Дякую за відповідь . Тобто законів що робити із такими ув'язненими ніяких ніц нема , і може бути що завгодно . Цікаво на яких підставах (закон , постанова , рішення ) туди направляють тих хто досидів але там на непідконтрольній території ? На піставі рішення якогось камандіра чи ахфіцера (хоч і навіть служби божої) чи суду ?
Ні, особливих проблем (саме з досидкою) бути не повинно. Немає закону - немає відповідальності. Хоча мізки полоскатимуть. І нехай не забуде довідку про звільнення.
Не зовсім так, чи то зовсім не так. 1. Рідним засудженого необхідно звернутись до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини із зверненням типу "мій чоловік/син/кум/брат/сват відбуває покарання з ХХХХ року у виправній установі ХХХХ, яка знаходиться у ХХХХ на тимчасово непідконтрольній Україні території. Такого-то числа він має бути звільнений бла-бла-бла. Прошу повідомити, чи відомо Вам про засудженого такого-то будь-які додаткові відомості щодо відбування покарання, або закінчення відбування ним покарання.". Любий більш-менш грамотний юрист зі знанням гууугля напише це достатньо грамотно та сльозливо. 2. Засудженому, при звільненні з місць позбавлення волі, мають видати відповідну довідку місцеві бібізянки. Він, з цим папірцем, йде на перший-ліпший блокпост, і на підставі цієї цидулки з печаткою курки-мутанта його пропускають на підконтрольну Україні територіюі. Зрозуміло, що не "вже", а після довгих та вдумливих співбесід з контриками, й іншими відповідними спеціалістами. З точки зору Закону він відбув покарання. Все, що там понаписували бібізянки в його особову справу (якщо її такі передадуть нашим, чи віддадуть "на руки" відбувшому покарання) - може цікавити відповідні наші структури тільки з точки зору "на скільки м'який папір". Якщо коротко - то десь так.
1. Це незайве. Разом з тим, від Уповноваженого слід очікувати відповіді, що облік засуджених -то не їх парафія і вони про це ніц не знають. Тим більше, що їм взагалі не є відомо, чи сват пана Каця дійсно весь цей час там чесно чалився, чи косив укроп, чи просидів у приймаках (по аналогії з ВВВ). Варто таку чєлобітную (адвокатський запит чи заяву від родичів) написати до Мін"юсту, оскільки місця позбавлення волі і їхні мешканці - то їх прерогатива. Тоді можна обхідним шляхом довести хоча б те, що сват пана Каця дійсно був направлений у таку-то донбаську ВТК, тоді-то, і на такий-то строк. 2.
По п.1 Ви крепко помиляєтеся. Саме їхня це парафія. Бо ж війни в нас немає? ( ) На рахунок "сидів/чалився/"косив"/приймаком був ..... Повірте на слово .... ..... То вже далеко не 14-й рік.
Пане Касіо, не можна бути таким серйозним у "Курилці". Ну видко ж за кілометр, що я "пургу жену". Який в біса штрафбат? Пан Фігаро з паном Суєром все Вам добре відповіли.
Я колись на морі із вечора добре погрилював, з ранку з другом поїхали на коп. Голова гула як Верховна Рада та слабкість була страшенна, але після того як я викопав саперкою із 1,5 метра каску, то я вже був зовсім тверезий та й у Польші так і кажуть, що на каца найліпша є праца!
Витаю панство ! Читал, читал как вы меня обо мне высказывайте сь и доить собираетесь бедного еврея...
та неможе такого бути, може ви неуважно читали? ми он даже назбирали різного дейсу вам на композиції. пан К он вас так любить що вже наплакав таки щоб ви його всиновили, отакоєот а ви кажете.
- Мой фюрер, скоро 1 сентября , но я не хочу в школу. - Я что-нибудь придумаю, дитя мое, что-нибудь придумаю...
Вечір Добрий Панству! Тут така справа... Рівно 2 години тому мені дантист вирвав зуба... Так я в нього забув спитати, чи моно хоч пива мені????? Га???