Документи УПА

Тема у розділі 'Знахідки', створена користувачем BaNdErIvec, 23 лис 2016.

1. biocorrector

biocorrector Schütze

Повідомлення:
    3
    Адреса:
    Україна
    Раз Ви вже "засвітились", чисто по-людськи рекомендую нічого не чіпати, а акуратно все зібрати назад і повідомити СБУ у Львівській області. Зрозумійте, що великих грошей на цьому Ви не заробите, а для історії буде дуже цінною знахідкою. Я більш ніж впевнений, що за благородний вчинок, Бог ще не раз нагородить Вас в житті.

Realpatriot76, SirEdmund та CrazyFrog подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Металева гільза від легкої польової гаубиці. Знахідка з німецької позиції. Поверхнево почистив. Диві...
      125 грн.
    2. домашнього зберігання, чіткі клейма
      550 грн.
    3. Снаряд от Тигра Макет, пустой
      2000 грн.
    4. Макет снаряда от сорокопятки Бронебойный
      300 грн.
    5. Бронебой 45 мм
      300 грн.
  3. BaNdErIvec

BaNdErIvec Obergefreiter

Повідомлення:
    57
    Адреса:
    львів
    ну під категорію скарб мене не припишуть(треба щоб цінність була більше 240тис))),архівних документів тут немає...все викидую все буде в вільному доступі...і ще раз кажу знаючи наші музеї або інші структури ....все потрібне опиняєтся в потрібних руках.

гринго80 та ArtBorsuk подобається це.
  4. biocorrector

biocorrector Schütze

Повідомлення:
    3
    Адреса:
    Україна
    Те, що Ви знайшли не опинеться в "потрібних руках", бо не є вже аж таким цінним, а для історії УПА фахівці можливо щось і виявили б. Справа Ваша, Ви знайшли, Ви приймаєте рішення, що з тим робити. Я просто висловив свою думку.

SirEdmund подобається це.
  5. CrazyFrog

CrazyFrog Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    971
    Адреса:
    Брест, Беларусь
    Дакуманты - цуд!

Абавязкова аблiчбаваць трэба.

Mazepynka та SirEdmund подобається це.
  6. CrazyFrog

CrazyFrog Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    971
    Адреса:
    Брест, Беларусь
    Можна звярнуцца да фахоуцау па тэмату. Навукоуцам дастаткова добрых копiй.

7. BaNdErIvec

BaNdErIvec Obergefreiter

Повідомлення:
    57
    Адреса:
    львів
    шановний з усієї до вас і до їнших максимум що я можу робити це я роблю всі документи скануєтся нічого не опускаєтся кожну книжку листочок сторінка в сторінку ..все по порядку скину на гугл диск там буде все в шикарній якості що як хттось і захоче то і так візьме с0бі звідтам.

663 подобається це.
  8. BaNdErIvec

BaNdErIvec Obergefreiter

Повідомлення:
    57
    Адреса:
    львів
    я ж викинув з метою щоб мені щось сказали по документах...всі тільки говорять про те що я маю з ними зробити,ніхто не почав реально допомагати...все сам от для прикладу почав роботу по книжках з авторами почав з першої по списку хто такі бандерівці-атор Петро́ Микола́йович Феду́н-Полта́ва (псевдо: «Петро Полтава», «Волянський», «Север», «Зенон», «П.Савчук») (24 лютого 1919, с. Шнирів, Бродський повіт, Західноукраїнська Народна Республіка23 грудня 1951, с. Вишнів, Рогатинський район, Станіславська область) — заступник Голови Генерального Секретаріату Української Головної Визвольної Ради, член ОУН, керівник Головного осередку пропаганди Проводу ОУН, референт політвиховного відділу Головного військового штабу УПА і керівник Бюро інформації УГВР; чоловий ідеолог («політвиховник») українського збройного підпілля ОУН-УПА 1940/50-их рр., пропагандист, публіцист і редактор та автор багатьох повстанських публікацій.

663, CrazyFrog та Bakay подобається це.
  9. BaNdErIvec

BaNdErIvec Obergefreiter

Повідомлення:
    57
    Адреса:
    львів
    зараз швиденько закину решту документів

10. BaNdErIvec

BaNdErIvec Obergefreiter

Повідомлення:
    57
    Адреса:
    львів
    брошури які набиралися в ручну(є оригінали в музеєх і література сканована чи перевидана в інтернеті))

Images:

100.PNG
    100.PNG
    102.PNG
    103.PNG
    104.PNG
    105.PNG
    106.PNG
    107.PNG
    108.PNG
    109.PNG
    110.PNG
    111.PNG
    663, sergeyk2, rrb та 2 іншим подобається це.
  11. BaNdErIvec

BaNdErIvec Obergefreiter

Повідомлення:
    57
    Адреса:
    львів
    і можливо повторюєтся але чомусь сканував окремим файлом думаю закину...

Images:

200.PNG
    201.PNG
    202.PNG
    203.PNG
    204.PNG
    205.PNG
    206.PNG
    207.PNG
    663, sergeyk2, rrb та 2 іншим подобається це.
  12. BaNdErIvec

BaNdErIvec Obergefreiter

Повідомлення:
    57
    Адреса:
    львів
    з документів все...ті що друковані в ручну зшиті ниткою на фото видно.......

13. BaNdErIvec

BaNdErIvec Obergefreiter

Повідомлення:
    57
    Адреса:
    львів
    і на кінець звіту починалося все з того що виходили покопати десь 3 тижні перед тим як знайшли документи підняли колечко патріотика УПА,таких знахідок 2 роки не було прийшли на те місце ще раз...от і результат...

Images:

колечко 2.PNG
    колечко.PNG
    663, sergeyk2, rrb та 3 іншим подобається це.
  14. severust

severust Stabsgefreiter

Повідомлення:
    103
    Знав я пана який здав подібний архів у Львівський музей визвольних змагань. Спеціально відвідав цей музей. Жодної листівки, агітки чи документів зі знайденого архіву я не побачив. Мабуть вивчають! А швидше всього гниють ці документи десь в підвалах музею.

663, ХАЗБУЛАТ, Jurgenss та 5 іншим подобається це.
  15. BaNdErIvec

BaNdErIvec Obergefreiter

Повідомлення:
    57
    Адреса:
    львів
    Я ж кажу якби можна було бути 100% впевненим що такі матеріали належно зберігатимутся в музеї була б інша справа,найураще на мою думку що б для нього було так це припадав пилом в вологій кімнаті де перепади температури і таке інше,а найгірше так як буває все б розпродали по приватних колекціях наробили копій і сказали таке приніс)

663, Bakay та biocorrector подобається це.
  16. GINDENBURG

GINDENBURG General-major

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    80
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    131
    Повідомлення:
    9.012
    Адреса:
    Украина
    Я теж один раз здав до музею пару речей.
    Уже пять років виставляють... :(:(:(

З повагою.

BaNdErIvec подобається це.
  17. biocorrector

biocorrector Schütze

Повідомлення:
    3
    Адреса:
    Україна
    Можливо маєте рацію... . Догадувався, але не думав, що настільки все погано... .

18. GINDENBURG

GINDENBURG General-major

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    80
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    131
    Повідомлення:
    9.012
    Адреса:
    Украина
    У музеях є така чорна діра яка називається запасники.
    Навіть у моєму рідному місті є така проблема...
    А коли рядові радянські ордени в єкспозиції
    лежать копії - то це дивнувато... :(:(:(

З повагою.

Ruff, Jurgenss, Paul_Gudvin та 3 іншим подобається це.
  19. Mazepynka

Mazepynka Feldwebel

Повідомлення:
    749
    Адреса:
    Україна
    Добрий, дозвольте, мені словечко, ну по-перше автора знахідки вітаю !!!
    По-друге, знахідка безумовно, безцінна, принаймі для мене.
    По-третє, багато музеїв дійсно може просрати знахідку принаймі, із-за того, що немають місця на неї.
    По-четверте, і як на мене саме ОСНОВНЕ, це те, що потрібно шукати ідейних музейників на цю тему (не смійтесь, таке є): м. Львів, http://www.cdvr.org.ua/books Вони мають досвід реставрації, відновлення та зберігання подібних архівів.
    Пам*ятайте, на паперах і чорнилі йдуть незворотні процеси, все може посипатись в будь-який момент, папір і чорнило окислюється і т. д.
    А от в СБУ, мабуть не найкращий вихід (там,в темі, хтось радив).
    Все у ваших руках, хотілось би, щоби ніщо не пропало, і небуло забуто.
    Дякую за увагу!
    P.S. Доречі, якщо знайду посилання, то закину вам, про те, що СБУ, всетакі небайдужі до даної теми.
    А, ще у фейсбуці є такий Руслан Забіла, хоч приватно з ним порадьтесь, як зберігати папери. Він теж з цього центру.

ArtBorsuk та Барражер подобається це.
  20. Mazepynka

Mazepynka Feldwebel

Повідомлення:
    749
    Адреса:
    Україна
  21. Mazepynka

Mazepynka Feldwebel

Повідомлення:
    749
    Адреса:
    Україна
  22. BaNdErIvec

BaNdErIvec Obergefreiter

Повідомлення:
    57
    Адреса:
    львів
    https://reibert.info/threads/drukovana-agitacija-upa.451157/#post-8782444 на мою думку я все зробив совісно ..не почав щось ховати продавати частинами,гарно все відсканував і ти ворог народу ...ЩЕ РАЗ КАЖУ БУЛИ Б ТУТ АРХІВНІ ДОКУМЕНТИ ЧИ ДАНІ ПРО ЗАГИБЛИХ ДРУГЕ ДІЛО .....ТІ ВСІ СТАТТІ Я ПЕРЕЧИТУВ ТАМ ЗАКОН ПОРУШЕНИЙ В 2 МІСЦЯХ САМЕ АРХІВИ І ЦІНА НА РИНКУ БІЛЬШЕ 500 ТИСЯЧ(7 ДОКУМЕНТІВ ПИСАНІ РОМАНОМ ШУХЕВИЧОМ)А ТУТ ПРОСТО ПРОПАГАНДА...НЕ ХОТІВ РОБИТИ **СРАЧУ** РОЗКИДАТИ ВСЕ ...ДЕ ХТО СКАЖЕ МОЛОДЕЦЬ А ДЕХТО ВСЕ ОДНО ДОКАЗУВАТИМЕ СВОЄ...В КОЖНОГО СВОЯ ДУМКА І ПОЗИІЯ....

vladoSS подобається це.
  23. severust

severust Stabsgefreiter

Повідомлення:
    103
    Панове. Передивився ще раз всі виставлені фото. Ніяких унікальних документів там нема. Звичайні листівки, агітки, газети і брошури. Все давно вивчено та досліджено. На фіолетовому подібна література продається вже який рік. Єдиний документ який може зацікавити дослідників - це зошит, але на скільки я зрозумів там тільки звіти про фінансову діяльність.

liman та GINDENBURG подобається це.
  24. liman

liman Oberleutnant

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    266
    Лоти
      на продажу:
    30
      продані:
    513
    Повідомлення:
    7.004
    Адреса:
    Рівне - сіті
    Крутчий архів.
    Можт скани передати для Інституту історичної памяті? Вятровичу?
    Можливо там є і згадки про Волинь?

Читаю 1. Допомога Східнякам. Цікаво що то за допомога така?

Словом...якщо що скидайте хоч скани на пошту мені..я перешлю фахівцям історикам для вивчення.
    З пов

Piasterol та Mazepynka подобається це.
  25. Nikolay Semenenko

Nikolay Semenenko Stabsgefreiter

Повідомлення:
    187
    Адреса:
    Praha
  26. 663

663 ✠ Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    12
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    7.586
    Адреса:
    Україна.
    Перечитував вашу тему пару рас. Чесно кажучи я б на вашому місці навіть і не знаю що зробив. Відати в музей ?, в архів ?, кому ?.
    Про вище згаданий бідон з Тернопільщини, то обложки та обгортки з документів з того самого бідона вільно продавалися, в Тернополі на так званій в народі біржі.
    Для чого було розбивати цю знахідку державослужбовцям на корисні документи та на папірці ?. Що в них місця для зберігання не було ?. Ні, ці гниди як завжди хочуть рішати чиюсь долю, та поповнити свою кішеню. Історія їх мало цікавить.
    Зберігання вашої знахідки в одних руках це було би дуже добре. Основне питання-ДЕ ?.
    Якщо навіть розійдеться по всій Україні, в такому випадку, особисто я прийнявби це як славу бійців УПА яка не забута в усіх куточках України. Колекціонер буде показувати ці листівки друзям, дітям, кожен рас згадуючи цих мужніх людей.
    Те що ви роздруковуєте матеріали та викладаєте в вільний доступ це великий плюс.
    Бажаю вам прийняти правильне рішення !.

BaNdErIvec подобається це.