Особисто я, допоки добре не познайомився з Іван-чай, орієнтувався по листю і стеблу, потім дочекався коли зацвіте, щоб упевнитися. - Розміщення листя на стеблі - Листя І-ч найбільш схоже на вербове, плюс до того зверху лист багато зеленіший ніж знизу.
Тож мені підскажіть коли буде пора його заготовлювати,наприклад в цій темі....а я його знайду....дуже вже кортить попробувати.
В різних умовах цвіте по різному. Особисто у мене є кілька місць збору - одне у полі, інші у лісах. На полі зацвітає на 2-3 тижні раніше ніж у лісі. Коли незабуду - напишу. А мо й зніму відео... А якщо захочете, могтиму передати пакет автобусом у Володимир
Дякую за гарну тему. Нарешті придбав Іван-чай. Додатково у бабусі на ринку чебрець та мелісу. Вже тиждень як чорний чай п'ю тільки з ранку, легше та швидше заварювати. Спробував у термосі та чашці. Термос висмоктує все з першого разу, а у чашці можна два рази заварювати. Якщо цікаво, брав тут.
Та мені особисто хочеться самому заготовити,мені здається я знаю де його багато росте...але не впевнений на 100% Дякую,якщо не назбираю тоді якось з кооперуємся.
каждьій волен пить тот чай, которьій нравится ему, однозначно. я долго пил черньій, да и сейчас, могу иногда чашечку-другую в гостях пропустить, но покупаю себе только зеленьій, без вариантов. чай, по определению, должен бьіть напиток, утоляющий жажду, дающий сильі и укрепляющий здоровье, а в черном чае его полезность принесена в угоду вкусовьім качествам. и все бьі ничего, но вот какое дело, при жарке, в чае некоторьіе компонентьі разлагаются с вьіделением бензапирена, которьій, как всем известно, сплошной витамин. пьем чай - бензапирен, жареньій кофе - бензапирен, жуем шоколад - бензапирен, шпротьі, шашльіки, и даже летом от асфальта дьішим тоже бензапирен. короче его много, и он почти везде, но. молекула его так хитро устроена, что при попадании на живую ткань, она вьізівает рак. 100% капель и микрокапель капнутьіх на бельіх мьішей - 100% рак. разница только во времени возникновения. короче чем больше бензапирена в нашей жизни, тем больше шансов однаждьі попасть в онкологию. вот такой он, бензапирен, сьін ошибок трудньіх
Уважаемые чаеманы! Принимая в виде чая разные лечебные травки, потрудитесь прежде ознакомиться какая травка - какую болезнь исцеляет или предотвращает, а то ведь до беды полшага... Есть травки, которые кровоостанавливающие (сгущающие кровь) можно допиться до тромбоза вен, навредить сердечно-сосудистой системе и.т.д. Есть травки обостряющие хронические заболевания и т. д... Аллергикам вообще не советую пить какие либо травы не проверив при этом реакцию организма на ту или иную траву... можно пробудить тяжелейшие приступы астмы и т.д. Я к чему это... Берегите себя люди добрые! Это только несколько примеров от того что вообще может произойти от постоянного приема (даже в малых дозах) сборных травяных чаев. Кстати в чае кофеина не менее чем в рядовом кофе + танин который тоже наносит организму большущий вред... С уважением.
Випита вода теж має смертельну дозу... Не пити воду?! Напевно якщо я знаю де росте якась умовна трава, знаю як вона виглядає, коли цвіте, і коли її збирати, то, певно я й знаю як її готувати і для чого її вживати...
Незнаю як у всіх,але у нас в батьківській хаті,батьки ніколи купчий чай не вживали і нас малих дітей поїли узваром з кількох трав.В комірці висіло багато віників з різних трав,мама з ранку заварювала в 5 літровому чайнику різнотрав"я.Це вже коли ми підросли то десь з 14 років почали часом заварювати чай в чайничку заварному і по святах каву.Мені вже за 50 але я часом до чаю(полюбляю ахмад №1)добавити трошки чебрецю,листочок багна(якщо грипую) і інші трави. Зелений чай якось не лізе....на початку 2000хроків в нідерландах купив зелений з домішком якимсь...отой чай був класний....його продавали на кг.в грубій алюміннієвій фользі.Після нього скільк не пробував різних дорогих і дешевих зел.чаїв,всі віддають сінокосом....з різним ароматом. З ранку вживаю каву з молоком...,можу ще до обіду 2-3 кави,потім тільки чай. в довгу дорогу в термосі заварюю чай,але на заправках плюбляю американо або еспресо з зерен... Якщо в дорозі більше доби ,то вже тягне на шоколадні напої... Я рахую треба пити те що вам смакує...одне знаю напевно все розчинне і в пакетиках...че хімія ,яка небезпечна для людини ,на постійно вживати не рекомендую.
я тоже очень люблю травяные чаи, но вот на данном этапе пришлось отказаться от чебреца, оказалось он мне противопоказан даже в малых дозах, хотя я его очень люблю..., а смешение ежи,толокнянки и еще одной травки (названия не помню, для меня вообще смертный случай...
Вопрос по китайским чаем - никто не занимается или не знает где можно купить проверенные хорошие китайские чаи (пуэры, улуны) с адекватной ценой?