Допоможіть вибрати рср

Тема у розділі 'Пневматична зброя', створена користувачем Іван Темний 90210, 14 бер 2025.

1. KosG17

KosG17 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    743
    Адреса:
    Ukraine
    От колись у них стволи були вальтеровські, то була вєщь, а зараз я би краще підзбирав грошенят і взяв раптора.

1. Стан нової, настріл 50 куль, оптика 3-9х40.
      4500 грн.
    2. Воздушка В2-4 НОВА Ствол - нарізний Калібр - 5.5 мм Заряджання - перелом ствола Приклад - дерево Ста...
      2850 грн.
    3. (в наявності 2 шт.)
      Новые Sumatra- это высокомощная пневматическая винтовка премиум класса, которая не только поражает...
      35000 грн.
    4. PCP гвинтівка калібру 4,5мм робилась на базі Crosman 1377. Резервуар +-180 кубів. Ложе горіх. Ствол...
      27000 грн.
    5. (в наявності 2 шт.)
      Продам Новий Evanix Max ML 4.5 Evanix Max ML- это мощная высокотехнологичная PCP винтовка компоновки...
      55000 грн.
  2. Трали_вали

Трали_вали Stabsgefreiter

Повідомлення:
    570
    Адреса:
    Дніпро (Дніпропетрвської обл.)
    Зброя з вальтеровським стволом є і зараз у продажу. Цінник вищій.

Різниця між Раптором і Зброєю - Раптор не має переднього взводу.
    Як на мене, це великий жирний мінус Раптору.
    А замінити ствол Зброї на LW не проблема.
    Питання: всі стрілки відчують різницю між LW стволом, і Зброєю?

Скільки людей стріляють рідним стволом Зброї, і як кажуть, і не паряться... ?

Сергей Беликов подобається це.
  3. KosG17

KosG17 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    743
    Адреса:
    Ukraine
    Читаючи тематичні форуми бачу що практично всі власники козака мають на думці перейти(або вже перейшли) на раптор. Чомусь...
    А з приводу відсутності переднього взводу у раптора , то я би не записував це в "жирний мінус", це не така важлива фіча, як на мене.

4. Трали_вали

Повідомлення:
    570
    Адреса:
    От звідки Вам відомі думки власників Зброї? Тим паче "практично всіх". І всіх уже перейшовших на Раптор.

За передній взвод я висказав свою точку зору.
    Ви свою.
    Статистики володіння пневматикою з переднім, заднім взводом немає.
    Ви ж читаєте тематичні форуми, і не звертаєте увагу на попит саме на передній взвод. А він є.
    З повагою

5. Kill_The_Cat

Kill_The_Cat Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    491
    Я владелец Козака и планирую перейти на сапсан. Из альтернативы вижу только тайпан, но под старшие калибры.
    Минусы рептилии - древняя конструкция, так себе усм, задний взвод (и это охранительный минус), цена.
    Плюсы - ствол ЛВ, качество изготовления.
    Главный минус зброи - качество гуляет, но это компенсируется ценой.
    Мне повезло, мой экземпляр не косячный (единственный прикол - один из магазинов под 5,5 положили, на вырост видимо) год работает, как часы

KosG17 та Трали_вали подобається це.
  6. KosG17

KosG17 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    743
    Адреса:
    Ukraine
    Я з пневматикою маю справу багато років. На форумах типу еірганз теж багато років і ми там спілкуємося про пневматику. І там свої думки пишуть хлопці,хто що хоче і хто що купив тощо. Мені глибоко до лампочки що на виході купить ТС, я ділюся своїми думками і довожу ту інформацію якою володію, а вибір вже робити людині.

7. Трали_вали

Повідомлення:
    570
    Адреса:
    А можна про форум типу еірганз ?
    Що за форум?
    Ви на різних форумах під одним ніком ?
    Спілкуються на всіх форумах. Для того вони і форуми, щоб ділитися думками і досвідом, помилками і ідеями..

8. Сергей Беликов

Сергей Беликов Gefreiter

Повідомлення:
    136
    Дуже важливо і дуже практично. Давно би взяв раптора з переднім зводом.

Трали_вали та KosG17 подобається це.
  9. KosG17

KosG17 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    743
    Адреса:
    Ukraine
    На поціновувача... А що саме треба, швидкість?

10. KosG17

KosG17 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    743
    Адреса:
    Ukraine
    Airgun орг юа

11. KosG17

KosG17 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    743
    Адреса:
    Ukraine
    А ви? :D

12. Трали_вали

Повідомлення:
    570
    Адреса:
    Я так. Під цим ніком.

На УКЛПО не знаходжу хлопців, які масово скупили Козаки-Сапсани, а потім так же масово переходять (хочуть перейти) на Раптори.

KosG17, ми ж тут усі на виду. І в кожного в профілі є рядок, "сообщения" і кількість. Продивився Ваші,( знайомлюсь, чим людина дихає)

Ой не знайшов Вашого спілкування на пневматичну тему на даному форумі..:(

Дайте будь ласка посилання, на Вашу фразу про хлопців.
    Бо важкувато впіймати суть розмови, якщо людина виступає під різними ніками на форумах.

pilot44 подобається це.
  13. KosG17

KosG17 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    743
    Адреса:
    Ukraine
    Не страдайте х.... ;)
    P.S.: Я і сам хочу купити Kozak FC -2, бо Раптор свій продав ( потрібні були гроші), а зараз не потягну новий.

14. Kill_The_Cat

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    491
    Эирган как доказательная база - ну такое. Там темы с 20го года подзаглохли.
    И в этом контексте все верно - люди, купившие козака где-то до 20 естественно хотели переехать на раптора. Только с этого момента уже прошло достаточно времени, зброя эволюционировала а Раптор - не очень.
    По поводу переднего взвода - это такая же важная фича, как и хороший ствол. Недооценивать ее можно, либо не стреляв с передним взводом, либо сильно привыкнув к заднему.

Я бы взял раптора не задумываясь, если бы у него взвод наконец переехал вперед, а стоимость осталась прежней. Но на сегодня - раптор такая же компромиссная винтовка как и козак-сапсан. Тайпан на их фоне выглядит гораздо интереснее.

Трали_вали та KosG17 подобається це.
  15. KosG17

KosG17 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    743
    Адреса:
    Ukraine
    Да я никому ничего не доказываю. Повторюсь, мне абсолютно всё равно что кто купит.

Согласен. К сожалению новый Тайпан уже не найти, а на вторичном рынке ооочень редко попадается. Где-то на форумах читал, что мастер переехал за кордон, вроде в Чехию.

Трали_вали подобається це.
  16. Трали_вали

Повідомлення:
    570
    Адреса:
    Як не зайти? На форумі є в продажі.
    Kill_The_Cat якраз і пише за Тайпан Ветеран2. З переднім взводом..

KosG17 подобається це.
  17. KosG17

KosG17 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    743
    Адреса:
    Ukraine
    Оппа, зараз подивлюся :beer:

18. KosG17

KosG17 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    743
    Адреса:
    Ukraine
    Постріляв я зі свіжих Сапсана 450/220 і з Козака 550/290, на 25, 50, 100 метрів. Що можу сказати, не погано. Сапсан сподобався більше, але Козак мені якось зручніше. Кучність у обох, особливо на великих відстанях, ну такоє...Сапсан показався в цьому плані цікавіше, але то все суб'єктивно. І що ще не сподобалося це звук, голосно, не справляється штатний модер, тре ставити щось своє. До Раптора їм ще як до Пекіна рачки.

19. Трали_вали

Повідомлення:
    570
    Адреса:
    Козак, Козак FC. Козак FС 2? Який саме?

По якості зборки Kill_The_Cat уже написав.

Якщо Козак FC2, хоть і рачки, але повзе до Пекіна, то Раптор сів на .опу, і не рухається. Даже не дивлячись на LW ствол.

Штатний модер і не справиться, тому що там встановлюють від калібру 5,5 мм. Я переставляв з калібру 4,5 - різниця велика. Тихіше.
    Мова за штатні Зброєвські фрезеровані модератори.
    Чому саме від 5,5? Або уніфікація, або виправили одну складову ризику, що куля чіпляє перегородки.
    Якщо Ви насправді тематичні теми читали (спілкувались) цей баг траплявся (не часто), і завод в гарантійний термін рішав цю проблему шляхом заміни фрезерованої частини з 4,5 на (від) 5,5.

І скоріше за все, йде великий перерозхід повітря. Буде, ну дуже гучно. В мене теж на Козаку 550/290 теж було дуже гучно.
    Після налаштування, (10хвилин) звук став значно комфортнішим. Даже на модераторі від 5,5

P.S. Раптор люди давали на попробувать. Віддав. Знаю що воно є.

pilot44 та Ситрик подобається це.
  20. Kill_The_Cat

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    491
    А выяснение что круче никак не утихнет)
    Справедливости ради замечу.
    По звуку - штатный модер на козаке 450 работает нормально на минимальной мощности - 28дж. Крутим выше - громче звук. Я ставил доп модер - с 10 метров теща не услышала, что я стреляю и решила поиграть в мишень "бегущий кабан".
    По кучности - ствол у зброи специфический, фаска тоже. Жрет редизайн. Монстров старых не жрет. Лёгкие пули жрать не хочет вообще. За слаги не скажу.
    И это офигительный плюс лв - практически полная всеядность (был, радовался, будет снова - опять порадуюсь). Но если редизайн устраивает по весу - как бы проблема рассасывается сама собой

21. KosG17

KosG17 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    743
    Адреса:
    Ukraine
    Козак FC-2.
    А навіщо Раптору "рухатися"? Ну хіба до переднього зводу, щоб вгодити поціновувачам, а так у ньооо все норм, він топ. А от чому Зброя не рухається - питання. Був досил в сраці, перенесли трохи вперед, стало дуже не погано, до речі. Але подумали і вирішили перенести завсім вперед і у зв'язку з цим гвинтівка стала дороща на 5-6 тис.грн.))) А проблеми які були такі й залишились. У того травить, у того проблема з заправкою, і т.д. і т.п. Я про таку кількість проблем у Раптора не чув, чомусь.
    Про кучність вже писав. Скільки років вже долбуться з тими стволами, а зробити нічого не можуть. З Раптора на 300 метрів стріляють і в пляшку влучають (Ібіс), а для Зброї це практично не реально.
    Ви , як хозяїн Козака, будете доказувати до втрати свідомості що Раптор гівно, але я переможця вже для себе визначив і думку не зміню, навіть після того як куплю Козака або Сапсана (скоріше Сапсана).

22. Kill_The_Cat

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    491
    Течет Раптор, как и все пцп. На эиргане последние страницы темы именно про то, что течет)
    И из-за резика в 8, на низких давлениях раньше стп уходило, как сейчас не знаю.
    А у амеров тайпан в тактике новый из коробки потек.
    И из Козака амеры стреляют ой как далеко.
    Не нужно максимализма и идеализации.
    Раптор хорошая винтовка, в первую очередь из-за ствола. Но учитывая стоимость, к ней есть вопросы. За 1,5 килобакса за бугром есть варианты гораздо интереснее. То, что у нас их нет ща такие деньги - это беда.
    Зброя нормальная винтовка за свои деньги. В таком ценовом диапазоне конкурентов нет. И конструктив нормальный, видел гораздо хуже (и речь не о турках и китайцах).
    Проблема в качестве сборки винтовок для отечественного рынка. Но тут есть нюанс - им он не сильно интересен, по причине отсутствия вышеуказанного
    Если в нее вложить сумму, и сравнять стоимость с раптором, итог будет очень интересный.
    Но вот над ли - большой вопрос. Из коробки все стреляет.

KosG17 подобається це.
  23. KosG17

KosG17 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    743
    Адреса:
    Ukraine
    Да, не хотят они напрягаться для нашего рынка. А за кордоном много фонатов Зброи. Хотя не понимаю, там же ,наверное, есть из чего выбрать...Хотя, может цена их привлекает.

24. Kill_The_Cat

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    491
    Форумы читал много, интересно было.
    Амеры на самом деле, в отличии от нас, хер переплатят лишние 50 баксов, если не понимают за что именно (это не только в винтовках так). Поэтому , если цена чуть ниже рынка, они точно на девайс посмотрят.
    Качество на порядок выше, чем у нас. Хотя примечательно, что раньше на забугор шли у зброи стволы ЛВ, сейчас идут свои. Пипл стреляет, сравнивает и разницы особой не видит.
    Повторюсь - винтовка достаточно хорошая и технологичная. С правильной пулей на стволе из-под свежего резца - точная, как лазер.
    Хрень начинается, когда:
    - оборудование устало, но мастерам зброи похер - для отечественного юзера и так сойдет.
    - сборщик устал, ему лень - фиганем кривой винт локтайтом, шоб неоткрутить, закрутим резервуар так, шоб резинке точно звезда пришла
    - комплектовщица трындит с Маней по телефону, и сыпет в коробку шопопало
    - ОТК для нашего рынка не завезли
    На выходе получаем отличный девайс которых испохабила сборка на от@сь. И это реально боль, ибо конечный юзер за равное кол-во денег может получить как конфетку, так и киндерсюрприз из неизвестной коричневой субстанции.
    Убрать этот фактор - и зброя заиграет новыми красками. Но пока так

Андрей Мак та Трали_вали подобається це.
  25. Kill_The_Cat

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    491
    Я для себя примерно такую сравнительную таблицу додумал
    Внешний вид - на вкус и цвет)
    Эргономика ложа - одинакова - это булка, до карабина - как до Киева раком
    Эргономика стрельбы - Козак-Сапсан - передний взвод рулит
    Баланс для стрельбы с рук - Спасан, но это не точно) Козак и Раптор - слишком булки
    УСМ - везде убог
    Кол-во шутов с заправки - нужно сравнивать одинаковой пулей на одинаковой мощности, на стоковых пухах. Непонятно
    Магазины - амеры массово, наши частично матюкают процесс заряжания рептилии, в зброе - нужно блд выстрелы считать. У меня тут + за раптор
    Допустимое рабочее давление - зброя
    Точность - раптор
    Качество сборки - раптор
    Цена - НЕ раптор)

Итого:
    для новичка пофиг - что красивше и на что валюты хватает
    для не новичка - он сам знает, шо надо

Лично для меня:
    Зброя Сапсан - устранение возможных косяков+возможная замена дудки - +300 к цене
    Раптор - перенос спуска (как-то)+новая буратинка (баланс алес) - вообще непонятно сколько по деньгам, кто это будет делать и надо ли оно мне

Трали_вали, Ситрик та KosG17 подобається це.