не обовязково цигани. такі намиста були росповсюджені серед українок в нашій місцевості. ще це звется дукачами. робились або з монет або з бляшок подібних на монети які спеціяльно для цього вироблялись.
ну так різні виробники робили по різному. все залежало від наявності інструменту. бо цеж не теперішні часи щоб в кожного вдома був повний набір слюсарного інструменту та верстатів. а раніш інструменти в селі були переважно в ковалів та і те не всякі. отже провертіти невеличкий отвір було більш проблематично ніж припаяти вушко.
Саме так, з монет робили намисто (монисто) яке носили жіночки різних національностей. Дукач - прикраса у вигляді підвіски, яку робили з більш дебелих монет або їх імітацій.
хтось знає, що я знайшов? https://reibert.info/threads/naxodk...-foto-obsuzhdaem.13242/page-736#post-11380572
Хтось пробував таке? https://rodovid.me/energy/kanadskie...iya-otopleniya-i-kondicionirovaniya-doma.html
Я колись в залишках від будинку, на місці, де стояла Измаїльська фортеця, знайшов намисто з турецьких чешуйок(180гр).
То було ще в 1989 році. Скарб в стіні знайшли разом з другом, місцевим, який мене туди привів. Також був знайдений кошель з срібних кілець. Кошель дістався мені. В 90ті був проданий за 150$.
мені чужі терени геть не цікаві і наки як такі мені по барабану, я намагаюся зібрати максимум інформації де та як скіфи жили у мене. Маю більше 150 точок тільки гарантованих а ще ті що треба підтвердити чі спростувати, був не на всіх, де б скільки часу взяти на свої а не те щоб кудись поїхати. Та й вже сім років як не маю можливості кудись їздити бульше ніж з ранку до вечора.
Добрий вечір паньство. На дворі цілий день пасмурно і прохолодно. Сьогодні св"ято, в нас арбайтену нема. Трохи відпочив на дивані. Завтра тре починати потрохи копать їжу.
та отож що свято. думали з другом трохи ще на даху потовктись і вже майже зібрались лізти але раптом взнали що свято та ще і яке тож відмінили похід на дах та перенесли його на інший день. отже зі святом панство.
То пан К%%% ще й досі ризикує перестилати не лише дах, а ще й стелю та обновити шпалєри? Чи має блат у небесній канцелярії?