Камраде @slawuta5, Ви пишете, що за пошук з МД у Польщі можуть за яйця взяти: А як з приводу пошукового магніта? І що буде за такий пошук у водоймі національного музею, внесеного до переліку ЮНЕСКО?
Якщо вхоплять за сраку, то може бути дуже нецікаво - такий об"єкт трактують як археологічне становище, а до цього ще й ЮНЕСКО. Опріч того гліни(мєнти) добре знають, що на магніт можна зловити тільки чорне. а чорне це зброя або вибуховонебезпечні предмети, а всі ми знаємо, що увесь цивілізований світ бореться з тероризмом. А внесок такий: карають не за те, що зробив. а за те, що дався впіймати.
Та там, начебто, немає ніде нікого. Особливо в будній день під вечір. Те, що не можна і є якісь папери з того приводу - мені зрозуміло і так. Цікавить міра покарання, якщо вам щось відомо. Причому мова йде саме про магніт, ніяких МД, лопат і незакопаних ямок.
Мене за радянську владу агітувати не потрібно. Я сам кого хочеш заагітую. У мене абсолютно предметне запитання. Якщо камрад знає - то зможе просвітити.
Не чув, щоб карали за працю з магнітом, натомість судові справи були за предмети котрі були добиті за допомогою магніту - зброя та вибухівка. За нелегальне посідання зброї та вибухівки до 8 років включно.
Статья 263. Незаконное обращение с оружием, боевыми припасами или взрывными веществами 1. Ношение, хранение, приобретение, изготовление, ремонт, передача или сбыт огнестрельного оружия (кроме гладкоствольной охотничьей), боевых припасов, взрывных веществ или взрывных устройств без предусмотренного законом разрешения - наказываются лишением свободы на срок от двух до пяти лет. 2. Ношение, изготовление, ремонт или сбыт кинжалов, финских ножей, кастетов или другого холодного оружия без предусмотренного законом разрешения - наказываются штрафом до пятидесяти необлагаемых минимумов доходов граждан или ограничением воли на срок от двух до пяти лет, или лишением свободы на срок до трех лет. 3. Освобождается от уголовной ответственности лицо, которое совершило преступление, предусмотренное частями первой или второй этой статьи, если она добровольно сдала органам власти оружие, боевые припасы, взрывные вещества или взрывные устройства.
Зброя та вибухівка ні в які місця не впираються. Там іще має бути щось про покарання за пошук без дозволу на місцях історичної спадщини. Я розумію, що питання дуже тонке та специфічне, тому питання і задаю. Це стаття з польського кодексу?
А вы гражданин Польши? Или находки с собой брать не будете?. Тут речь о том что вы будете делать с тем что магнитом выловите!!! Али Вы так, достали, посмотрели, сфоткались и отпустили...
Ні, я в Польщі копати шукати збираюся. А тому, якщо візьмуть мене за дупу, то відповідати доведеться в польському суді за польськими законами. Хоча, схоже, за такі "коники" як я описав, кримінальної відповідальності в них не передбачено: www.polski.pro/_ld/4/492____.pdf Так що на магніт можна ловити. Тільки коли потрапить зброя чи ВОП - відпускати їх на волю.
З МД теж можна походити, але так, щоб не попастия чим я й займаюся вже кільканадцять років. А у якому районі Польщі маєте замір бушувати?
В Польше, на сколько мне известно на всё необходимы дозвола и лицензии!!! На рыбалку в том числе. Дзвола нет-штраф или тюрма. Иностранному гражданину ещё и департация!!! А дома тебя уже будут ждать люди в черном. А теперь прикинь!!! чего ты хочеш вытащить магнитом из воды? Гнскаску, ЖК. А стоит оно того? Это у нас можно до поры, тихарить находки. Там эвропа! и законы!
За МД покарання, мабуть, передбачене в адміністративному порядку. Та я і не збираюся поки що. Може якось, з часом. Камраде, перестаньте будь ласка агітувати мене за радянську владу. Мене цікавить теоретичне питання стосовно законів Польщі (адже треба знати закони країни, куди збираєшся), і я його задаю. А якщо вирішу дійсно втнути щось "едаке" то, повірте, про те ніхто знати не буде. Тим більше в "Курилці". Дякую.
Я в принципе не понимаю "пользы" поиска магнитом. Предметы из железа (это те которые магнитятся ) подверженны корозии оч сильно. Ценность их не велика, относительно "гемора" по их востановлению и реализации. За рубежом лучше заниматься пляжным поиском. И прибыльней и интересней и криминала нет.
от нейметься тобі з тим пошуком. сиди ліпше вдома років три ще. щоб поляки не кинулись не не пішли рахувати
Попадаються предмети з неіржавіючої сталі. Вони зберігаються добре. Та і просто з дна залізо часто буває дуже навіть непогане. А я тебе відправлю. Заодно і на квитках зекономлю, візьму лиш туди. А іще дам грошей на пересил речей сюди. Раптом чого, то все інше - одяг, харчі, дах над головою і т.д. отримаєш у Польщі.