До речі ваші погранци були в нас Володимр-Волинського погранотряду.Погранці з під Рави-Русської, з під Перемишля. Якщо цікаво... https://reibert.info/threads/umanskij-kotel-41-go.67702/
Не можу зараз відшукати чомусь, але на днях бачив карту боїв під Києвом у 41-му. Там було позначено позиції, які тримали прикордонники та війська НКВД, в різних місцях. По 41-му також прикордонники точно були на території Васильківського району Київської області, біля Пінчуків наступали.
Але як вони из погранзони людей кулеметами переселяли рик до цего чомусь ни слова....Може тому нихто ани жовнири,ани пси у живих не лишились?
На кордоні з німцями може так і було. А от на мадярському кордоні боїв практично не було і прикордонники відступали вглиб території.
ставимо, в кожному райцентрі, у нас в центрі пам'ятник воїнам АТО за пару місяців громадою поставили… перед цим якісь невідомі там розтовкли вовчку ульянова, мабіть вночі хтось на лісапєті не вписався в поворот)))
В нас, під час боїв у З.Б. погранців було дуже багато. Під Легедзіно(це там той пам"ятник) воювали, Торговицю неоднократно штурмували. Теж на околиці пам"ятник(це де перезахоронення відбувалось).
Хоч одна приємна новина,як не як, а хоч дорогу відбити на коп можна! Мій один дід служив в стройбаті,який будував доти під керівн.Карбишева,попав в полон 22.06.41 звільнили амери в квітні 45 року....Німаки були дуже злі на прикордонників і всіх війскових які були біля кордону,хоч 90% дотів були не готові і неукомплектовані,але кілька їм так дошкулили що стройбатовців які їх будували буквально зморили голодом в полоні,але кільком вдалося вижити,і серед них був мій дід!
Розказують, що після того як мадяри перейшли кордон, прикордонники на протязі однієї ночі покинули гори - певно боялися, щоб місцеве населення не розірвало на шматки. В той час, як підрозділи протиповітряної оборони, які дислокувались по вершинах, відступали поміж наступаючих мадярів. Останні не дуже прагнули вступати в бій, то ж давали можливість противнику відступати.
А нимци у полони у кацапив типа жирували?Не взмози маленька Германия була стильки полонених прогодувати.