Було таке чи нi?

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем Leut.Horn, 30 гру 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. combatant

combatant Stabsgefreiter

Повідомлення:
    1.244
    Адреса:
    Луганськ, Україна
    Дійсно, не думав, що незалежність Україна отримає таким шляхом. Перетворившись на заповідник комунізму. Але як могло навернутися на думку, що в Україні не було жодного визвольного руху? Мабуть, в мордовських таборах сиділи папуаси.
    Не треба мені закидати національну обмеженість чи ворожість. У мене немає звички ображати людей, тим більше за релігійною, національною або класовою ознакою. Я оцінюю людей за їхнім ІQ, результатами в тирі та дедліфті, а також ставленням до жінок та дітей. Але Батьківщина в мене одна. І вона зветься Україною. Росіяни і литвини, як до речі і інші, і без мене дадуть собі раду.
    Я дуже радий, що нарешті знайшлися люди, які вірно думали своєю головою. Але якщо вони все передбачали і свідомо йшли на це, то вони позбавляються можливості виправдатися. Але це дурниці. Ви нічого не знаєте про визвольний рух в Україні і, як мені здається, і не хочете знати. Ваша ласка.
    Гітлера Ви не читали. Там багато речей, які я заперечую, але дурні про Росію чи Україну, яку йому приписують, я не знайшов. Він був несповна розуму, але зясувалося це значно пізніше. А до того він спромігся на підтримку переконливої більшості німців. І німців спочатку він збирав у єдину державу шляхом плебісциту.
    Цікаве спостереження. Під німецькою окупацією знаходилася вся сучасна Україна. Але на той час то був рейхскомісаріат та дистрікт генерал-губернаторства. Рейхскомісаріат складався з території Радянської України та Волині, тобто частини колишньої Польщі. Галичиною керував Вехтер. У рейхскомісаріаті був створений найжорстокіший режим Коха. Але опір вперше повстав у Волині. Радянське селянство не вважало режим Коха за щось надприродне. Радянський був не краще. А от селянство Волині почало опір. Вже у 1941 гоці. Про це навіть у Медведєва. Так що Гітлер був важливою інстанцією. Але люди про нього знали лише з матеріалів кінопропаганди. А реальне життя більш залежало від місцевих керівників. Чи для Вас Вехтер, Еккельн, Кубе і Кох тотожні? Айке з Панвіцем та Штайнером теж?

1. Сумка Cobra – удобная, компактная сумка, на каждый день. Сумка имеет компактный, эргономичный диза...
      230 грн.
    2. Продам три відкриті підсумки під АК/AR у камуфляжі multicam. Ціна за комплект з трьох.
      800 грн.
    3. Призначений для зберігання предметів особистої гігієни та мінімального комплекту повсякденної космет...
      1050 грн.
    4. (в наявності 29 шт.)
      Підсумки сумісні з АКМ/АК-74/М16/РПК На передній і задній панелях підсумка розміщена система molle,...
      250 грн.
    5. Підсумок під флягу армії США в кольорі ACU. Вживаний. Стан робочий. Розміри 16.5х11х8 cм.
      200 грн.
  2. WEISS

WEISS Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    29
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    62
    Повідомлення:
    4.133
    Адреса:
    украина
    Вот только "бойцыца" - целоваться не нужно. Я не сторонник интернет-знакомств - см. картинку.
    Да и радует , что среди моих братьев такого изврата не наблюдаеться.
    Мнение своё имейте, на то оно и ваше, а людей с форума, вот так с ходу, ярлыками не обвешивайте.
    В личку ответил.

Images:

post_11_1102671396_177.jpg
  3. WEISS

WEISS Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    29
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    62
    Повідомлення:
    4.133
    Адреса:
    украина
    Шановний, а хто тут россіянам плює в очі !?
    Серед відвідувачів нашого форуму - половина росіян - і для нас вони друзі, однодумці, товариші. В морду плювати можем тоді, коли якесь доробало впреться сюди з шовіністичними закликами типу : ХАХЛИ - ТРЄТІЙ СОРТ, чи ШО Ж БІ ВІ БЄЗ НАС ДЄЛАЛИ ...:oops:
    От таким тут і відповідають по людськи, і це абсолютно не впливає на наше ставленя до інших россіян. Бо як кажуть - в сємьє нє бєз урода.
    А НКВД-СТи в 1939 - 40 х роках на західній україні дійсно були окупантами, яких тут ніхто не чекав, і тому різали їх як свиней недобитих, за всю ту погань, яку вони витворяли на захоплених територіях.;)

4. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина
    Мені це нагадує бесіду з христіанином, коли йому тлумачиш про нісенітницю в біблії, а він все про своє...
    Я знаю, що ви добре розумієтесь на історії і поважаю ваше ставлення до згаданих подій, але ви мене наполегливо не хочете чути. Я зрозумів вашу думку і ви мене в своїй позиції навіть не змусили вагатись.
    Кажете росіяни і литвини, як до речі і інші, і без вас дадуть собі раду. Дійсно, як дали в свій час без ватажків ОУН-УПА. Вибили німців із своїх земель та з України в тому числі. Треба було нам їх залишити. Ми б з ними враз розібрались! :)
    В мене таке враження, що Україна знаходиться тільки на западних територіях, а все інше населення - якийсь вакуум, який не розуміє свого можливого щастя...
    Я за визвольний рух на Україні, але проти делітантизму з утопізмом в цій почесній справі.
    Все. Дякую за співрозмову.

5. Chill

Chill Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.203
    Адреса:
    Київ - Торонтівщина
    Друже Сварог, я розумію, що ти кажеш, але я вбачаю в цьому недостатню інформованість про міжвоєнний період боротьби ОУН. Не проти поляків (румунів, угорців), а боротьби по-перше із захисту українського населення від (в основному) польської політики. Ця боротьба велася на дуже широкому фронті - від просвітницької діяльності, до військового вишколу та терористичної діяльності проти Польщі. Матеріалів про міжвоєнний перід ОУН - море, було б бажання погортати :) Стосовно УССД, то це була кінцева мета, і ОУН чудово розуміла, що лише терирорією під польською окупацією тут не обежиться. Та й діяла ОУН на значно ширшій території.
    З.І. Я не прихильник націоналізму, я просто дуже цікавлюся історією других визвольних змагань :)

Про підготовку підгрунтя ще рад відсилаю до міжвоєнного періоду діяльності ОУН. Це була просто грандіозна робота (і не лише ОУН) - і саме її результатами були другі визвольні змагання, вони не на пустому місці з'явилися. Друге - ЧА ніколи не розглядалася як опція. Совєти вже показали як вони хазяйнують на цій землі. Перші визвольні змагання, селянські бунти 20х, голодомор 30х - яким треба бути політичним сліпцем, щоб хоч на хвилину припустити, що совєти можуть бути союзником.

Ось-ось! Ключове слово - масштаби. ОУН співпрацювало з усіма силами і так само політично грало з різними суб'єктами європейської політики. Не тільки з німцями. Німці, на рівні абверу і пізніше вермахту воліли співпрацювати. Чому б ОУН не скористатися цим? Політична верхівка Германії, доречі, цим була не задоволена. І саме недалекоглядність політичної верхівки привела до поразки Німеччини. І чому іншим розвідкам/структурам можна використовувати і союзників і майбутніх ворогів, а ОУН не можна?

Як це - "і нашим і вашим"? На відміну від ОУН, яка до початку війну змогла трохи використати Германію, УПА не співпрацювала з німцями, АК або совєтами - вона з ними усіма воювала. Ми є не будемо рахувати за співпрацю окремі епізоди, коли румунські, мад'ярські або німецькі підрозділи могли безперешкодно пройти крізь якусь територію, віддавши частину зброї, або обмінявши її на харч? Хоча і за такі речі немало старшин УПА були розстріляні СБ. Або окремий епізод коли УПА та АК разом провели акцію проти совєтів? Це не перекреслить 99.9% інших суточок УПА та АК. Стосовно, що ми маємо самі вирішувати свої питання - цілком вірно, повністю погоджуюсь. Та от тільки це в "іделальному світі", де зібралися брати-слов'яни і давай вирішувати. А тоді на території нашій гравців було дофіга, гравців, набагато сильніших і дуже ворожих. І цей факт не можна було ігнорувати. І що, чекати, поки всі потікають, а потім сказати - "це не чесно, давайте зберуться поляки вкраїнці, білоруси, росіяни - без різних інтернаціональних пик, яких так багато у совєтів, і от тоді порадимося як нам жити разом"? А як же румуни та угорці, зовсім не слов'яни? Або от зараз від українців хто б виступав? Якщо українців у, наприклад, Верховній Раді якось так вийшло, що й половини не набереться. Та й не межентічний то був конфлікт. Так що "зібратися слов'янам та вирішити все" - утопія :)
    Ну, плідно вам тут посперечатися, я поїхав відпочивати :)

6. Prin71

Prin71 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    543
    Адреса:
    Хоринис
    Так я все таки не понял,был все таки в реале ветеран и какой пост в правительстве он занимает?

7. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина
    Дякую за відповідь. Почнемо:). Я виділив ключове слово. Це ви випадково написали, чи це дійсно було? Якщо так, то нема, що коментувати. З іншим можу погодитись, але суті це не змінить, бо якби було проведено суттєву роботу проти СРСР, то з приходом німців в спину ЧА стріляла б уся Україна, а не лише Західна.

А, що ви, по-перше, розумієте під совєтамі? Що, жоден українець не будував комунізм? І не треба казати, що були поодинокі випадки. Хозяйнували разом. По-друге, щодо грандіозності я натякав в першому абзаці. Я читав сучасні мемуари-літературу про початок ВВ війни. Коли німці напали на більшій частині території України ніхто гадки не мав зводити рахунки з червоними, бо землю треба від іноземного ворога боронити (необізнаність тут ні до чого!). Так що, одні (ОУН) - герої, інші - дурні?

ОУН - грало? Не смішить. Ні держави, ні грошей, ні суттєвої влади. От, що з ними гралися, то в це повірю.

Потім все рівно хто з ким співпрацював, а з ким - воював. Факт: Україна - окупована німцями, націоналістів використано, як дешевий матеріал (а іншого не могло бути!). Зрозумійте, що тут вже не колгоспами пахло! Хто винен? Совєти? :D А звільнив Україну хто?
    Я не виправдовую червоних. Я лише хочу сказати, що було змінено шило на мило. Крім того, я ніколи в житті не повірю, що німці дали б нам хоч автономію. Роздали верхівці ОУН посади та на цьому б усе скінчилося. З комуняками теж не життя, але все ж свої - знаєш, що чекати.
    Дійсно, це були великі ігрища. Та не треба було вовку влазити в бійку тигрів. Згоріли націоналісти, як свічки. І що? (Так, так треба було, вважаю, чекати. Можна про це подискутувати іншим разом.)
    А, щодо "ідеального світу", то якось це євреям вдається:). Що ж слов`янам заважає?

8. LOSS

LOSS Schütze

Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Москва
    HANS, помоему достойный ответ.

Да, г-н SS-Man, переведите Hans-у и другим участникам форума из России что есть такое - "кацапское бідло" , а то по мове здесь не все понимают.
    Спасибо.

9. Gustav

Gustav Stabsgefreiter

Повідомлення:
    1.033
    Адреса:
    Ireland
    выполз снова? ты что, только на такие темы вылазишь?

10. Leut.Horn

Leut.Horn Вірменський офіцер

Повідомлення:
    16.515
    Адреса:
    Почти в горах
    Мне не нужно переводить, я понимаю..

11. SS-Man

SS-Man Obergefreiter

Повідомлення:
    561
    Адреса:
    Киев, Украина
    Ну ежели непонятно с контекста, то поясню: подразумевались персонажи, которіе под предлогом защиті памяти павших начали грабить магазині. Иначе, как бідлом, я назвать их не могу. "Кацапское" - имелась в виду национальная пренадлежность єтого бідла. К адекватнім россиянам претензий не имею априори. Вот через час поеду с камерадом из Москві горилку неуемно употреблять внутрь. :)

12. LOSS

LOSS Schütze

Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Москва
    "В том, что кацапское бідло устроило пиар-акцию с єтого собітия, да заодно продемонстрировало свои монголо-татарские корни, грабя и круша магазині - в єтом вині єстонцев нет."

"русские аж на сопли исходят, волая что муслимі понаехали и окуели. А то, что в Прибалтике, Украине и т.д. они сами являются окуевшими понаехавшими муслимами - єто в их голове не укладівается."

SS-Man, ты свои сопли побереги, а то вдруг "окуевшим понаехавшим муслимам" тебя в Москве примут? Вот тогда и исходить ими будешь.

13. SS-Man

SS-Man Obergefreiter

Повідомлення:
    561
    Адреса:
    Киев, Украина
    Искренне торнут заботой о моих соплях. Мой хронический насморк стол уже наднациональной проблемой! :D
    Благодарен за приглашение, но делать мне в вашем Кучкино абсолютно нечего, так что лелей мечті о прикосновении к моим соплям в своих снах. :D

14. LOSS

LOSS Schütze

Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Москва
    Хамло , оно и в Украине хамло.

15. SS-Man

SS-Man Obergefreiter

Повідомлення:
    561
    Адреса: