Дошка ганьби

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем Maks007, 26 тра 2014.

1. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.898
    В Хмельницкой области на взятке погорел очередной военком

Мужчина договорился с врачами ВЛК и наладил схему оформления фиктивных справок о непригодности к службе. Стоимость таких "услуг" стартовала от $4500.

Задержали военкома во время получения взятки. Ему избрана мера пресечения в виде содержания под стражей с возможностью внесения залога в 215 000 гривен.

Images:

IMG_20230814_181145_163.jpg
  2. Цікаві лоти

1. Не викуп. Комплект орківської форми. Нечастий різновид. Має сліди тривалого носіння, на штанах поте...
      1 грн.
    2. (в наявності 4 шт.)
      Ключ для взрывателей мин серии ТМ 62. Большой. Для затягивания взрывателей в минах и на их откручива...
      350 грн.
    3. Використане, груші в комплекті не має. Є 2 штуки такі.
      7000 грн.
    4. 5000 грн.
    5. (в наявності 7 шт.)
      Гарний колекційний ММГ тубус РПГ 26 з наклейкою і задньою кришкою. Взводиться і клацає
      1200 грн.
  3. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.467
    Адреса:
    Киев
    *⚡️СБУ викрила «тилових» командирів Нацгвардії, які незаконно присвоїли собі майже 14 млн «бойових» премій.*

Посадовці безпідставно нараховували собі та своїм підлеглим щомісячну доплату у розмірі 100 тис. грн, яка передбачена за безпосередню участь у бойових діях проти росіян.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми.

Images:

IMG-eb56c7a10079121981f9308bf48c9828-V.jpg
    Вуди87, Мансур Львович, Luftwaffen та 2 іншим подобається це.
  4. Камча

Камча Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.036
    Адреса:
    Україна, м.Київ
    Отака х@@ня малята.....
    Бахмутский напрямок, видали літній капелюх.
    Увага на виробника.
    І це не дрону-х#йони, це тряпки...
    Велика подяка, що хочь не у кацапів замовляють.
    От немає в Україні здатних нашити капелюхи для ЗСУ

20230816_080224.jpg

Images:

20230816_080317.jpg
    20230816_080330.jpg
    General Vlasov та Padre945 подобається це.
  5. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.467
    Адреса:
    Киев
    *⚡️СБУ викрила підприємців, які поставили до ЗСУ браковані артилерійські міни за контрактом на майже 270 млн грн.*

За даними слідства, до оборудки причетні керівники трьох приватних компаній, які отримали замовлення від Міністерства оборони на виробництво даного виду боєприпасів.

Відповідно до підписаних договорів підприємці мали відвантажити бойові засоби ураження до лютого 2022 року.

Images:

IMG-23273b702d50785be8889432ef8eeef9-V.jpg
    Luftwaffen, Стартех, General Vlasov та 2 іншим подобається це.
  6. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.467
    Адреса:
    Киев
    *⚡️ДБР повідомило про підозру командиру з Миколаївщини, який безпідставно нараховував майже 5,5 млн грн виплат підлеглим.*

"Полковник продовжував нараховувати зарплати навіть військовим, які по три місяці не з'являлися на службу", - пише пресслужба ДБР.

Санкція цієї статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

Images:

IMG-f3dd03936e820cdea15e7ca21929b6d7-V.jpg
    ivanov1, Мансур Львович, Luftwaffen та ще 1-му подобається це.
  7. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.467
    Адреса:
    Киев
    *⚡️За матеріалами СБУ 12 років тюрми загрожує підприємцю, який поставив до ЗСУ браковані бронежилети на майже 6 млн грн*

За бюджетні кошти організатори оборудки поставили до однієї з військових частин регіону 350 бракованих бронежилетів.

Під час їхнього випробування було встановлено, що придбана продукція не відповідає заявленим технічним характеристикам 4-го класу захисту і є небезпечною для використання в бойових умовах.

Images:

IMG-58008162bbd806cd6328d2e7168352cf-V.jpg
    Мансур Львович, Luftwaffen, Hirurg ss та 4 іншим подобається це.
  8. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.898
    На Харківщині ДБР викрило правоохоронця, який разом зі спільниками «обчистив» ангари з добривом місцевого сільгосппідприємства

Працівники ДБР у взаємодії з поліцією повідомили про підозру експравоохоронцю та двом його спільникам.

Правоохоронець дізнався про зберігання на складах сільгосппідприємства великої кількості вартісних добрив та іншої продукції. Він вирішив викрасти товар та залучив для цього знайомих, які там працювали та мали доступ до складів.

Викрадення продукції відбувалось під час чергування правоохоронця на блок-посту, розташованого поряд, що давало змогу без перешкод перевозити награбоване.

Викрадене зловмисники складували на подвір’ї батьків правоохоронця та збували місцевим мешканцям.

Загалом спільники встигли вивезти товару на понад півмільйона гривень - приблизно 20 тонн добрив і майже 4 тонни сої.

❗ Під час чергового «візиту» на склади з добривами фігурантів затримали правоохоронці.

Images:

IMG_20230823_123129_356.jpg
    Мансур Львович, Luftwaffen, Hirurg ss та 2 іншим подобається це.
  9. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.467
    Адреса:
    Киев
    *⚡️Командир розвідувального взводу викрав ввірене йому військове майно на пів мільйона гривень — йому повідомлено про підозру.*

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

"Він здав це військове майно в ломбарди на території Дніпропетровської області, за що отримав грошові кошти, якими розпорядився на власний розсуд", - йдеться у повідомленні.

Мансур Львович та Камча подобається це.
  10. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    50.603
    Адреса:
    Коростень Украина
    Начальнику медичної служби 82-ї окремої десантно-штурмової бригади Антону Шевчуку, який попросив Командування медичних сил замінити неякісні китайські турнікети і попрохав допомогти з цим волонтерку Оксану Корчинську, оголосили "сувору догану".

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на "Українську правду".
    Антон Шевчук у коментарі "УП" розповів: "Як тільки я прибув у бригаду в кінці квітня, я запитав у тогочасного начмеда – що по аптечках. На що було сказано, що аптечки видані, у кожній по два турнікети, проблем немає.
    Потім, 11-12 липня, коли ми готувалися вступати в бойові дії, я перевірив аптечки і побачив китайські турнікети з німецькою наклейкою та литовською інструкцією – це мене трішки прибило… Деяким хлопцям, які на той момент уже виконували завдання, я замінив турнікети із запасів бригади.
    12-13 липня я усно звертався до тих, хто нас постачає, це вище за бригаду (Шевчук не називає, про який орган ідеться, – УП), мені казали: або немає турнікетів, або треба розслідування з комісією. 14 липня я подав заявку на КМС про заміну турнікетів. В особистій розмові з командуванням мені сказали, що турнікетів на складах немає.
    18 липня я побачився з Оксаною (Корчинською, – УП) й попросив її допомогти поміняти турнікети. Мені подзвонили, сказали, що до нас їде комісія з КМС з перевіркою якості турнікетів – як я потім дізнався, вони просто витягнули запаковані турнікети, бойові медики наклали їх на кінцівку і перевірили пульс. Потім з’явився пост, що турнікети заміни не потребують. Колишній начмед бригади переконував мене, що з турнікетами все нормально.
    Але 22 липня ми отримали наряд (дозвіл, – УП) на заміну турнікетів, пізніше я подав заяву на заміну оклюзійних наліпок, які також були лайном. Оклюзійки замінили одразу.
    Мені сказали, що піднявся великий кіпіш. Наскільки я зрозумів, було два депутатські звернення на КДШВ – мені старанно хотіли впаяти, що це через мене, але я тих депутатів навіть не знав.
    Було розслідування, я написав, що спочатку подав заявку… Я не хотів це робити скандалом, я прекрасно розумію, що країна у війні й будь-які удари по армії – не є чимось позитивним. Але я не міг відпускати хлопців у бій з китайськими турнікетами.
    Догану до мене досі не довели, хоча вона ще за 27 липня. Вона за те, що я звернувся не за підлеглістю".
    У виданні "Українська правда" навели деталі: офіційно в наказі йдеться, що начмед 82-ї бригади порушив п’ять пунктів Статуту внутрішньої служби ЗСУ (стосуються обов’язків військовослужбовця, обов’язків начальника служби, порядку та черговості доповідей) та один з пунктів Дисциплінарного статуту ЗСУ (стосується зобов’язань військової дисципліни).
    Офіційна догана – це третє за ступенем тяжкості дисциплінарне стягнення з дев’яти існуючих.
    Зі своїх джерел УП також отримала результати службової перевірки Військової служби правопорядку ЗСУ від 1 серпня, яка зокрема стосувалася ситуації з видачею неякісних аптечок 82-ій бригаді. Результати перевірки підписав начальник служби ВСП ЗСУ Володимир Гуцол.
    У документі з посиланням на рішення комісії, яка приїздила до бригади з КМС, йдеться про те, що "інформація про неналежну якість турнікетів є нічим не підтвердженою особистою думкою начальника медичної служби Шевчука А.А".
    Це суперечить результату перевірки турнікетів у держпідприємстві "Укрметртестстандарт" – яка показала, що турнікети не тримають необхідний тиск.
    А також, власне, заяві КМС від 24 липня, у якій командування Медсил повідомляє, що "з метою недопущення шкоди життю і здоров’ю військовослужбовців" все ж замінить китайські турнікети Tourniquet AZ-G6 на якісні американські SOFT-T. У підсумку їх справді замінили.
    Кількість неякісних турнікетів, які КМС початково видало 82-ій бригаді, перевищує 10 тисяч штук. Джерело: https://censor.net/ua/n3439748

Luftwaffen, Hirurg ss та Камча подобається це.
  11. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.467
    Адреса:
    Киев
    *⚡️Офіс Генпрокурора довів у суді незаконність договору Міноборони України з комерційним товариством про закупівлю мільйона продуктових наборів для ЗСУ на 430 млн грн.*

"Зазначеною додатковою угодою до договору передбачена закупівля продуктових наборів, які не відповідають установленим законодавством нормам харчування для військовослужбовців та не забезпечують належне задоволення потреб для осіб такої категорії", - пише Офіс Генпрокурора.

Камча подобається це.
  12. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.467
    Адреса:
    Киев
    *⚡️Міноборони України планує через суд стягнути з недобросовісного постачальника сухпаїв понад 450 млн гривень.*

"Компанія неодноразово порушила умови договору, в результаті чого у грудні 2022 року Міністерством оборони України подано позов до підприємства про стягнення попередньої оплати [...]", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для визнання цієї угоди недійсною працювали юридичні фахівці Міноборони та Офіс Генпрокурора.

Камча, форт55 та Surovyy подобається це.
  13. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.898
    «Власність ЗСУ. Не для продажу»: ДБР викрило схему онлайн-продажу військової амуніції, викраденої з частини

Працівники ДБР за сприяння Департаменту кіберполіції виявили протиправну схему продажу майна Збройних Сил України через відому інтернет-платформу.

Зловмисники продавали термобілизну, військову форму та взуття, саперні лопатки, військові фляги тощо. На етикетках було вказано «Власність ЗСУ. Не для продажу».

Правопорушники розгорнули свою діяльність у місті Кам’янець-Подільському Хмельницької області.

У схемі брали участь щонайменше двоє військовослужбовців та троє цивільних осіб. Військові викрадали майно, а цивільні його збували.

Також фігуранти приймали «замовлення» від громадян та підшукували відповідне військове майно на продаж. Отримані гроші ділили між собою.

31 серпня 2023 року правоохоронці провели 15 обшуків, за результатами яких виявлено та вилучено банківські картки, засоби зв’язку, записи із «чорною бухгалтерією» та тисячі одиниць військового спорядження.

Images:

IMG_20230905_131205_225.jpg
    ДВ762, Камча, Мансур Львович та 3 іншим подобається це.
  14. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    50.603
    Адреса:
    Коростень Украина
    Dana Yarovaya

Детективно-драматичний епізод серіалу «Особливості закупівель Міністерства оборони» під назвою "Якщо не знаєш, що сказати, кажи правду".
    Штош.
    Серія перша.
    Вчора я розмістила допис стосовно 375 наказу Міністерство оборони України щодо відновлення його у повному обсязі.
    Prozorro по НОРМАЛЬНИМ стандартам.
    Тобто :
    1. Згідно технічних умов, де зазначено склад тканини, її вогнестійкість, водовідштовхування, щільність і ще дуже багато показників.
    2. Еталонного взірця, затвердженого службою тилу Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
    3. Та з можливістю рандомної перевірки всієї партії товару шляхом передавання в лабораторію якоїсь кількості на перевірку технічним вимогам.
    Серія друга.
    Два місяці я піднімаю це питання скрізь. Громадська антикорупційна рада при МОУ направила навіть лист на Міністра оборони по цьому питанню.
    Питання я піднімала навіть на Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки.
    Два місяці мені розповідали, що відновлення наказу «блуждають» коридорами Міністерства оборони України. І ось-ось-ось має бути відновлення.
    На Комітеті ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки було сказано, що наказ на погодженні у Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of UkraineІ, та після погодження має потрапити в Державна Регуляторна Служба України та Міністерство юстиції України.
    Серія третя. Everybody lies.
    В звʼязку з наближенням строку прийому речового забезпечення, а саме зимової форми (30.09.2023), я щоденно дізнавалась у очільника Центрального управління контролю якості Міністерства оборони щодо долі цього наказу.
    Протягом тижня я отримую відповідь, що наказ знаходиться на розгляді в Міністерстві юстиції. Я навіть уявити собі не могла, що очільник Центрального управління контролю якості надає неправдиву інформацію.
    Навіщо?
    Можу зробити своє припущення: щоб прийомка зимової форми проходила таким же чином, як і турецьких курток по РОБОЧОМУ ВЗІРЦЮ. Або за принципом: «кого хочемо, того приймаємо».

Серія четверта. Посипаю голову попелом.
    В звʼязку з вищевикладеним доповідаю.
    Відновлення в повному обсязі наказу 375 не зроблено на рівні Міністерства оборони.
    Він навіть не зайшов ще в Державну регуляторну службу України.
    Після чого він має бути підписаний вже новим Міністром оборони. І тільки після чого потрапити в Міністерство юстиції.
    Я не знаю, навіщо це було зроблено, може, розрахунок був на те, що я не зможу сама спростувати інформацію, що мене ̶Н̶а̶і̶@̶@̶@̶и̶ ввели в оману, але я вмію визнавати свої помилки. Певно, я мала перевірити вказану інформацію, а не довіряти словам посадової особи такого високого рівня Міністерства оборони.
    Тому:
    1. Відповідний підрозділ зараз бігає, суєтиться та погоджує відновлення прямо зараз.
    2. Приношу вибачення Denis Malyuska. До вас наказ дійсно не надходив. Але я більш ніж впевнена, що коли до вас та Олексій Кучер зайде цей наказ, ви за декілька днів зробите свою роботу. І до 30.09 2023 наказ 375 буде відновлено у повному обсязі, приймання товару буде проходити правильно. А Збройні Сили України своєчасно отримають якісну зимову форму.
    P.S. Свої висновки я зробила.
    P.S.S В яку країну казкового піз@@ю я потрапила.

ДВ762 та Стартех подобається це.
  15. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.898
    За матеріалами ДБР суд арештував майно та 5,5 млн грн запорізького полковника ДСНС, який наживався на війні

У червні 2022 року працівники ДБР повідомили про підозру полковнику-начальнику аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Запорізькій області та групі його спільників.

Фігуранти продавали пальне, яке виділялося ДСНС для ліквідації наслідків ракетних обстрілів, проведення розмінування, а також евакуації людей.

❗️ Розкрадання пального були настільки масштабними, що посадовець облаштував міні-АЗС прямо на території власного маєтку. Сума збитків держави складає понад 2,3 млн грн. Крім того, водіями для перевезення пального залучались чинні співробітники ДСНС.

За клопотанням ДБР суд арештував земельну ділянку площею 1,9 га, елітний будинок у прибереженій зоні Запоріжжя площею 176 кв. м, автомобіль Toyota Land Cruiser, вантажний автомобіль ЗАЗ та його банківські рахунки.

Також вилучено автомобілі Mercedes-Benz Actros та DAF CF. Крім цього, рішенням суду арештовані грошові кошти фігуранта - понад 5,5 млн грн (у гривневому еквіваленті).

Також арештовано та передано в управління АРМА 1 млн грн підлеглого та найближчого спільника полковника ДСНС, який допомагав йому красти пальне.

Images:

IMG_20230908_111427_221.jpg
    Камча, Мансур Львович, Ph@ntom та ще 1-му подобається це.
  16. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.898
    Ровенский ТЦК не перестаёт удивлять

Это тот, где месяц назад руководство избило солдата, а на рабочем месте начальника нашли 8 пакетов с амфетамином.

Сейчас выяснилось, что наркотики руководителю регулярно поставлял подчиненный майор - начальник структурного подразделения этого ТЦК. При этом не за деньги, а бесплатно - чтобы подмазаться к шефу и пойти на повышение. Ему предъявили подозрение за сбыт наркотиков.

Images:

IMG_20230908_214123_546.jpg
    IMG_20230908_214123_571.jpg
    IMG_20230908_214124_192.jpg
    Luftwaffen, ДВ762, Мансур Львович та 5 іншим подобається це.
  17. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.898
    Йдуть обшуки у посадовця Міноборони, який наживався на продуктах для військових, – УП.

Начальник управління продовольчого забезпечення Олександр Козловський разом з дружиною та її батьками створили кілька підприємств, через які постачали продукти харчування для військових за завищеними цінами.

Пздц, просто немає слів, ублюдки

Images:

IMG_20230921_125304_746.jpg
  18. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    50.603
    Адреса:
    Коростень Украина
    Українським захисникам продовжують постачати неякісні аптечки, через які гинуть воїни.

Про це у Facebook повідомив інструктор з тактичної медицини Іван Ніколенко, передає Цензор.НЕТ.
    "Після сьогодні не можна казати, що Командування Медичних сил Збройних Сил України просто некомпетентне. Раніше теж дарма їм давали знижки, але сьогодні це просто тринда. КМС вкотре постачає китайське лайно на позиції. Не тільки турнікети, а цілі аптечки. При тому що ефективні засоби, рекомендовані міжнародними організаціями лежать на складах десятками тисяч!
    Після десятків скандалів, після тисяч загиблих, після численних внутрішніх і комітетських нарад, після власної "перевірки" простигосподи. Вони все одно продовжують постачати людям на війну лайно, яке не працює", - наголосив він.
    За словами Ніколенка, Командування Медичних Сил "не просто некомпетентні, вони свідомо вбивають українських військових, бо хочуть собі красиву статистику".
    "Чим менше "важких" поранених доїде до госпіталя, тим більший відсоток їх можна буде врятувати. І тоді можна всім розказувать, шо у нас 1.5 % смертність в госпіталях. І їм абсолютно пох#й що більшість поранених до госпіталя не доїхала, бо КМС їм видало турнікети, які не зупинили масивну кровотечу на місці. Цензурних слів нема. Це просто негуманні кончені гниди, які умисно вбивають військових", - підсумував він.
    Нагадаємо, раніше ЗМІ оприлюднили розслідування, в якому йшлося, що українським захисникам досі постачають неякісні турнікети та аптечки. Водночас Командування Медичних Сил на це не реагує. Джерело: https://censor.net/ua/n3446475

19. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.898
    ДБР на Одещині затримало правоохоронця, який за гроші намагався переправити військовозобов’язаного через кордон

Працівники ДБР за сприяння Нацполіції в Одеській області затримали правоохоронця, який організував «бізнес» з переправлення військовозобов’язаних осіб за кордон на підставі підроблених довідок про непридатність до військової служби.

Встановлено, що за 10 тисяч доларів США він обіцяв виготовити клієнтам документи з «правильними» висновками військово-лікарської комісії та зняттям з військового обліку по хворобі або інвалідності.

Надалі з готовими «довідками» він пропонував допомогти чоловіку безперешкодно перетнути державний кордон України. Слідство встановлює, як само правоохоронець планував виготовляти підроблені документи, і чи були залучені до цього інші посадові особи.

Працівники ДБР затримали правоохоронця «на гарячому» під час одержання чергової оплати за послугу.

Йому повідомили про підозру у хабарництві (ч. 3 ст. 368 КК України)

Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.

Слідчі дії щодо встановлення інших фактів правопорушень продовжуються.

Images:

IMG_20231002_130316_066.jpg
    Мансур Львович подобається це.
  20. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    50.603
    Адреса:
    Коростень Украина
    До державного підприємства КБ "Луч", яке випускає критичні для збройних сил види озброєння, зокрема, ракетні комплекси "Вільха", крилаті ракети "Нептун", протитанкові ракетні комплекси "Стугна", знову прийшла з перевірками Державна аудиторська служба.

Про це йдеться у відкритому листі до Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, що оприлюднило КБ "Луч", передає Цензор.НЕТ.
    Парламент конституційною більшістю голосів скасував висновки ДАСУ, згідно з якими весь прибуток постачальників Міноборони було розцінено як "збитки держави". Однак Держаудитслужба все ще має претензії до КБ "Луч" щодо включення, передбаченого законодавством, прибутку до складу цiни озброєння, яке знищило купу росіянської техніки та потопило крейсер "Москва". Багатомільйонні претензії з боку ДАСУ загрожують повною зупинкою виробництва.
    "Вимушені витрачати обігові кошти на ліквідацію ракетних ударів, відновлення та заміну знищених або пошкоджених складових частин, вживання заходів релокації, дублювання та розширення виробництва з метою нарощування виробничих потужностей, тож ситуація з вимогами Держаудитслужби є критичною для підприємства та взагалі виживання оборонно-промислового комплексу", - йдеться в листі.
    КБ "Луч" закликає Прем'єр-міністра подати до Верховної Ради законопроєкт, що під час дії воєнного стану передбачає мораторій на перевірки, зокрема Держаудитслужбою, підприємств, які виробляють озброєння та військову техніку.
    Від початку повномасштабного вторгнення ДАСУ влаштовує перевірку КБ "Луч" уже втретє.
    Нагадаємо, що у вересні парламент ухвалив постанову №10071, яка зобовʼязує Кабмін гарантувати виконавцям державних контрактів з оборонних закупівель компенсацію всіх економічно обґрунтованих витрат, а також суми прибутку. Однак ДАСУ продовжує стверджувати, що Верховна Рада підтвердила правильність її дій.
    Раніше, голову ДАСУ Аллу Басалаєву було включено до бази "Миротворця". На сайті уточнюють, що Басалаєва, маніпулюючи нормами чинного законодавства під час дії воєнного стану, на користь російського агресора ініціювала процеси доведення до банкрутства підприємств оборонної промисловості України, а також незаконні арешти їхніх керівників. "Миротворець" також навів дані про зв'язки Басалаєвої зі зрадником України Андрієм Портновим.

capt.A.Smollet подобається це.
  21. Check.Ua

Check.Ua Leutnant

Повідомлення:
    1.390
    Адреса:
    Україна. Біля межі .
    "Близько 400 співробітників поліції, які залишилися на окупованих територіях і після того почали працювати на ворога в правоохоронних квазіутвореннях, заочно повідомлені про підозру в державній зраді", - сказав голова Нацполіції України Іван Вигівський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
    Вигівський наголосив, що попри те, що це начебто велика цифра, проте від загальної кількості поліцейських це менше ніж 0,4%.

Камча, Luftwaffen, PanzerSchreck_71 та ще 1-му подобається це.
  22. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.467
    Адреса:
    Киев
    *⚡️ДБР оголосило ще одну підозру колишньому заступнику міністра оборони В'ячеславу Шаповалову та екс-керівнику одного з департаментів МО у розтраті понад 250 млн грн, виділених на закупівлю бронежилетів.*

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

У Бюро вказали, що колишній заступник міністра, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, та виконувач обов'язків керівника одного з департаментів Міноборони, що займався забезпеченням війська, замовили за кордоном засоби індивідуального захисту неналежної якості.

Images:

IMG-d1337e55d63d56b8f91a33a55b9361f5-V.jpg
    Мансур Львович та NIA подобається це.
  23. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.467
    Адреса:
    Киев
    *⚡️Повідомлено про підозру командиру роти охорони Івано-Франківського обласного ТЦК, який фіктивно зарахував на військову службу футболістів місцевого клубу, — МВС України.*

Після прийняття «присяги», сім футболістів несли службу виключно на папері. Вони прогуляли 1100 днів служби, проте регулярно отримували фінансове забезпечення. Внаслідок цього завдали збитків державі на суму майже 1,5 млн грн.

Images:

IMG-407e681ee1802712f5d876b1350f6afd-V.jpg
    форт55, Мансур Львович, Камча та 2 іншим подобається це.
  24. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.467
    Адреса:
    Киев
    *⚡️Завдяки доказовій базі СБУ 15 років тюрми отримав зрадник, який наводив російські "Гради" на Нікополь.*

Крім того, він намагався встановити локації підрозділів ЗСУ поблизу акваторії р. Дніпро.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився військовослужбовець, який проходив службу в одній з військових частин ЗСУ.

Images:

IMG-f39c0687751c30915f30f98d1797f05d-V.jpg
    Мансур Львович, Surovyy та Камча подобається це.
  25. анатолий.

анатолий. General-leutnant

Повідомлення:
    15.956
    Адреса:
    Крутого хутора
    Трагічне шикування: командир 128 бригади ЗСУ зібрав воїнів, а сам не прийшов.
    upload_2023-11-6_12-56-46.png

Командир 128 гірсько-штурмової бригади Збройних сил України полковник Дмитро Лисюк дав розпорядження вишикувати артилеристів для нагородження в День ракетних військ і артилерії 2023 біля лінії фронту в Запорізькій області, але сам на захід, який став трагічним, не прийшов.

Такою інформацією журналіст Володимир Бойко поділився на своїй сторінці у Facebook. "...командир перемоги на шикування взагалі не прибув. Його чекали пів години, яких вистачило для того, щоби ворожа розвідка виявила скупчення особового складу", - зазначив він.
    Бойко звернув увагу на те, що людей дивує, чим Лисюк думав, коли розпорядився вишикувати воїнів для нагородження біля лінії фронту. "Відповідаю: в армії немає команди "думати". А тому треба питати про інше - хто присвоїв Лисюку звання полковника та поставив командувати бригадою попри те, що в нього за плечима судимість за контрабанду сигарет з окупованої території Луганської області?" - поділився журналіст, посилаючись на кримінальне провадження.
    За його даними, Лисюк у 2019 році був засуджений до штрафу в розмірі 119 тисяч гривень за незаконне переміщення та продаж контрабандних сигарет із так званої "ЛНР". Журналіст підкреслив, що тоді Лисюк був підполковником, командиром 8-го окремого батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади. Він також повідомив, що, за відомостями правоохоронці, він займався злочинною діяльність наприкінці 2018 - на початку 2019 року й мав спільника.

Затриманим спільникам було повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 (незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут і транспортування з метою збуту
    незаконно виготовлених тютюнових виробів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу.
    "Комбат Лисюк уникнув арешту і був відпущений на поруки, а його спільник вийшов з-під варти під заставу у 286 тис. гривень. 30 липня 2019 року обидва підозрюваних визнали свою провину й уклали угоду з прокурором", - підкреслив журналіст.

Surovyy, Мансур Львович, Luftwaffen та ще 1-му подобається це.
  26. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.467
    Адреса:
    Киев
    *⚡️СБУ і ДБР викрили заступника голови РВА на Львівщині, який завдав бюджету України понад 25 млн грн збитків*

Перебуваючи командиром військової частини Нацгвардії, посадовець придбав за державні кошти 72 резервуари РГС-50 для зберігання пального за штучно завищеною вартістю.

Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Images:

IMG-54886c75b1e7c9881c0feb01564e6ffc-V.jpg
    Surovyy, Мансур Львович, marikona91 та ще 1-му подобається це.