Вітаю! прокинувся а на вулиці дощ!)))) ніщо так не радує як паскудна погода! Ставлю димову завісу та прогріваю єкологічний траншпорт)))) кумпаньйон теж гріє!))) Конспірація главніш за всьо!!!
Доброго ранку, нема коли і світлини викласти хабару, був дома вже піздно, а ще тре плитку доложити на двох обєктах поки сніг не увлив.
В7 доброго ранку !!! На дворі похмуро та щось там капає, добре, що ті гасові рукожопи ререробили свій косяк, та вода йде на вулицю, як і раніше. Вчора на копі попалась частина якогось відра, чи каструлі, частина з міді, та частина з чорнини. От мідна якраз і попала мені. що то могло бути ?!? Світлини додам папіздже _))) Отже, ранкова кава та до музичних (пане Кундлер) справ !!!
Вітаю! На вулиці похмуро, вітряно, +3. А так воно шо не викликає? Наче ж пише у повідомлені користувач такий то згадав вам в такій то темі. Та то наша влада сильно багато на себе бере і забороняє, то і використовую іноді той тор.
Та які там суперечності. Махно мені імпонує тим що вмів думати і аналізувати ситуацію (таки він вислизнув від камуняк і не був вбитий тими камуняками чи їх посіпаками за кордоном), а те що він був то за камуняк то проти камуняк це мені теж не подобається. І взагалі я от думаю чого наші повстанці які відступали, з такими труднощами долали кордони. Чого немогли із боєм прорватися через ті кордони? Зброя і люди в них були та й охоронялися ті кордони аби як, як і зараз. Он наприклад Опришок і пан Борсук гуляючи в себе по горам іноді заходять за кордон, і ніхто їх не спиняє. А тут цілі загони озброєних людей та ше й із військовим досвідом, ну прикнокали б кілька прикордонників та й далі аж до самого Лісабона, а там на кораблі і в Нью Йорк і ніяких депортацій чи переслідувань від чк. Нє до пана К% на лісапеті їхати то геть дурне діло, до губернії 60км, та від губернії не менше 60км, а потім ше по лісам нарізати кілометри і домів повертатися, то лісапета такого знущання не витримає. В мене ж проста ше радянська лісапета, рама і руль та вилки ше старші ніж я на років так з 5, решта запчастин вже поміняна не один раз. І так від моїх локальних поїздок, які не більше 25км за день, після 2-3 виїздів треба вже якесь ТО проводити, бо то у рулі то у колесах з'являються люфти. Та і я від такої поїздки не буду у захваті, я ж не дуатлоніст шоб такі кілометражі на лісапеті їздити.
Воно то так... Лише в мене "кордони" адмінстративні, а не державні. Знаю тільки про випадки прориву радянсько-мадярського кордону озброєними групами в 1939-41. В більшості були успішними.
Так в 1939-41 вже кордони були більш менш охоронялися, особливо камуняками, щоб люди не порозбігалися від їхнього керівництва і то як ви кажете були прориви кордону. А тоді на початку 1920-тих в нас взагалі анархія, та й у європі теж було не краще. Тому і думаю чого так мало успішних перетинів кордонів, мабуть не дуже й хотіли ємігрувати? Думали що обійдеться якщо не був якимось керівником повстанців, але як показала історія, камуняки взялися за всіх хто хоч якусь участь приймав у бородьбі проти їх революції.
таке. аналізатор він великий, тілько від слова аналізи, себто гівно! не він один уйшов за кордон. усі хто з боєм перейшов кордон відразу були зарештовані на тій стороні і потрапляли у табор для перемещених лиць до проводилась перевірка та обставини переходу. частина з табору залишалась потім за кордоном але були і такі що вертались примусово на окуповану совєтами теріторію. тож бажано було переходити невеличкими групами по три-п'ять чоловік та легалзовуватись за кордоном без зайвого шуму та уваги. тим більш що ти не береш до уваги що на той час біля кордону були стягнуті військові частини які готувались до оборони совдепії від нападу з заходу чи сходу, взалежності від кордону. також на постріли припхалися б інші прикордонники щоб зясувати що там відбувається і могли теж збройним опіром не пустити на свою територію проривающихся з того боку прийнявши їх або за бандитів, або за манйовр чекістів щоб пропхати на їхню територію диверсантів. отже не все так просто було з тим перетином кордону як ти це собі намалював в уяві.
Та я зрозумів. Я теж маю на увазі саме прориви кордону. Он взяти того Махна, навіть якщо він і відступав, і більшість його війска порозбігалася, але ж все одно який кістяк вірних людей (у вікіпедії пишуть що прорив кордону здійснювали 78 чоловік), яким вже нічого втрачати, та ще й зброя і якісь там награбовані кошти - то цього я думаю було цілком досить шоб прорвати той румунський кордон. А вони насилу перейшли той румунський кордон, далі румунські табори, потім більшість румуни повернули камунякам, тільки небагатьом вдалося вислизнути у європейські країни які не дуже прислухалися до думки камуняк і не видавали інтернованих назад. Мать все діло було в коштах, яких було недостатньо, а якби коштів було вдосталь то прорвавши кордон, і розділившись на групи по 3-4 чоловіка можна булоб і непомітно дістатися аж в Америку.
Та мать так і було шо при прориві махновці добряче отримали від камуняк, бо як пишуть Махно отримав 12 куль, але як він вижив від таких поранень. Бо якби бій був проти румин, то ті їх мать би не в табір, а відразу до стіни поставили.
Привітався до громади ! Що до отамана Григорьєва - звісно шо він найкращий бо мав оголосити Олександрію столицею всія руси-України , а от якби ще й мерію у Вашому будинку розмістив - то Ви би , мабуть , пішли в нарід та оголосили його пророком-посланцем Божим та ніяк не інакше як сином Господнім ... А взагалі то всі вони були бандітами та чиїмись найманцями - чи то Махно , чи то Григорьєв чи інші уркагани що грабували награбоване та пили-гуляли доки не ловили кулю ...