      Хорошее состояние.Не согнуты.​
      20 грн.
  3. Alexs90

Alexs90 Feldwebel

Повідомлення:
    409
    Варіанти: написати виробнику, спробувати надрукувати, зробити на ЧПУ з алюмінію, зробити з карбону. Або зняття все що можна і здати в утиль та купити нову....

LySS та akms1974 подобається це.
  4. Alexs90

Alexs90 Feldwebel

Повідомлення:
    409
    А ще спробувати "запаяти" там де ремонтують бампери авто. Але це залежить від матеріалу цівки.

LySS подобається це.
  5. Aleksandr RAA

Повідомлення:
    13
    От про спробувати надрукувати мені здается варіант доцільним. Треба пропрацювати...

valerka та akms1974 подобається це.
  6. Aleksandr RAA

Повідомлення:
    13
    Пропрацював друк, можливість така є, але судячи з ціни, це як Айфоном цвяхи забивать. Тоб то цівка вийде десь 450$

Процитую відповідь: "
    Поки орієнтовний прорахунок - 9 898 грн. Деталізація 160 мікрон
    Вартість моделювання для такої складної деталі лише за фото ми назвати не можемо, треба щоб Ви надали нам її, для прорахунку моделювання, ціна орінтеровочно накшталт друку."

akms1974 подобається це.
  7. Alexs90

Alexs90 Feldwebel

Повідомлення:
    409
    Мож з дерева, по вечорах, "буратіну" випиляти ? Особливо якщо є знайомий столяр.Рем 870, Вінчестер, старий Мос є ж в деревині...

Aleksandr RAA та akms1974 подобається це.
  8. Aleksandr RAA

Повідомлення:
    13
    Ну що, пам’ятаєте мою драму з тріснутою цівкою? Так от, витираймо сльози, діставайте блокноти, бо зараз буде майстер-клас із серії «ризик — благородна справа, особливо коли в руках турецька помпа».

Коротше, ситуація була тупикова: запчастин немає, розмірів цівок що є в наявності у неті — як чесних політиків зовсім немає, а в оффлайн магазинах все тільки «під замовлення». Дивився я на ті фотографії в інтернеті, і вирішив — пан або пропав.

Мій вибір — Хуглу Атрокс (Huglu Atrox)
    Чисто візуально здалося, що «ну десь воно поряд лежало». Ціна питання — 2000 грн. Перед покупкою я вже встиг:

1. Підготувати набір надфілів та наждачки («напілінг» — наше все).

2. Оновити в пам’яті словник нецензурної лексики, щоб було чим супроводжувати процес підгонки.

3. Морально змиритися, що можу просто викинути дві тисячі на вітер.
    І що ви думаєте?
    Приїжджає воно, я приміряю... і о чудо! Цівка стала на Target X7 навіть краще, ніж рідна! Без жодного матюка, без напилка і без танців з бубном.

Результат:

• Люфти: Зникли, планка сидить як влита.

• Ергономіка: У руці лежить набагато приємніше за оригінал. Хват впевненіший, пластик на дотик солідніший.

• Сумісність: Підтверджено — ціівка від Huglu Atrox підходить до Target X7 ідеально.
    Тож, якщо у когось теж почнеться «тріск по швах», не чекайте мани небесної від офіціалів. Беріть Атрокс і буде вам щастя. Тепер мій турок знову в строю, готовий далі випльовувати гільзи на заздрість італійцям!

Всім вогонь, бережіть пальці та зброю!

Images:

IMG_20260508_205853~2.jpg
    Сергійович Сергій, Jenianov, rumun та ще 1-му подобається це.
  9. R. Tietmeyer

R. Tietmeyer Trench Broom

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    3.837
    Що те, що інше - клон помпи від Winchester. Звісно, що підійшло.

10. Alexs90

Alexs90 Feldwebel

Повідомлення:
    409
    Від якого Wina клон? Наприклад у 1300 поворотний затвор, тут клин. Чи по розміру і кріпленню цівки клон?

Aleksandr RAA подобається це.
  11. R. Tietmeyer

R. Tietmeyer Trench Broom

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    3.837
    То вже мутації). Механізмус потирено з Fabarm SDASS.

Останнє редагування: 9 тра 2026
  12. Aleksandr RAA

Повідомлення:
    13
    Я б не був твакий впевнений бо вже занурився в цю справу. Дуже різношорстні конфігурації цівок. Особливо діаметр та проміжок між трубчастим магазином і стволом, кут під"єму планки затвору. У знайомого теж турок щось накшталт хатсана, у него брав пріміряти, так зовсім не стає, в него тяги коротщі і товщі і простір більше між стволом и трубчастим магазином.

akms1974 подобається це.
  13. Alexs90

Alexs90 Feldwebel

Повідомлення:
    409
    Пан знає, чи фантазує? То був Win, тепер Fab.

Aleksandr RAA подобається це.