Чому варто спілкуватись українською мовою?

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем j.wais, 12 жов 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. BenUA

BenUA Moderator

Повідомлення:
    3.955
    Адреса:
    Кушкек
    Отож я про що,проблема не в мові а в довбешці

Luftwaffen, natafokss888, Kolya27091975 та 6 іншим подобається це.
    1. Дивіться на фото. При відправці Укрпоштою чи при відправці Новою поштою оплата за пересилку при отри...
      500 грн.
    2. Фуражка пограничника Абсолютно новая, складское хранение, в употреблении не была. Разм. средний.
      400 грн.
    3. Стан по фото,кокарди,підбородочний рант,розмір-58-й.
      350 грн.
    4. Розмір 58. В гарному стані.
      200 грн.
    5. Фуражка Бундесжандармерії (австрійська федеральна поліція) виробник Kappenfabrik Marie Slama & S...
      250 грн.
  2. Alexmusel

Alexmusel Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    12
    Повідомлення:
    3.667
    Адреса:
    Украина
    Майже все життя спілкувався російською-інститут,армія,робота. Але останні три роки намагаюся спілкуватись виключно на українській. Навіть з російськомовними. В тому числі і на Фейсбуці. Цікаво,але дуже добре всі все розуміють. Зять у мене росіянин. Так вже склалося. То дочка з ним теж тільки на українській розмовляє . А він з нею-на російській. І слава Богу розуміються. Але внучка розмовляє українською. Я до чого це все веду. Навіть ті,хто розмовляв російською,за нинішніх умов намагаються переходити на українську. А наші діти і онуки повинні спілкуватися на українській. І я вірю,що так буде!

Luftwaffen, natafokss888, ZioViktor та 12 іншим подобається це.
  3. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    очен похвально.

я пробовал - не очень получается, к сожалению. так вьішло, что в школе ридну мову не вивчав, тому вимушений вибачатися при розмові з украіномовною людиною, що буду розмовляти окупантською.
    дивно, але всі українці добре розуміють потворну мову злих пачвар...

Luftwaffen та рональд подобається це.
  4. Alexmusel

Alexmusel Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    12
    Повідомлення:
    3.667
    Адреса:
    Украина
    Моя думка,що в нинішніх умовах на російській мові в школах,та вишах,повинні викладати тільки російську мову. І це потрібно закріпити на законодавчому рівні. Телебачення,кіно та радіо-теж виключно на українській. Важко уявити в Німетчині передачі на французській мові,або в Англії на німецькій. У нас же засилля російськомовних контентів.

ZioViktor, SERGHLEO, Dietrich88 та 3 іншим подобається це.
  5. консерватор

консерватор General-leutnant

Повідомлення:
    33.108
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    то не є проблема. сам у школі невивчав, тут теж до 2011 року не спілкувався але потім коли вийшов отой прокацапський закон від ригів про надання йазику маже другого державного занчення, перейшов виключно на Українську. тож було б бажання можна і коли вже скроні сивіють навчитись і писати і розмовляти, було б бажання. а помилки? а хто їх не робе, тілько той що нічого неробе!

Luftwaffen, ZioViktor, Meteorit та 4 іншим подобається це.
  6. Govtva

Govtva Oberst

Повідомлення:
    3.764
    Адреса:
    Украина,Полтава
    Только этот адепт лапотного мира забыл или не знает сколько бригад на фронт выставили эти "загнобленнные злыми бандеровцами" перечисленные им области и теперь радостно встречают "асвабадителей" плотным дружеским огнем.

Luftwaffen, рональд, Alexmusel та 2 іншим подобається це.
  7. Govtva

Govtva Oberst

Повідомлення:
    3.764
    Адреса:
    Украина,Полтава
    Я из русскоязычной семьи,но с женой и детьми общаюсь только на украинском они русским свободно не владеют,писать мне проще на русском так как почти все детство провел за пределами Украины и СССР и зная украинский с детства автоматически переводил тексты преподавателей в техникуме иначе бы тоже перешел на украинский.Хотя уже где-то говорил что за два года я видел много "патриотов" прячущихся от повесток и этнических русских молча ушедших на фронт.Двум своим товарищам предлагал перевестись в рембаты,но те отказались и пошли на передовую.Так что язык не главное,главное как ты собираешься защищать свою землю или прятаться и еще хуже предавать.

Luftwaffen, консерватор, Alexmusel та ще 1-му подобається це.
  8. BenUA

BenUA Moderator

Повідомлення:
    3.955
    Адреса:
    Кушкек
    Ох ви ж лукавий.Усі свої україномовні помилки ви маскуєте під галицький діалект,я давно це помічаю

Luftwaffen, ZioViktor, рональд та 4 іншим подобається це.
  9. Alexmusel

Alexmusel Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    12
    Повідомлення:
    3.667
    Адреса:
    Украина
    Як на мене-геніально.

Було це давно, ще за старої Австрії, в 1916 році. В купе першої кляси швидкого потягу Львів - Відень їхали чотири пасажири: англієць, німець, італієць.

Четвертим був відомий львівський юрист Богдан Косів. Розмова велася навколо різних проблем і тем. Нарешті заговорили про мови - чия краща, котрій з них належить світове майбутнє.

Першим заговорив англієць:

- Англія країна великих завойовників і мореплавців, які рознесли славу

англійської мови по всьому світі. Англійська мова - мова Шекспіра, Байрона, Дікенса, Ньютона та інших великих літераторів і вчених.

- Ні в якому разі, - гордовито заявив німець. - Німецька мова - це мова двох великих імперій - Великої Німеччини й Австрії, які займають більше половини Європи. Це мова філософії, техніки, армії, медицини, мова Шіллера, Гегеля. Канта, Вагнера, Гейне. І тому, безперечно, німецька мова мас світове значення.

Італієць усміхнувся і тихо промовив:

- Панове, ви обидва помиляєтеся. Італійська мова - це мова сонячної Італії, мова музики й кохання, а про кохання мріє кожен. На мелодійній італійській мові написані кращі твори епохи Відродження, твори Дайте, Бокаччо, Петрарки, лібретто знаменитих опер Верді, Пуччіні, Россіні, Доніцетті. Тому італійській мові належить бути провідною у світі.

Українець довго думав і нарешті промовив:

- Ви ж по суті нічого не сказали про багатство і можливості ваших мов. Чи могли б ви написати невелике оповідання, в якому б усі слова починалися з тої самої літери?

- Ні. ні, ні! Це ж неможливо, - відповіли англієць, німець та італієць.

- На ваших мовах неможливо, а нашою - просто. Назвіть якусь літеру, - звернувся він до німця.

- Нехай буде П - сказав той.

- Добре. Оповідання буде називатися.

ПЕРШИЙ ПОЦІЛУНОК

Популярному перемишлянському поетові Павлові Подільчаку прийшло поштою приємне повідомлення:

Приїздіть, пане Павле,- писав поважний правитель повіту Полікарп

Паскевич,-погостюєте, повеселитесь . Пан Павло поспішив, прибувши першим потягом. Підгорецький палац Паскевічів привітно прийняв приїжджого поета.

Потім під їхали поважні персони - приятелі Паскевичів... Посадили пана Павла поряд панночки - премилої Поліни. Поговорили про політику, погоду. Пан Павло прочитав підібрані пречудові поезії. Панна Поліна програла прекрасні полонези Понятовського, прелюд Пуччіні. Поспівали пісень, потанцювали падеспань, польку. Прийшла пора пообідати. Поставили повні підноси пляшок: портвейну, плиски, пшеничної, підігрітого пуншу, пільзенське пиво. Принесли печені поросята, приправлені перцем, півники, пахучі паляниці, печінковий паштет, пухкі пампушки під печеричною підливкою, пироги, підсмажені плецки. Потім подали пресолодкі пряники, персикове повидло, помаранчі, повні порцелянові полумиски полуниць, порічок.

Почувши приємну повноту, пан Павло подумав про панночку. Панна Поліна попросила прогулятися по Підгорецькому парку, помилуватися природою, послухати пташині переспіви. Пропозиція повністю підійшла прихмелілому поетові. Походили, погуляли.

...Порослий папороттю предавній парк подарував приємну прохолоду. Повітря п янило принадними пахощами. Побродивши по парку, пара присіла під порослим плющем платаном. Посиділи, помріяли, позітхали, пошепталися, пригорнулися.

Почувся перший поцілунок: прощай парубоче привілля, пора поетові приймакувати!

В купе пролунали оплески. Всі визнали: милозвучна, багата українська мова буде жити вічно поміж інших мов світу.

Зазнайкуватий німець ніяк не міг визнати своєї поразки.

- Ну а коли б я назвав іншу літеру? - заявив він. - Ну, наприклад, літеру С !

- Я на своїй мові можу укласти не лише оповідання, але й навіть вірш, де всі слова будуть починатися на С . Якщо Ваша ласка, прошу послухати.

САМІТНИЙ САД

Сонно сипляться сніжинки,

Струмінь стомлено сичить.

Стихли струни, стихли співи,

Срібні співи серенад

Сріблом стеляться сніжинки

Спить самітній сонний сад...

Сипле, стелить сад самітній

Сірий смуток - срібний сніг,

Сумно стогне сонний струмінь

Серце слуха скорбний сміх

Серед саду страх сіріє.

Сад солодкий спокій снить.

- Геніально! Незрівнянно! - вигукнули англієць й італієць.

Потім усі замовкли. Говорити не було потреби.

Панас Столярчук, професор

( Українська думка , Лондон)

Останнє редагування: 3 вер 2016
    yaruk, Oleksiy, Волверин та 5 іншим подобається це.
  10. консерватор

Повідомлення:
    33.108
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    а от і ні. то не галицький диалект то українська граматика яку ще не сплюндрували совєти.

11. BenUA

BenUA Moderator

Повідомлення:
    3.955
    Адреса:
    Кушкек
    От вірно кажуть хохол народився-єврей заплакав.Як вуж-викрутиться з любого становища

Ланкастер подобається це.
  12. консерватор

Повідомлення:
    33.108
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    але ж то правда. і ваш пост теж. отакоєот. а ви кажете

BenUA подобається це.
  13. Alexmusel

Alexmusel Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    12
    Повідомлення:
    3.667
    Адреса:
    Украина
    Щодо мовного питання в АТО. Цікава статистика.

Українська мова є рідною для 73% учасників АТО, їх рідних і близьких. Російська – для 6%, обидві мови – для 19%.

Українською та переважно українською вдома розмовляють 60% учасників АТО та 46% не причетних до АТО, російською – відповідно, 14% та 27%, обома мовами – по 25%.

А ще цікаво-хтось чув,щоб бойовики спілкувалися українською? Чи може є відео,де по ту сторону поребрика звучить українська мова?

Luftwaffen, ZioViktor, консерватор та 2 іншим подобається це.
  14. Волверин

Волверин Oberfeldwebel

Повідомлення:
    477
    Адреса:
    Край, де сходить Сонце
    Немає слів ...:mad::mad::mad: Нащо ви тиражуєте цю дурню зі ЗМІ? Свідомо, чи не свідомо? Можливо вам варто приіхати "в регіони, де спілкуються виключно на російській мові". Хто тут бував,-- і зараз, і в кращі часи, той не буде говорити таку маячню !!! Я живу в районному центрі Луганськоі обл. (не ленер), російськомовних у нас не більше 3-5%%, та й ті, здебільшо російськомовними стали після поіздки до міста (комплекс меншовартості, не можуть відвикнути:D). Весь північний схід області відсотків на 85-90 украіномовний !!! Навіть сусідні російські села Воронежськоі і Ростовськоі розмовляють УКРАІНСЬКОЮ ! Виключення складають міста, які "російськомовні", але то скоріше "суржик", аніж російська. На південь ситуація трохи гірша, але знову ж села, здебільшо украінські ! Московитів завозили переважно в шахтарські міста і селища. Агресія стала можливою не за мовним питанням, то надумане виправдання для ПТН ПНХ, а за безкарності єфрема і Ко після Северодонецька 1, які на місцях набирали гвардію з нариків і інших (підозрюю, на жаль, його так і не покарають відповідно до його злочинів, а треба б було ще позавчора). А може, так треба, щоб уся Украіна думала, що тут живуть російськомовні ?

Luftwaffen, Norman2, Govtva та 2 іншим подобається це.
  15. Alexmusel

Alexmusel Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    12
    Повідомлення:
    3.667
    Адреса:
    Украина
    Якраз північні райони Луганщини,де проживає украінськомовне населення,і залишились під контролем. Те ж саме і по Донецькій областія. Шахтарські міста,це,як правило,і є ті осередки,де в свій час масово завозили переселенців з раші-кого на відбування строків,кого по комсомольських путівках.
    І ставку плана "Новоросія" Путін якраз робив на російськомовні регіони-Одеса,Харків,Миколаїв,Херсон і Запоріжжя.
    До речі,в Криму теж багато україномовних районів,але міста майже на 100% російськомовні. Крім того їм постійно талдичили,про скрепи,російську славу,та іншу лабуду.

Останнє редагування: 4 вер 2016
    Govtva подобається це.
  16. Govtva

Govtva Oberst

Повідомлення:
    3.764
    Адреса:
    Украина,Полтава
    Зато с нашей стороны особенно в бывших добровольческих частях российская в видеосюжетах звучит постоянно,правда за поребриком этого никогда не покажут.Да и виноваты в разделении Украины на языковые регионы в основном эти два козла:Янукович и Ющенко- их тупорылая борьба за электорат привела к местечковому патриотизму.

серий32, Tayfun_U та Волверин подобається це.
  17. Alexmusel

Alexmusel Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    12
    Повідомлення:
    3.667
    Адреса:
    Украина
    Особисто для мене мова не є критерієм особистості. Російська мова має право на існування,хоча б для того,щоб допитувати полонених.:)
    Головне,це ставлення до Украіни,та до іі громадян. Для мене російськомовний Юра Касьянов набагато ближчий ю,ніж сотні таких україномовних в вишиванках,як Порошенко і ко.

18. консерватор

Повідомлення:
    33.108
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    я вам відкрию страшенну таємницю. більша частина територій воронежзької, ростовської, брянської, орловської та ще троха курської області то наша слобожанщина яку відали кацапам після другої світової а потім ще додали їм коли крим до нас приєднали. такий собі ченчь зробив микитка зібравши плодючі черноземи а втюхавши нам солончаковий крим з якого ми зробили цяцю. за кубанщину взагалі мовчу

19. Alexmusel

Alexmusel Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    12
    Повідомлення:
    3.667
    Адреса:
    Украина
    Щоб Ви знали,офіційною мовою Кубанськоі республіки в 1918-1920 роках,була саме українська. І більшість пісень Кубанського народного хору-це українські народні пісні.

Luftwaffen подобається це.
  20. Волверин

Волверин Oberfeldwebel

Повідомлення:
    477
    Адреса:
    Край, де сходить Сонце
    Та мені не відкриєте, бо я знаю ! Старі люди розповідали. То логічно, що вони розмовляють украінською. Так чому потрібно доказувати, що ми, ті хто тут живе не російськомовні ?

Luftwaffen, Kovach85 та Kolya27091975 подобається це.
  21. консерватор

Повідомлення:
    33.108
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    я ж написав що взагалі мовчу про кубанщину.
    але з тих часів коли то було багато чого змінилось і зараз кізяки з кубані їдуть воювати сюди. але не про те мова.

22. консерватор

Повідомлення:
    33.108
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    справа в тім що саме у луганську та донецьку області звозили з всякої срані-рязані та інших тамбових на місце замордованих голодомором та нквс Українців всяку патороч, щоб вони розбудовували промисловість та шахти. те саме було після другої світової. та ще і з таборами щоб відбудовники не порозбіглаись та ударна работалі на будівництві камунізму. тож відсоток кацапів там більший ніж в інших областях. от через це виходе така ситуація.

Luftwaffen, Andrej.An86 та D-day подобається це.
  23. Волверин

Волверин Oberfeldwebel

Повідомлення:
    477
    Адреса:
    Край, де сходить Сонце
    Не знаю, чи здивую ... Але в нас іх немає . Як особливоі промисловості і шахт. А от украінців з Тернопольськоі, Івано Фанківськоі, Вінницькоі, Кіровоградськоі чимало. А звідки у вас дані про відсоток кацапів у нас ? Не намагаюсь образити, але часом не з ящику?

Kolya27091975 подобається це.
  24. Govtva

Govtva Oberst

Повідомлення:
    3.764
    Адреса:
    Украина,Полтава
    Тут еще есть вторая сторона медали десятки моих знакомых переругались с своей украинской родней живущей в России,самое обидное для моих земляков было то что их родня которая провела детство и юность на Полтавщине звонила из Мордорра и заявляя что тут все фашисты и бандеровцы,правда справедливости ради скажу что в этом году попритихли..

Luftwaffen та Alexmusel подобається це.
  25. Govtva

Govtva Oberst

Повідомлення:
    3.764
    Адреса:
    Украина,Полтава

Присяга РОА (Русская Освободительная Армия)
    Кто там про бандеровцев говорил?

Статус теми:
Закрита.