Ні я їду і буду якось з місцевою мошкарнею домовлятися,а що робити? не забудте панові К. нагадати,шо там його проценти чекають у вигляді двох кулеметів https://reibert.info/threads/vopros-k-zhiteljam-volynskoj-oblasti.871660/ З Повагою
Останні 10 років - в Шацьк - це обовязковий атрибут літа. Їду тільки на гряду . Маю телефони двох останіх баз - там тихо і дешево. Перед поїздкою ДОВГО видивляюсь погоду - мають поляки показати АПСОЛЮТНО чисте небо БЕЗ ХМАР !!! В Шацьку нема що робити в погану погоду (це моє бачення)Їду на кілька днів в залежності від погоди. Ніяких хворих як писали више не бачив...Останні два роки ВЗАГАЛІ не було комарів !!!! Не маю пояснення цьому феномену але це факт...Маю трьох дітей . Винайшов розвагу щоб не нульгувати. Беру невеликий надувний човен привязую його до пояса захожу по пояс в озеро бажано де є люди.. Гачок хробак лєска два метри з петелькою на палець. Помаленьку ідеш піднімаючи мул ногами і.... ловиш один за одним окунці і верховодку...Минулого року з своїми пацанами наловили повний тазік великий. Засипаєш сіллю і звониш мені мій телефон є в підпису.
собственно Шацк и озёра для меня как один из пунктов. Времени маловато: в любой момент могут выдернуть на службу. Да и у жены отпуск коротенький - всего 14 дней из них 4 дня нужно быть дома. Посему планирую лиш небольшие не напряжные покатушки. Стартону из Киева, пару дней пока жена решит свои вопросы на родине - в Коростене у тёщи мотик подшаманю в дорогу (на родине у жены больше возможностей для того)... После стартуем на Шацк... Пару тройку дней матраса, ежли выдержим конечно - старт на Владимир - Волынский (срочку там рядом служил в 90-х- желаю на развалины казармы поглазеть )))) Далее Львов - Тернополь-Почаев-Шепетовка-Житомир ... ну а закончу либо у тёщи в Коростене, либо уже дома в Киеве ...По обстоятельствам.
П.С до речі після 10 серпня там робити нічого, Не згідний!!! Кілька років тому ( память слаба )шикарно відпочив і накопався останній тиждень літа. Спеціально їхав - всі повиїзджали пакувати дітей в школу а ми на пустих базах балділи ( була чудова погода) !!!
Я теж шось ні разу так і не погодував комарів.Хоча брешу,на острові ледь не зїли,в них там штаб.Теж планую десь 4го забуритись на днів десять.
Колись приїхав -опустив скло машини ...і чуть не зїли комарі... Дитина на пляжі плакала вся обліплена комарами на сонці!!! Останні роки ляпота! Як цього року не знаю. НЕ БУЛО ще по моїх вимогах погоди...Коли було вже двоє дітей - продав машину. Зі Львова ПОСТІЙНО їдуть приватні маршрутки які відвозять і забирають...їздив маршрутками - непроблема! МОЯ ДУМКА - ШАЦЬК - тільки коли сонячно - і ТІЛЬКИ - ПОНЕДІЛОК -ПЯТНИЦЯ! ( на вихідні призджає Луцьк і місцеві бухати кричати буянити і т.п.)
Це обійдеться значно дорожче. Ніколи не платив дорого. Останні бази на гряді -були без каналізації і працювали нелегально.. тому ціна завжди була символічною...я їхав не за комфортом і музикою пів ночі з дискотеки а за спокійним відпочинком..і завжди нормально відпочивав..і гриби білі збирав ( іменно тому що остання база). Був один рік що було дуже тепло і не було місць. Взяв палатку а ставити на березі озера не можна було- менти ходили кожний день навколо озера.Домовився без проблем і поставив за копійки на території бази біля озера...
Перепрошую за багатослівність - але в цьому році тому і не був -не ма нормальної шацької погоди...як тільки вистрілить ЖАРА - місце ми завжди найдем!!! СВИТЯЗЬ - УНІКАЛЬНИЙ ОБЄКТ ПРИРОДИ- і не слухайте розмов про якигось хворих...Є люди яким ВСЕ неподобається...
В Шацьку не дорого Ви ніде не відпочинете,там нема такого поняття недорого,Турція Вам дешевше обійдеться...
Нате: На Волині - новий температурний рекорд Сьогодні, 17:55 0 2 На метеостанції “Світязь” 1 серпня синоптики зафіксували абсолютний максимум для Волині. Температура повітря сягнула 37-ми градусів у тіні, - повідомляє НСТУ "Нова Волинь". Це рекорд за останні 50 років спостережень. Причиною небувалої спеки на Волині синоптики називають надходження гарячого сухого циклону з Північної Африки. Останні кілька днів стовпчик термометра удень досягав позначки 33-37 градусів. За правилами метеорологів, температура повітря вимірюється у тіні. Відтак, на сонці волиняни помічали, що ртутний стовпчик піднімався далеко за 40. Як розповідають синоптики, гаряче волинянам буде ще довго. І хоч у найближчі дні спека дещо спаде, але буде все одно спекотно: 29-34 градуси. Також розраховують на появу хмар, подекуди можливі короткочасні грозові дощі. У зв’язку з аномальними для Волині погодними умовами, на 20% збільшилась кількість викликів “швидкої допомоги”. Особливо страждають люди літнього віку та хворі із гіпертонічними розладами, повідомила лікар виїзної бригади обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Ірина Анекушина. За таких умов медики радять контролювати свій артеріальний тиск, не виходити на вулицю з 12 до 16 вечора і вживати достатню кількість рідини – до 2-х літрів на день. Лікарі також закликають не вживати спиртного і особливо уважно стежити за дітьми на водоймах. Адже кількість відпочивальників на річках і озерах, а відтак і нещасних випадків із ними, у спекотну погоду збільшується. Особливо гаряча пора на курортах у Шацькому районі. Адже на метеостанції “Світязь” 1 серпня синоптики зафіксували абсолютний максимум для Волині.
Завтра буду всё это ощущать на себе Хотя жару переношу отлично 30ть это нормально.ГЛАВНОЕ ЧТО ВОДА РЯДОМ
в общем так ... Шацкие уже позади ... Точнее одно озеро - Свитязь. Ради разнообразия две ночёвки на разных кемпингах. Первая ночёвка в с. Свитязь. Народу много, но тем неменее никто не быкует, всё чинно, благородно - спасибо, пожалуйста. Кругом чистота (нашли шикарную полянку в тени под палатку ... ни бычка, ни фантика. Так и за собой оставили). Освещение в наличии. Колонка с водой для готовки - есть, притом вода без осадка - хоть не кипячёную пей. Мусорные контейнеры, за сутки при нас вывозили, да и гавнецо в сортирах откачивали + ходила женщина, посыпала хлоркой и водой поливала. Денег на входе не брали, но вечером подходили люди, собирали. Цена символическая, 20 грн. К сожалению жена с кассой ушла чего покушать взять, налички с собой не было ... Сказали что на обратном пути зайдут, да так и не зашли ... Утром, ближе к обеду уехал. До сих пор стыдно. Пляж отличный. В общем если не ждать всех благ цивилизации оценка 5 из 5. Вторая ночёвка - с. Гряда ... По сути база какая то а не село... Кемпинг на поляне, тень - три деревца. Денег взяли прям при въезде, притом 20 за мот и 25 палатка. Мусора вокруг дофига. Народу на всё поле машин 10. Стали относительно не далеко от какой то компании пожилых кумовей - пришлось замечание делать: орали как буд-то вокруг лес глухой но лесник в том лесу должен знать и какое у них давление и кто с кем бухает и кто кого трахает. К сожалению переехать на другое место никак - ибо открытая местность... Как оказалось не они одни такие - под вечер пять из десяти компаний ужрались и врубили музыку (все разную) часов до трёх ночи. Ну а заодно на базе часиков до 12 дискатека в лучших традициях ... Одним словом весело спалось. Вода из скважины, правда с осадком: паходу насос старый, ржавый. Сортир в наличии, притом в отличии от первой базы - капитальное строение, а не деревянные кабинки. Но то ли от того что на солнцепёке, то ли от того что хлорку не сыпят - глаза выедает. Из плюсов по сравнению с первым паркингом - больший выбор в магазинчике на территории. Правда выбор бухла в основном. Из пяти поставил бы оценку три... Да и то с натяжкой. Как то так ... Утром стартанул ... Владимир-Волынский - Луцк ... И вот сейчас в Клевани - решили благ цивилизации в мотеле вкусить ... Вот такой вот отчётик - ИМХО.
Правдиво ,теж підпишусь під кожним словом. п.с.крайні кілька років відпочиваю на інших озерах,менших,але як в говорять, менше людей ,більше кисню. Той деревянний кемпінг перед Клєваню,там теж буває по різному....аби не субота,до ранку будуть весілля доспівувати. Але спека крайні 10 днів все таки є,правда були 2 дні дощові і хмарні.
Вітаю!Я також вже з відпочинку! Ну що сказати,на Світязі на набережній з четверга по неділю нема що робити. Толпа людей,місць зовсім нема,навіть по 300грв.за людину.Як то побачив шось додому захтілося))) Але потім переїхали в Пульмо(переговорили з жінкою яка рибою торгувала)Зняли в неї будинок жили там самі-100грв.людина.на 7мь чоловік.Та і зрозуміли що попали зовсім в інше місце!Ні людей ні сміття,пляж пустий роби що хочеш)))Доречі будинок в неї сттарий(дерево)в спеку прохолода як з кондюком,а коли троха впала температура то було дуже тепло.До пляжу пішки 15хв.До магазинів 10ть.Багато чого можна придбати в сусідів по вулиці(Дешевше ніж на набережній.Комарів майже не було,місцеві казали шо давно іх немае в такій кількості як були раніше.Так що дуже задоволений! От якось так З Повагою до ВСІХ
Прошу прощеницв, тырнет ни к черту... Так и получилось .... Щацкие, Владимир волынский- луцк- ночевка в скольмо... Сегодня под почаевом в палатке на берегу озера, недалеко от источника св. Анны... По сути времени вагон и телега, денег набенз мало мало в запасе... А маршрут.. Эт такое... Жена утром по глобусу корректирует )))[/QUOTE]
Мне же дорога важна и места новые... А куда рулить... Пока есть время и денег на горючку в бак, да пиво к ночевке - штурман-жена направит ))) Хотя... А я разве сильно от маршрута отклонился ? Разве что во Львов не заехал... Дык видел там уже все ))) Разве сравнится большой город с таким видом ? ))))