Чому варто спілкуватись українською мовою?

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем j.wais, 12 жов 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. reider74

reider74 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    651
    Адреса:
    Киев
    Так думають, тільки ті, хто не бував в Ваших краях... не знаю як зараз, але в 92 році багато людей говорило украінською, і люди були завжди привітні...

Волверин подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Термос пищевой с широким горлом на 800 ml. от компании Bergner. Удобный, надежный, хорошо хранит тем...
      380 грн.
    2. 500 грн.
    3. (в наявності 3 шт.)
      Кружка стальная с карабином 250 мл KARABINER BECHER S/STEEL 250ML BLANK - Дорожная кружка с карабин...
      300 грн.
    4. Продам питну систему гідратор армії США USGI MOLLE II Hydration System Carrier Multicam 3 L за вашу...
      270 грн.
    5. Походный туристический фильтр для воды Survivor Filter Pro Переносной фильтр для воды Survivor Filte...
      1300 грн.
  3. Alexmusel

Alexmusel Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    12
    Повідомлення:
    3.667
    Адреса:
    Украина
    Можу підтвердити. Яничари ще гірші кацапів. З частиною своєї рідні в кацапстані я вимушений був розірвати всі зв'язки. Почали писати мені,що я з автоматом і фашистською свастикою,розвішую на стовпах русскоязичниг младенців. Не став їх розчаровувати.:D

Luftwaffen, natafokss888, ZioViktor та ще 1-му подобається це.
  4. Alexmusel

Alexmusel Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    12
    Повідомлення:
    3.667
    Адреса:
    Украина
    Гарно сказано.
    Zen Antipop.

Мені тут останнім часом бува закидає, мовляв, я “ділю людей за мовною ознакою” на “справжніх” українців й “несправжніх”.

Та натомість я ділю людей не так за ознакою мови, як за ознакою їхнього СТАВЛЕННЯ до мови.

Річ у тім, що справжній українець (навіть якщо він народився у мовно зросійщеній родині й сам в житті послуговується переважно російською) ніколи не опиратиметься ре-українізації України, адже свідомий українець розуміє цінність української мови та важливість позбуття постколоніального спадку, серед іншого й у мовній царині. Його не треба в цьому переконувати.

Натомість антиукраїнця (як би він сам себе не позиціонував) легко визначити по тій істериці, саботажу, несприйняттю та відторгненню, що їх викликає у нього сама українська мова та/або будь-яка спроба покращити її становище, підвищити статус, розширити ареал її вжитку тощо.

При цьому мені геть байдуже, що саме є причиною, яка спонукає його не лише триматися за власне “узкоязичіє” (зрештою, це його особисте право і вибір), але ще й АКТИВНО ОПИРАТИСЯ бажанню інших людей позбутися надмірного засилля цієї мови у нашому житті. Чи то він занадто гарно засвоїв ті комплекси національної меншовартості, які окупант століттями штучно прищеплював українцям. Чи він сам є окупантом або свідомим їхнім нащадком. Чи йому просто ліньки змінювати свої звички. Чи він і справді відверто й послідовно ненавидить все українське… Причин може бути багато, але результат один: його активний опір знеросійщенню України.

І разом з тим мені однаково, чи ненавидить той антиукраїнець путіна, чи “скакав” він з нами на Майдані, і навіть чи встиг він вже побувати в АТО, чи лише збирається.

У 1917-21 роках поряд з військами УНР та Директорії проти російських більшовиків також воювали і так звані “білі”. Але попри те, що вони певний час й за певних обставин вважалися нашими союзинками, воювали вони НЕ за Україну. Українство, українську мову, нашу державну самостійність вони не сприймали, а подекуди відверто зневажали і ненавиділи. Так, вони боролися з “червоними”, але воювали вони лише за іншу версію російської імперії. Вони хотіли відновлення старої Росії, а не побудови нової, якої прагнув Ленін і Ко…

Отже, справжнім критерієм, який визначає хто перед нами — українець чи ментальний росіянин (незалежно від етнічного походження) є лише те чи бачить він Україну справді українською, чи просто ліберальнішою та вільнішою версією Росії (“Росія-2”), з усіма її культурними та іншими атрибутами, де мова відіграє провідну роль.

Жоден справжній українець (навіть якщо він є ТИМЧАСОВО російськомовним) не приходить в мої пости на мовні теми серти в коментах своїм обуренням, “батхертом” та цінним “мнєнієм”. Справжній українець більше переймається тим, щоб навіть якщо не він сам, то хоча б його діти не просто пасивно володіли, але й активно застосовували українською у щоденному спілкуванні. А отже він не опиратиметься, а навпаки — вітатиме будь-які ініціативи, спрямовані на знеросійщення України, ре-українізацію наших земель, розвиток та просування української мови в усіх сферах життя.

Luftwaffen, Dietrich88, rathenau та ще 1-му подобається це.
  5. консерватор

консерватор General-leutnant

Повідомлення:
    33.108
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    дуже показовий пост. виявляється що усі хто спілкуються Українською хутарьйанє.
    як то кажуть ані додати ані відняти.

Luftwaffen подобається це.
  6. Alexmusel

Alexmusel Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    12
    Повідомлення:
    3.667
    Адреса:
    Украина
    Не так давно в цій темі мені озвучили,що я рогуль. І саме через питання мови. Саме це і вж основною відмінністю між українцем і не українцем.. Це зверхнє,я б сказав дискримінаційне,принижуючи ставлення до всіх,хто не розмовляє на російській. Для них це люди нижчої раси. Хоч насправді,я можу з упевненістю сказати,що багато українців знають російську мову краще,та набагато глибше,ніж "радетели русского языка". На жаль,цих Голохвастових ще дуже і дуже багато на наших теренах.

Luftwaffen, БРОДЯГА 777 та консерватор подобається це.
  7. Alexmusel

Alexmusel Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    12
    Повідомлення:
    3.667
    Адреса:
    Украина
    Колись,ще в інституті мене викликали на розмову в КДБ. І саме з приводу мови. Викладання велось на російській,та й мадам викладач наукового комунізму була дочкою якогось московського генерала. Зайшла мова про театр. І один з міських студентів(а всі вони на той час спілкувались на російській,на відміну від учнів сільських шкіл),заявив,що не відвідує вінницький драматичний театр,бо всі вистави на українській мові. На що я відповів,що соромно народитись і вирости в країні,та навіть не розуміти її мову. Хтось стукнув. Чи то викладач,чи то були в групі стукачі,але викликали. Націоналізм шили. От така історія з географії.:)

Luftwaffen, yaruk, slawuta5 та ще 1-му подобається це.
  8. Kolya27091975

Kolya27091975 Oberstleutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    171
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    310
    Повідомлення:
    9.682
    Адреса:
    Киевская Русь.
    Понятие хуторянин .
    Это когда Ваш ребенок учит в школе 10 лет только украинский язык , и не бильмеса на русском .
    А все что его окружает на русском.
    А в Большых городах есть русский язык приподают ./ вот это городские типули- элита , и базарят в правительств и везде только на русском /.
    Чем Мой ребенок хуже этих ..

Мы чего какие то не такие или не имеем права...
    Чи колхозники не могут его учить , а городским можно??????????????????
    В Моем городе даже вывеска при въезде в город написана на русском языке .. И поверьте на руском все говорят...
    Я же не против .
    Но только все учите украинский, а не избраные учат , а Мой ребенок нет.

Так можно умничать , где живешь и испокон веков говорят на украинском , на русском ни чего не написано и он нафик не нужен.
    А тут все наоборот , 80 % на русском языке /даже больше / --- Я что буду ходить с ребенком и переводить все ????
    Це последняя стадия маразма.

Останнє редагування: 15 вер 2016
    Волверин подобається це.
  9. консерватор

Повідомлення:
    33.108
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    о! ніколи не гадав що розмовляти та знати мокшансько-фінський суржик, який ще називають кацапським єзиком то є ознака ясновельможного пана.
    що ж. кожному своє. хтось вивчає англійську щоб бути більш освідчиним а хтось трясеться за єзиг окупантів.

Luftwaffen, yaruk та Alexmusel подобається це.
  10. Alexmusel

Alexmusel Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    12
    Повідомлення:
    3.667
    Адреса:
    Украина
    Все просто. Корабль не тоне,якщо вода навкруг нього. Він тоне,коли вода у нього в середині. Не так важливо що вас оточує,на якій мові розмовляють і на якій мові вивіска з назвою Вашого міста. Важливо те,як ви відноситись до мови,і до своїх дітей,по великому рахунку. У мене троє дітей,і всі вони досконало володіють українською,і англійською мовами. І я чомусь не переймаюсь тим,що вони російську знають трохи гірше мене.

Luftwaffen, консерватор та Kolya27091975 подобається це.
  11. Kolya27091975

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    171
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    310
    Повідомлення:
    9.682
    Адреса:
    Киевская Русь.
    Правительсво гутарит на москальском , и другие шышаки...
    И канфетки там делают и налоги платють и армии попокушать попадает ...
    Вас це не беспокоит??????

Просырают все , что было и есть.

Ну да главное мова .
    Давайте , можно писать радоватся , а вот Мы какие .
    Но главная задача на сегодняшний день столкнуть лбами украиномовных и русскоязычных.
    Что бы грызня дошла до абсурда.
    Потеште вовика...
    Почва для раши то шо нужно...

Останнє редагування: 15 вер 2016
    Волверин та zloy gnom подобається це.
  12. консерватор

Повідомлення:
    33.108
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    та воно то так. за компанію і жид повісився. як казав мій тесть

Luftwaffen та Kolya27091975 подобається це.
  13. Alexmusel

Alexmusel Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    12
    Повідомлення:
    3.667
    Адреса:
    Украина
    Ні-ми повинні бути кращі від них. І бути прикладом для своїх дітей.

Luftwaffen, SERGHLEO, консерватор та ще 1-му подобається це.
  14. Kolya27091975

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    171
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    310
    Повідомлення:
    9.682
    Адреса:
    Киевская Русь.
    Тут Я с Вами согласен.
    Для многих языковая проблема не есть проблема .
    Самое главное , что в башке .
    Вот так .

Волверин та Alexmusel подобається це.
  15. Kolya27091975

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    171
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    310
    Повідомлення:
    9.682
    Адреса:
    Киевская Русь.
    А Мы еще немецкий знаем ...

Уже писал и могу повторить :

Как Вы думаете кто большее бельмо в глазу у агрессора :
    -- тот кто говорит на Западноукраинском диалекте с Украинским паспортом.
    Или Я Украиниц , говорящий на московском диалекте / чтокая и акая / , но с УКРАИНСКИМ ПАСПОРТОМ и готовый за это подохнуть/ за этот паспорт и Страну/.

С УВ.

Волверин подобається це.
  16. консерватор

Повідомлення:
    33.108
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    так то воно так та трошки не так. де більш за все гАвірілі па кацапські? отож. і де зараз війна? теж вірно. чогось ані у дніпрі ані в одесі хоч там теж білшість не україномовна непрокатив кацапській мір. а прокатив на донбасі, де взагалі з мовою геть кепсько.
    і іще одне. для кацапів не треба ніяких приводів щоб розв'язати війну, кацапи розв'язують війну без усяких приводів.

Vogneslav, Luftwaffen та Kolya27091975 подобається це.
  17. Kolya27091975

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    171
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    310
    Повідомлення:
    9.682
    Адреса:
    Киевская Русь.
    Воно то так .
    Но у Нас це дирьмо не прокатило....
    Ху..ло может нюхать х..й пьяной ябизяны.

Волверин подобається це.
  18. Romachick

Romachick General-leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    10.305
    Адреса:
    Sumy.UA.
    Так не пойдет,нада шокать...

Kolya27091975 подобається це.
  19. Kolya27091975

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    171
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    310
    Повідомлення:
    9.682
    Адреса:
    Киевская Русь.
    Вы заметили, практически никогда не упоминают нашего знаменитого земляка Нестора Махно?

Оказывается, это неспроста. Легендарный украинский анархист имел своё, не вписывающееся в сегодняшнюю мифологию, мнение об украинском языке. Оказывается, гуляйполец, потомок старинного казачьего рода Нестор Махно, родившийся и большую часть жизни отдавший Украине, НЕ ЗНАЛ украинский язык и был противником насаждения "мовы".

Цитата:

"...я поставил себе вопрос: от имени кого требуется от меня такая ломота языка, когда я его не знаю? Я понимал, что это требование исходит не от украинского трудового народа. Оно - требование тех фиктивных "украинцев", которые народились из-под грубого немецко-австро-венгерского юнкерства и старались подделаться под модный тон.

Я был убежден, что для таких украинцев нужен был только украинский язык, а не полнота свободы Украины и населяющего ее трудового народа. Несмотря на то, что они внешне становились в позу друзей независимости Украины, внутренне они хватались, вместе со своим гетманом Скоропадским, за Вильгельма немецкого и Карла Австро-Венгерского, за их политику против революции.

Эти "украинцы" не понимали одной простой истины: что свобода и независимость Украины совместимы только со свободой и независимостью населяющего ее трудового народа, без которого Украина - ничто..."

Как то так.

Не будите лихо .. пока оно тихо...
    Язык / мова / ЭТО НЕ СТОИТ И ВЫЕДЕНОГО Яйца....

Главное Любить искрене Свою Страну , где жывешь...
    И Народ , который ее населяет.

Останнє редагування: 16 вер 2016
  20. консерватор

Повідомлення:
    33.108
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    в вас звичайнісінький комплекс меншовартості. ви гадаєте що розмовляючи на єзигє окупантів ви станете уродженим але то не так.
    а що до махна то він звичайний пристосуванець який на тлі перших визвольних змагань допомагав тим хто більше відсипе грошів або інших преференцій. так, він сплотив коло себе велику купу людей але через постійну зміну ореїнтирів, через те що він як той юда зрадницьки вбив Великого Отамана Ничіпіра Григорьєва, він програв. і сконав десь за кордоном нікому не потрібний. якби він мав троха більш розуму та далекоглядності то ніколи не йшов би на співпрацю з жидо-кацапами і був би живий та володів лівобережжям. але сталось те що сталось.
    а це взагалі шедевр!!! і за цим шедевром ну ніяк не приховати кацапські вуха які торчать. бо усі ті закиди що до того що Україна, Українці та мова то є вигадка австро-угорського генштабу були ще задовго до цієї війни і висловлювались кацапами та їхніми посіпаками камуняками. тож не треба знову тягнути ці пришелепкуваті кацапо-камуняцькі казочки сюди та знов заводити платівку брехні від кацапів.

Luftwaffen, David Della Rocco, Artyr та ще 1-му подобається це.
  21. Kolya27091975

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    171
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    310
    Повідомлення:
    9.682
    Адреса:
    Киевская Русь.

У каждого Своя правда.
    У Вас Свое Мнение , у Других другое Мнение.
    Любое мнение , это право того , кто так думает.
    И для него оно правильное.
    И Я его УВАЖАЮ. Хоть оно противоречит Моему.
    И переубеждать , спорить не буду .
    Это ВАШЕ ПРАВО.

У Нас Свободная и Независимая Страна.

П.С. Скажу Вам по сикрету : агрессор к украиномовным Украинцам относится , обычно , даже с пониманием , ну такие Они и Говорят так..

А вот отношение к Украинцам русскоязычным совершено другое --- оНи люто ненавидят их.
    Только за то , что Они говорят, как московиты , а имеют ПАСПОРТ Украинца и готовы умереть за государство под Названием Украина.
    Воюют на фронте защищая Свободу и Независимость Украины.
    И не , как не воспринимают - рУсСкуЮ фиснУ.
    И люто ненавидя ее------/ нОВороСия со...сссииии/ .

Московиты всячески пытаются уничтожить этот "слой" / русскоговорящий/ общества на Украине
    кИссИлевы , сОлоВьевы и т.д...
    Непомогает /третий год уже пытаются/.
    волоДЬка смотрит не помогает -- опа подключается вариант №2 --- мова.
    И начинается гноение, насаждение , промывка мозгов ...
    Уничтожение ....
    Ну не получится...
    папик "раШа тУдеЙ" будет вшоке ....

П.С. Херсоншина рУссКой фисНе показывает кулак с викинутым третьим пальцем ...
    А самый простой вариант : два якоря в рот и семь в жо..у...
    раШа - це жо..а , а жо..е слова не давали .

Волверин подобається це.
  22. Kolya27091975

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    171
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    310
    Повідомлення:
    9.682
    Адреса:
    Киевская Русь.
    Не русскоязычный Украинец , должен и обязан знать Украинский язык / Он по Конституции Государственый/

А говорить можно : на русском , греческом , армянском , грузинском , татарском и т.д....
    На каком угодно.

Только в Украине так могут, в прямом эфире : задать вопрос на Чисто Украинском , а ответить на него на чисто русском / с московским акцентом/...
    Ни одной страны в мире Я такой не знаю больше.

Кацапы в шоке ... чи в жо...е ....
    Оби бебекают только на русском .

Волверин та Romachick подобається це.
  23. консерватор

Повідомлення:
    33.108
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    це вам особисто з самого кремльйа зателефонували та сказали?

24. Kolya27091975

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    171
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    310
    Повідомлення:
    9.682
    Адреса:
    Киевская Русь.
    Не с Ватикана , папа римзкий.

Волверин та reider74 подобається це.
  25. юквест

юквест Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    828
  26. Alexmusel

Alexmusel Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    12
    Повідомлення:
    3.667
    Адреса:
    Украина
    Ще один аргумент.

Images:

IMG_9568.JPG
    Luftwaffen та консерватор подобається це.
Статус теми:
Закрита.