Возьмите монокуляр из половины бинокля типа МП 10х40. б\у , но в доброму станi. Можно найти за 350 - 500 грн. Более 10 крат не берите - будет дрожание картинки. Но сразу скажу, что после бинокля, монокуляр не зайдет. У монокуляра меньший угол обзора и нет стереокартинки ( не чуствуется объем картинки) , пропадет насыщенность цветов - так как один глаз отличается по восприятию спектра от другого. Ваши цели ? Если наблюдение за природой, то бинокль с хорошим просветлением и как можно большим объективом.
Підтримую! Скільки я раз намагався обрати компактний монокуляр - все марно. Певно, очікував таку ж картинку як в біноклі. Може краще купити маленький roof-бінокль?
І так вибір зроблено. Монокуляр придбав, це KONUS KONUSMALL-3 8-24x40. Придбанням задоволений. Пропоную фото зроблені у дуже похмурий день,йшов дрібний сніг.Фото зроблені телефоном через шибку вікна. Фото 8х десь по середині і 24х. Думаю що якби в більш кращу погоду і не через вікно то фото напевно вийшлиб кращими. Сам монокуляр в сутінках не темнить,можна дивитись і в ночі. Хотів зфотографувати місяць але на жаль не виходить,постійно хмарні ночі і його не видно.... Монокуляр легкий,не займає багато місця.По ціні вийшов 1400гр з пересилом. Звичайно це не бінокль.Але мене такий варіант влаштовує.
Фото придбаного монокуляра. Ще є модель 30х7х17. Але товариш порадив взяти саме цю 40х8х24,більший вхідний отвір тому більше пропускає світла.