По ходу це козацька зразка 1893 року Пики на вооружении РИА в XIX - XX веках В начале 19 века пики, как казачьи, так и кавалерийские, были весьма разнообразны. Разными были и длина боевого наконечника, и длина древка, и его диаметр. Существенно разнилась и сама конструкция пики (наличие, или отсутствие пожилин, подтока, антабок, ножника). Причем различными пики были не только у отдельных кавалерийских частей, но и в одном полку. С 1801 года кавалерийские пики стали поступать на вооружение вновь созданного вида легкой кавалерии - улан. В 1833 году пики появились у драгун. После утверждения в 1939 году образца казачьей пики и принятия в 1843 году на вооружение кавалерийской пики, все ранее используемые вариации пик были постепенно заменены утвержденными образцами. Верхняя пика - пика казачья образца 1839 года. Поскольку до 1893 года пики для казаков не были предметом снабжения и каждый казак справлял себе пику за свой кошт, на вооружении казачьих частей оставались еще и другие пики. Вторая сверху - пика казачья образца 1901 года. Эта пика заменила в казачьих частях пику образца 1839 года. С 1913 года эта пика стала заменяться кавалерийской пикой образца 1910 года, но применялась еще и во время Первой мировой войны. Третья сверху - пика кавалерийская образца 1910 года. В 1913 году эта пика принята на вооружение для первых шеренг всех кавалерийских и конных казачьих частей, за исключением Кавказских казачьих войск. Использовалась еще и в кавалерии Красной Армии. Нижняя - пика кавалерийская образца 1862 года. Пику приняли на вооружение в двух вариантах: кирасирская ( в подток которой заливался свинец, поэтому она была тяжелей) и легкокавалерийская. Заменила пику образца 1843 года в первых шеренгах кирасирских, уланских и гусарских полков. Применялась до принятия на вооружение в 1913 году пики образца 1910 года.
ех, так хазарську хотілось, тоді по ходу так було, козак попав пікою в кабана, той сіганув х. з куди, піку і загубив. так шо піка з історією, а може і мій прадід таки з тою пікою полював а мо і грабував на графській, потрібно напошукать мо там десь і глечик. Що ще цікаво то поверху лінія траншей і бліндажиків, гільз валои, ппш, к 98. Ліс нашпигований всяким добром.
Вітаю ! Їздив сьогодні на коп , налазився як той пес . От немогли б Ви вчора написати шукай ауреуси , га ? Сьогодні одна металопластика , і жодниго денарика . Оце із ранку і до майже вечора знайшов тіко отакі речі , був і інший мотлох (шматки якісь які ніц не можна ідентифікувати) . Також знайшов якийсь монетовидний диск величиною з наші 25коп , але такі нарости шо ніц нічого не видко , то кинув най відкисає , мо і буде з того манеТТо толк . Ото я геть трохи посмурнів шо знахідки слабенькі , та ше втомився як той пес по сонцю цілий день вештатися . Сів собі у холодочку підвечеряв , відпочив . І тіко увімкнув терку , відстроїв від поміх , зробив баланс грунта і тадам . І відразу за пів метра контрольний
Ото якби я такого накопав , то мать би на полі і наніч лишився копати . А шо то за шматок зверху ліворуч - то шмат лунниці ?
Напевно вже ніхто не ідентифікує,якась прикраса була,варвари ще тоді її подерибанили,потім трохи в вогні побувала,при деякому ритуалі,потім плуги полягали,а потім я вже цього шматка випорпав
Жирне поле,там би до ранку повпиратись...в ночі весь цимус копу,,прислухаєшся до всіх звуків і копаєш все що підхрюкує!
Було жирне,піддоїв я його не на один десяток таких шматочків,та і земля шо пух дуська не прошиває,навіщо розлучився з мехетехою
і ми, приїхали, я Терру вкл і тадамм -- літій не працює прийшлося ставити АА а 5В для 18кГц Mars Discovery не гут, а оскільки все поле затоптане папередніками і копарів сьогодні було капець багато то зі знахідками паршивенько, хоча один нак такої форми вперше попався і прясло таке як з написами чі графіті
Перспективні місця рекомендують проходити різними катушками, різними приладами, і наступного року повертатися.