Можливо, але це висновки світових світил медицини: «За новою віковою класифікацією ВООЗ (2018), молодий вік визначено в межах 18–44 р. Учені України та країн СНД традиційно до молоді зараховують підлітків 15–17 р., у яких завершується фіз. розвиток і які мають юрид. відповідальність, а також осіб від 18 до 35 р.» З іншої сторони не можу не погодитись, що тривалість життя в пострадянських країнах суттєво нижча, аніж в розвинутих країнах (якщо не помиляюсь, у чоловіків це приблизно 63 роки)… Я ж мав на увазі чоловіків не першої молодості, що у моєму розумінні охоплює вікову групу десь 35-45-ти років…
Дай боже щоб з дитиною усе було гаразд але дозвольте й свого п'ятака тицьнути. Різниця в віці між батьком та дитиною - два покоління. Поки дитина мала, воно не відчувається а от згодом...
Я Вам кажу, про втрату коду клітинами при кожному акті розділення. І цей ефект накопичується кожну секунду, хвилину, добу, рік. Ви мені кажете про юридичну відповідальність. ))) Чи не здається Вам це дивним?
Процес старіння чоловіків починається з 35-ти років, що повʼязано зі зниженням виділення в організмі чоловічого гормону - тестостерону… Процеси раннього старіння (як-то передчасне облисіння, сивина, окремі зморшки) радше містять в собі генетичні особливості, наслідки катастроф (Чорнобиль) та нездорового способу життя (наркоман до 25-ти років може і не дожити)….
"Стартовий пакет" не недоторканий, з віком з'являється все більше битих генів, мутованих. Ну типу як пікселі на екрані вилітають, то там, то там. У алкаша більше, у ЗОЖника менше, але у обох.
Також над цим задумувався (щоб діти по бороді не бігали) і навіть обговорював з одним знайомим; типу, соромно буде, коли ти прийдеш на батьківські збори, а там всі молоді; мені відповіли (з власного досвіду), що це фігня і зачасту є багато батьків, у яких народилися вже другі-треті діти або діти в іншому, пізньому, шлюбі…
Я не буду розглядати якісь припущення, я маю наглядний приклад свого чада; народжений, коли я мав сорок три роки, він не має якихось суттєвих протипоказань, жвавий, веселий, життєрадісний і смикалистий!) Правда, я все життя зі спортом (культуризм, настільний теніс, ходьба, біг) і без шкідливих звичок….
А могли б написати , шо згодні взагалі з усім шо я пишу, і мені було б приємніше Бо оте " у даному випадку", якби трохи с з намйоком шо хвюрер буває і неправий, а так нізя
Я не казав, що це правило, я виходив зі свого прикладу і ще не одного такого, який відбувався на моїх очах; свого часу тренував пацана, який був пізньою дитиною у батьків, так він був не тільки обдарований природною красою, смуглявим кольором шкіри, великими кучерями, він ще й мав талант до настільного тенісу (мʼякість рухів, чітке виконання топсів); з іншого боку, він дещо відставав у зрості та масі від однолітків та мав чи не хворобливу гіперактивність…
Дехто в 50 років, може передати кращі гени ніж хтось в 20ть, бо початково має набагато кращий набір генів ніж його візаві. Але ніхто не передасть кращі гени в 50ть, відносно себе ж 20річного.
Так, погоджуюсь, все залежить навіть від банального фарту: двадцятирічний Я можу мати 95% хороших сперматозоїдів і 5% бракованих та двічі «відстрілятися» останніми, а 43-річний (як на мене, краще вкластися таки до 45-ти) може мати 60% таких собі плюс бракованих, а двічі підряд «зарядити» саме тими, що треба (бронебійними) Певно, у моєму житті траплялися виключення з правил, але я ділюся своїми спостереженнями і нікого ні в чому не переконую)
річ не в сперматозоїдах а в якості ДНК яке вони передають, вже написали, з часом не покращується, ще одна істина, друга дитина завжди краще, здоровіше першої, тут вже материнска частина важливіша. При всьому тому приєднуюсь до найкращих побажань. І той, були в історії випадки коли генії по розрахунку на перший другий були дванадцятими. І це не суперечить правилам, бо геній це мутант з усіх боків. Тобто не звичайна особина.
Той пан вважає, що якість днк обчислюється площею лисини та тривалистю стояка. Тож добровільне викладення чутливої інфи про родину на радість шкідникам вже не дивує. Пазли склалися.
Так а може десь у майбутньому хфюрер викладе сором про себе, родину, сусідку та дочку завгоспа. І мені стане соромно. Звідки ж я знаю, кого зажує рожеве поні першим)))
Той інший пан неуважно читає мої попередні коментарі, а я неодноразово наголошував, що якість ДНК визначається спадковою генетикою, здоровим та активним способом життя, повноцінним відпочинком (сон, відновлення після фізичних навантажень та втоми), правильним харчуванням, уникненням стресів (раніше не казав, але тепер розширюю перелік) та зведенням до мінімуму шкідливих звичок….
деякі з відсутніми звичками померли в 40. Ще деякі з усіма можливими пережили 100 або близько до того.
Завжди є винятки з правил, передчасно вмирають і люди, які вели здоровий спосіб життя; але в такому випадку ми повертаємося до ключового пункту довголітті та міцного здоровʼя - генетики! Чи не вмер цей умовний чоловік якраз через слабе серце (чи інший внутрішній орган), яке дісталось йому в спадок від діда-прадіда?… До прикладу, мій дід дожив майже до 90 років і все життя курив міцну махорку; казали: «Бачите, курив і стільки прожив!», а у мене запитання: а чи не прожив би значно більше, якщо би не курив та вживав менше жирної їжі, солі та цукру?»…