Єврей просить в США політичного притулку. Каже, я рятуюсь від антисемітизму в СРСР. Так ви ж полковник авіації, в чому ж причина? В 1973 році наша ескадрилья полетіла бомбити Тель Авів , а мене не пустили.
Іде Іван-дурень лісом. Захотів пити – бачить озеро. Звісно, спустився. Бачить, на пляжі біля води загоряє Змій Горинич. Лежить, су*а така, кінську ногу догризає, димом пихкає... - Ах, дурно! - кричить Іван-дурень, вихоплює меч-кладенец і починає рубати Змію голови. А змій - одну голову мечем геть - на її місці дві виросло. Загалом, уже вечір, Іван-дурень замахався рубати, перед ним замість триголового змія вже стоголове чудовисько. — Стривай, Іване... — каже чудовисько. Ти навіщо взагалі прийшов до озера? — Водиці випити, — каже Іван-дурень, втираючи змоклий лоб. - І що? — питає чудовисько з неприхованим інтересом. — Я тобі пити не давав? На, пий! Це я до чого веду... Я щодня російських патріотів питаю: чого вам не вистачало? Де ви на колінах стояли? Що вам так нестерпно було перебувати з усіма у нормальних стосунках? Хто вам, Іванам, пити заважав? Нафта була по 100, мир-дружба-жуйка, ніяких санкцій, Олімпіада — о, спорт — ти мир!, крики «Тагіїїл!» і «Геленджіїіїїк!» по всьому світу!!! "Німців" кожне 9 травня перемагали на всіх курортах, були рукостискані, всякі конференції, саміти, співпраця, спільні розробки та навіть військові програми... Вам було погано? Як я розумію, свідомим людям таки не зрозуміти, як можна придумавши собі ворога і погрози, почати війну, навернути проти себе весь розумний світ, проїбати власний добробут, навернути зростання в стрімке падіння, зіпсувати собі репутацію, стати ізгоями і наразити свою країну на ризик війни і знищення та розпаду... Заради чого? У чому великий задум? Хто вам, дурням, пити заважав?
Дерибасівською йде єврейська мама й веде за ручку двох хлопчиків. Їх зустрічає знайома: - Вітаю, Сара Абрамівна! Які милі у Вас крихітки! І скільки ж їм рочків? - Гінекологу шість, а юристу чотири.
Моня прийшов до дому: Циля, ти не повіриш, був сьогодні у Цукермана, такі не втримався, украв наші срібні ложечки